HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.01.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Zápas se lámal díky našim individuálním chybám, má jasno Martin Tecl


Zápas na kolínském ledě okomentoval kapitán pelhřimovského celku Martin Tecl. V zápase samotném několikrát ohrozil kolínskou branku, mezi střelce se však nezapsal. Pelhřimovský kapitán byl po zápase značně rozmrzelý, jelikož jeho celek měl vše na svých hokejkách, když v duelu vedl již 5:2. Spartak však bral pouze bod.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 7:6 sn

Jaké je Tvé hodnocení právě skončeného zápasu?

Jednoduše řečeno - podělali jsme to, víc se k tomu říci nedá.

Spartak dnes celkem třikrát vedl, krátce i o tři branky, přesto nevyhrál. Co bylo pro vývoj utkání klíčové?

Zápas se lámal po našich individuálních chybách, které soupeř dokázal potrestat.

První dvě třetiny to s výsledkem z pohledu pelhřimovského celku vypadalo nadějně, nebylo ve třetí třetině ze strany Spartaku k vidění více zbytečného důrazu? V přesilových hrách se Kolín vrátil do zápasu.

Některé fauly byly zbytečné, to je pravda. Rozhodčí to ve třetí třetině trochu přitáhl, myslím si, že všechny zákroky taky nemusel označit za fauly, ale tak to je a vymlouvat se na to nemůžeme. Na druhou stranu se nám ty přesilovky dařilo bránit. Kolín využil, myslím, jedinou. Spíš mně vadí chyby, které jsme udělali při klasickém počtu hráčů na ledě.

Na vyrovnávací branku zareagoval pelhřimovský tým tím nejlepším způsobem a znovu se dostal do vedení. Proč se ho ani tentokrát nepodařilo udržet?

Budu se opakovat, Kolín se dostal do třetiny, nahodil puk na bránu, který se nám nepodařilo pokrýt a soupeř to dorazil do prázdné. Chyba, která by se nám neměla stávat.

Jaké jsou Tvé pocity, když nastupuješ proti Kolínu, tedy mužstvu, ve kterém jsi v minulosti nějaký čas působil?

Do Kolína jezdím rád, několik hráčů zde znám osobně. Hráli jsme spolu asi rok, poté se z nás sice stali soupeři, ale zůstali jsme přáteli. V Kolíně se hraje dobrý a nezáludný hokej, který se divákům líbí, proti Kolínu je vždy parádní hrát.

V sobotu hraje Spartak proti Technice Brno, jak se na tento těžký zápas připravíte?

Musíme začít pořádně bránit. Hlavně před bránou nesmíme nic složitého vymýšlet, prostě nedělat chyby, díky kterým jsme dnes prohráli.

Pavel Blažek