HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.02.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Středeční program zavede Lední Medvědy na led Moravských Budějovic


Druhá hokejová liga míří k závěru základní části rychlým tempem a již ve středu 15.února Lední Medvědi dohrávají přeložený zápas v rámci 31.kola. Pelhřimovští hokejisté cestují na led regionálního rivala z Moravských Budějovic. Zápas odstartuje úderem 18. hodiny

Tento článek patří k zápasu MOR - PEL 8:1

HC Moravské Budějovice 2005

Vstup do sezóny se Žihadlům povedl - do poloviny listopadu našla parta okolo trenéra Žáka jen tři přemožitele. I proto se žlutočerní dlouho vyhřívali mezi třemi nejlepšími týmy druholigové skupiny Střed. Tato série ale vzala za své a Žihadla až do poloviny prosince vyhrála jediný ze sedmi duelů. Po další drobné krizi na přelomu roku se aktuálně svěřencům trenéra Žáka daří - Moravské Budějovice vyhrály na přelomu ledna a února pět duelů v řadě. Aktuální formu potvrdili svěřenci trenéra Žáka také v Táboře, kde Žihadla zvítězila 2:1. Moravské Budějovice se v tabulce nachází na šestém místě s 56 body, sedmý Pelhřimov v tuto chvíli ztrácí nedostižných 10 bodů.

Brankoviště Žihadel v této sezóně okupuje nejčastěji Milan Dudáček. Dvacetiletý brankář, který prošel třineckou juniorkou, naskočil do dvaadvaceti duelů s úspěšností zákroků na úrovni 87,26 %. Záda Dudáčkovi kryje zejména Lukáš Dusík.

Mezi obránci Moravských Budějovic bodově vyčnívá Ondřej Šťáva. Mladý obránce v probíhající sezóně pálil čtyřikrát do černého, šestnáct bodů pak získal za asistence. S výrazným odstupem následují Jiří Peroutka (3+6) či Michal Kliment (4+4).

Na čele produktivity aktuálně sídlí Lukáš Nováček a Roman Mikeš. Oba útočníci dohromady posbírali 70 bodů, díky vyššímu počtu vstřelených branek momentálně vede Nováček (15+20) před Mikešem (13+22). Bronz pak patří Ladislavu Rytnauerovi (14+19).

Vzájemné duely v letošní sezóně

V rámci 4.kola hostili Lední Medvědi Žihadla na svém ledě a vstup do zápasu se výrazně povedl hostům, kteří již v šesté minutě dvoubrankovým rozdílem. V dalším průběhu ale domácí postupně srovnali stav utkání brankami Doležala a Bezděka, rozuzlení duelu přinesl až nastavený čas - vítězství Moravských Budějovic zařídil Kondratěv. Moravské Budějovice tedy zvítězily v Pelhřimově 3:2 po prodloužení. Odveta v rámci 13. kola v Moravských Budějovicích zastihla Lední Medvědy v mnohem lepším rozpoložení - zejména díky rychlým protiútokům si svěřenci trenéra Dvořáka již v první třetině vypracovali tříbrankový náskok. V dalším průběhu již Žihadla pouze korigovala stav utkání, nicméně Pelhřimov zvítězil v Moravských Budějovicích 5:3. Třetí vzájemný duel čekal na oba soupeře v rámci 22. kola na pelhřimovském ledě. A na tento divoký zápas by v Pelhřimově určité rádi zapomněli. Domácím v první třetině vyšlo prakticky vše a pohodlný tříbrankový náskok byl na světě. V průběhu druhé třetiny se ale hosté postarali o výrazné smazání svého manka a ve třetí třetině pak utkání čtyřmi brankami zcela otočili ve svůj prospěch. Moravské Budějovice v Pelhřimově zvítězili 8:5. Oba soupeři v minulosti, až na jednu výjimku, ctili pravidlo "Můj dům - můj hrad". V této sezóně již toto dogma let minulých zdaleka neplatí, uvidíme tedy, zda Lední Medvědi napodobí své povedené vystoupení z 13. kola a opět si odvezou do Pelhřimova tři body, které by z pohledu získání pohody před play-off měly velkou cenu.

Sestavy z posledního utkání

Černý – Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek, Hájek – Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Kopic, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Všetečka.
Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka (A), Kliment, Peroutka, Salát, Polívka – Havel, Mikeš (C), Nováček , Rytnauer (A), Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Šurý, Bulín.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC Moravské Budějovice 2005

Adresa: Komenského sady 1642, Moravské Budějovice, PSČ 676 02

Internetové stránky: www.hcmb.cz
E–mail:admin@hcmb.cz, stojanek@litobal.cz

Rok založení klubu: 2005

Klubové barvy: žlutá a černá
Kapacita stadionu: 1 350 míst

Předseda a manažer klubu: Ing. Zdenek Stojánek

Místopředseda klubu: Mgr. Petr Vandas

Trenér: Augustin Žák

Další zápasy 31. kola skupiny Střed:

SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec

NED Hockey Nymburk - SC Kolín

IHC Písek - HC David Servis České Budějovice

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

Pavel Blažek