HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.08.2009 | Jiří Rada, Jan Wirkner | A-tým

Pelhřimov si veze z Hradce vítězství

Pelhřimovští hokejisté svůj první výjezd na led soupeře zvládli na jedničku. Tým Pavla Zmrhala posílil jihlavský Rašner a třebíčský Pech, kteří jsou v Pelhřimově na zkoušku. Prvně jmenovaný se z velké části podílel na vítězství Spartaku. Jednu branku vsítil sám a další dvě připravil svým spoluhráčům. Do branky se postavil od úvodní minuty juniorský brankář Jan Čekal, který v žádném případě nezklamal a stal se defenzivní oporou týmu.

Jindřichův Hradec

13.08.2009
18:00
2:4
(0:2, 1:2, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 37. Kubišta (Bláha, Šulčík), 41. Dvořák (Mazanec, Mikš) - 4. Procházka (Lazorišák), 16. Rašner (Kasalý), 24. Plachý (Tecl, Rašner), 26. Hadrava (Rašner) . Rozhodčí: Lacina - Hák, Zíka . Vyloučení: 10:11, navíc Dolina (JHR) 1O min. OT . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 68 . Průběh utkání: 0:4, 2:4 .

JHR: Kubeš, od 35. min. Melišík - Chaloupka, Fiedler, Klíma, Bláha, Ištvánik, Chmel, Maryška - Šulčík, Skokan, Dolina - Mikš, Dvořák M., Mazanec - Novotný, Bula, Kubišta - Hudler.

PEL: Čekal - Meloun, Rašner, Procházka, Kasalý, Jelínek, Tecl, Plachý, Pelán, Hadrava, Votápek, Dvořák T., Lazorišák, Skriner, Kubát, Siřiště, Plch, Pech.

Sporadická návštěva tohoto utkání viděla první vyloučení již v úvodní minutě, ale trest Marka Dvořáka hosté ve vedoucí branku neproměnili.V polovině 4. minuty vyslal nenápadnou střelu Zdeněk Procházka a puk skončil za zády překvapeného Kubeše – 0:1. Poté přišly šance Vajgaru, Bula trefil rameno, Novotný byl při ataku branky faulován. V početní výhodě trefil tyčku Ištvánik, o minutu později měl tutovku na holi Dolina, jenže prudký pas Bláhy nezpracoval nejlépe. Na konci desáté minuty zazvonila pelhřimovská tyčka znovu. Ránu vyslal Roman Novotný, s dorážkou přispěchal Bula, ale ani on vyrovnání nezařídil. Poté si vzal na chvíli slovo hlavní arbitr Lacina, který pravidelně plnil obě trestné lavice. V polovině 16. minuty vypálil od modré Adam Rašner, jeho střelu někdo tečoval a puk se zastavil až v brance – 0:2.

Úvod druhého dějství patřil Spartaku. Pechova dělovka nebo Teclův pokus držely Kubeše ve střehu. Ve 23. minutě musel na trestnou lavici Chaloupka. Tecl přihrával z rohu kluziště a Tomáš Plachý doťukl puk do branky – 0:3. Uběhly dvě minutky a bylo to o čtyři branky. Z mezikruží mířil přesně Tomáš Hadrava - 0:4. Po této sprše přečkal Vajgar dvojnásobné oslabení a Tomáše Kubeše vystřídal v brance domácích Lukáš Melišík. Ve druhé polovině prostředního dějství se ke slovu dostali i domácí. Hudler s Novotným zle zatápěli Čekalovi, který o pár okamžiků později lapil dělovku Lukáše Chaloupky. Ve 35. minutě mohl jít do brejku Josef Mazanec, ale Rašner si pomohl faulem. Tohle vyloučení dokázali domácí potrestat. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Tomáš Kubišta a z metrové vzdálenosti zavěsil puk za Čekalova záda – 1:4. Vajgar po této brance ožil a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Mazanec šel sám na branku, nedal a stejně dopadli i pokusy Davida Mikše nebo Lukáše Chaloupky.

Ze třetí třetiny uběhlo dvacet vteřin, když Mazanec šikovně předal puk před branku Marku Dvořákovi, který si tváří v tvář Čekala vychutnal – 2:4. Už to bylo jen o dvě branky, navíc Vajgar měl vzápětí několik přesilových her, jenže ty zůstaly nevyužity. Asi největší šancí domácích v této fázi hry měl Bláha, který dostal pěkný pas od Aleše Skokana. V úvodu 51. minuty se dral Klíma do šance, jeho pumelici vyrazil Čekal ramenem. Vajgar byl nadále aktivnějším týmem, ale veškeré snažení domácích naráželo na fungující obranu Spartaku. V samotném závěru byl vyloučen Dolina, který se nehodlal s trestem smířit a kvůli osobnímu trestu musel předčasně pod sprchu. V poslední minutě hráli domácí ještě jednu přesilovku, zkusili i hru bez brankáře, ale skóre čtvrtečního zápasu se již nezměnilo. Jiří Rada, Jan Wirkner