HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.08.2009 | Jiří Rada | A-tým

Technika Blansko rozstřílela Spartak

Domácí hokejisté nastoupili do utkání s již uzdraveným kapitánem Martinem Teclem. Do branky nastoupil Čekal, jenž zastupuje zraněnou brankářskou dvojici Maláč - Kaiseršot. Naopak v brance hostů se objevila velmi známá tvář - Ondřej Jirkův. Na tomto mladém brankáři si pelhřimovští hráči ovšem vylámali zuby a podlehli Technice vysoko 3:8.
Foto:http://hokej.vsktechnika.cz

Pelhřimov

18.08.2009
18:00
3:8
(1:2, 0:1, 2:5)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 15. Plch (Anderle), 51. Plachý (Tecl), 58. Anderle (Vácha) - 1. Benýšek (Hrůza), 13. Tobiáš (Kroupa), 32. Hrůza (Benýšek), 43. Tatar (Tesař), 45. Odehnal (Mifek), 53. Truhlář (Tobiáš), 54. Šedý (Tesař), 59. Veselý (Mifek, Pálka). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:7, 3:7, 3:8.

PEL: Čekal - Procházka, Meloun, Plch, Jelínek, Kasalý, Vácha - Tecl, Plachý, Moucha - Kubát, Anderle, Skriner - Votápek, Hadrava, Dvořák - Siřiště

TEC: Jirkův - Rosehouský, Rajnoha M., Úlehla, Pazdera, Šindelář, Pálka - Hrůza, Benýšek, Rejnoha K., Mifek, Veselý, Odehnal, Truhlář, Tobiáš, Kroupa, Tatar, Tesař, Šedý

Vysokoškoláci doslova vlétli do zápasu. Po 13 vteřinách se trefil hostující kapitán Benýšek – 0:1. Od této chvíle byli hráči Spartaku všude o chvilku později. Čekal v jednu chvíli nevěděl kam dříve. Jen co domácí přečkali první oslabení, trefil se po zaváhání Jelínka hráč Techniky Jiří Tobiáš – 0:2. Ve 14. minutě poslal hlavní rozhodčí na trestnou lavici hostí rovnou dva hráče zároveň a Pelhřimovu se naskytla skvělá příležitost vstřelit kontaktní branku. V polovině dvojnásobné přesilové hře otřel kotouč o brankovou konstrukci pelhřimovský Petr Plch a skóre se měnilo potřetí – 1:2.

Příležitost přesilové hry 5 na 3 měli i hosté, ale ti ji nedokázali potrestat. Po úspěšně ubráněném oslabení se i domácí postupně dostávali do hry. V polovině třetiny měl obrovskou šanci Procházka, kterého našel Plachý, ale pelhřimovský obránce střílel pouze slepými náboji.Ve 12. minutě nebezpečně vypálil na Čekala Michal Rajnoha, brankář domácích byl ovšem připraven, jenomže k odraženému puku se dostal nejrychleji Hrůza a rázem to bylo 1:3. V oslabení na sebe upozornil Votápek, který se dostal až ke střele, která se ovšem mezi tři tyče nevešla. V závěru prostřední části hry ostře vypálil Petr Plch, brankář vysokoškoláků byl opět připraven.

Poslední třetina byla z pohledu Spartaku plná nepřesností. Již po třech minutách se trefil Ján Tatar a kanonáda hostů mohla začít – 1:4. O dvě minuty později svítilo na tabuli hrozivých 1:5. Vyloučení Josefa Váchy potrestal Odehnal. Hosté stále obsazovali obrané pásmo Spartaku, a tak se pelhřimovští hokejisté dostávali do akce spíše sporadicky. Jednu z mála akcí proměnil v branku Plachý, který se trefil o tyčku a snížil na 2:5. Hráči Techniky stále zvyšovali obrátky a využili Čekalovo zaváhání. Mezi betony juniorského brankáře se trefil Truhlář – 2:6 a následně Šedý – 2:7. Pět minut do konce řádné hrací doby ostře atakoval hostujícího hráče Vácha a vysloužil si dvouminutový trest. Po tomto tvrdém střetu se na ledě strhla menší mela, která ovšem skončila bez trestů. O něco větší rozruch vzbudil Martin Meloun, který si nepadl do oka s Adamem Šedým a několika ranami mu vnutil svůj názor. Oba byli potrestáni dvouminutovým trestem. Kosmeticky upravil skóre Anderle, jenž proměnil svoji akci – 3:7. Poslední slovo měli znovu hosté. Osmou branku zaznamenal Petr Veselý, který z dorážky překonal Čekala poosmé - 3:8.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (hlavní trenér Pelhřimova): Špatný, špatný, špatný. Bohužel nejsme schopní se srovnat v obraně. Děláme tam strašný chyby. Minulý zápas jsme to dělali také, ale soupeř tyto chyby netrestal. Teď co soupeř vystřelil, to padlo do branky. Je to ze špatného pokrývání hráčů, potom máme problém dostat se na puk. Motáme se ve středním pásmu a nemůžeme se probojovat do útoku. Z naší strany neměl tento zápas nic, tempo, chuť, zájem. Jsem z tohoto utkání zklamaný.

Jiří Rada