HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Sršni si odvezli všechny body

Tak po tomto zápase by se měli hráči Spartaku nad sebou zamyslet. V první třetině se Pelhřimov ujal tříbrankového vedení, ale to bylo ze strany červenobílých vše a zbytek utkání tahali za pomyslný kratší konec. Sršni začali od druhé třetiny více bruslit a u všeho byli dříve, což dokázali postupnými brankami a v 54. minutě se poprvé dostali do vedení, které následně zvýšili na dvě branky. Pelhřimovští hokejisté stačili již pouze snížit.

Pelhřimov

28.02.2010
17:00
4:5
(3:0, 0:2, 1:3)
Kutná Hora
Branky a nahrávky: 8. Hadrava (Jánský, Popela), 9. Vrdlovec (Rašner), 16. Mařík (Rašner, Plch), 60. Plachý (Votápek) - 27. Křišťan (Bláha, Hemský), 30. Česnek (Beránek), 45. Králíček (Pavlík), 54. Adamec (Prachař), 55. Křišťan (Hemský) . Rozhodčí: Pokorný - Doležálek, Zídek.. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 483. Průběh utkání: 3:0, 3:5, 4:5.

PEL: Maláč (od 55. Klestil) - Plch, Kašpar, Meloun, Rašner, Popela, Hertl - Votápek, Plachý, Tecl - Vrdlovec, Mařík, Kubát - Jánský, Hadrava, Burian

KUT: Kalousek - Křišťan, Prachař, Bláha, Kadlec, Florian, Beránek, Adamec, Nakládal, Veselý, Heřmanský, Hemský, Sladký, Janata, Rejzek, Králíček, Česnek, Pavlík

Hosté z Kutné Hory do utkání doslova vlétli po hlavě a hned ze začátku si vypracovali několik slibných šancí, ale do zakončení se příliš nedostávali. Právě proto byli hosté v 8. minutě překvapeni. Díky skvělému důrazu před brankou Kalouska poslal do vedení domácí Hadrava – 1:0. Neuběhla ani jedna celá minuta a Spartak vedl 2:0 díky Vrdlovcovi. Po těchto obdržených gólech se kutnohorští hokejisté opět vrátili na zem a Spartak byl lepším týmem. V 16. minutě kapituloval hostující brankář potřetí. Rašner přenechal kotouč Maříkovi a ten přesně zakončil - 3:0.

Pelhřimov pokračoval v dobrém pohybu i na začátku druhé části. Mařík se dokázal prosmýknout mezi dvěma obránci Sršňů, ale při zakončení byl faulován. Jenomže poté již byli aktivnější hosté. U všeho byli dříve, což se jim vyplatilo. Ve 27. minutě snížil Křišťan, jenž se trefil do poloprázdné branky - 3:1. Spartak měl velké problémy ve svém pásmu, přičemž šli do čtyř a hosté opět udeřili. V polovině třetiny prostřelil Maláče Česnek – 3:2. Domácí si vytvářeli spíše sporadické šance, ale za zmínku stojí šance Kubáta, který ovšem svoji střeleckou příležitost promarnil.

Začátek poslední dvacetiminutovky vyšel lépe Spartaku, ale branku nedal. To se ale povedlo ve 45. minutě hostům, kteří brankou Králíčka smazali tříbrankový náskok domácího Spartaku - 3:3. Pelhřimov se snažil o zpětné vedení, ale nedařilo se mu v koncovce. Ani přesilové hry domácím nepomohly. V 52. minutě ujel na Maláče Hemský, ale pelhřimovský gólman ještě jeho pokus zlikvidoval. Ovšem o minutu později se již radovali opět Sršni. Adamec vyčkával za brankou a poté domácího brankáře překvapil zakončení k tyči - 3:4. Ještě hůře ovšem domácím bylo v 55. minutě. Přečíslení dva na jednoho proměnil Křišťan a vyhnal tak Maláče poprvé v sezóně z branky. Do domácí klese se tak postavil Klestil, který již neinkasoval. Pelhřimov se již zmohl pouze na snížení zásluhou Plachého – 4:5.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Nemůžeme si na nic ztěžovat. Zápas jsme rozehráli dobře, ale o to vedení jsme přišli. Těžko soudit, z jakého důvodu. Hráči byli upozorňováni na jisté věci, ale i přesto jsme z toho třikrát inkasovali. Že to neplní je asi i způsobeno tím, že hráči se na zápas nekoncentrují tak, jak by měli, nebo na to vyloženě někteří hráči nemají. Asi nám odešla síla, tedy jestli jsme nějakou někdy měli, ale teď nemáme sílu výsledek udržet a natož utkání otočit. Chybí nám u všeho ne krok, ale dva. To je ovšem věc dlouhodobá. Nejsme kompletní na trénincích. Tento týden jsme trénovali v pěti lidech, ale hráči na to mají právo. Byly tam nějaké dovolené a pak hrají zápasy bez tréninku. V těchto zápasech se to projevuje a nedokážeme se prostě o ten výsledek poprat. V hlavách bychom možná chtěli, ale nohy nám nejdou.

Karel Dvořák (trenér Kutné Hory): My jsme schopni s kdekým vyhrát a s kdekým prohrát. První třetina pro nás začala opticky dobře, ale byl to takový pseudohokej, kdy se nikdo s nikým nesrazil. Vypadalo to spíše jako krasobruslení." Příznivý výsledek prý soupeře uspal. „Domácí šli do vedení tři nula po první třetině a to je asi v hokeji to nejhorší, co může být, protože výsledek domácí ukolébal a my jsme po dusnu v kabině zvýšili od druhé třetiny obrátky. Začali jsme být lepší," říkal Dvořák, „Hokej je hra chyb a kdo jich udělá více, tak prohraje. My jsme byli špatní první třetinu, duchem a srdcem jsme byli někde jinde.

Jiří Rada