HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak vybojoval v Trutnově tři body

Pelhřimovští hokejisté si uvědomili důležitost utkání a z Trutnova si vezou tři body. Spartak od začátku zápasu hrál důsledně dozadu a Trutnovu příliš šancí nedovolil. Hosté se ujali vedení v 5. minuté zásluhou Kubáta a v zápase přidali ještě tři branky, přičemž se dvakrát trefil Vrdlovec a jednou Hadrava. Maláč přišel o svojí první nulu v sezóně pouhé dvě minuty před koncem utkání, jenž byl překonán tečovanou střelou od modré.

Trutnov

24.02.2010
18:00
1:4
(0:1, 0:2, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 58. Havlíček (Pazdera) - 5. Kubát (Vrdlovec), 24. Hadrava, 38. Vrdlovec (Mařík), 50. Vrdlovec (Mařík, Kubát) . Rozhodčí: Chlaň - Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

TRU: Škrabejl - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Hanousek, Měšíček, Jindřich, Chytráček, Florián, Dlab, Havlíček, Mikolášek, Fiedler, Březina, Šimoníček

PEL: Maláč - Kašpar, Meloun, Rašner, Plch, Hertl, Popela - Votápek, Plachý, Tecl - Kubát, Mařík, Vrdlovec - Burian, Hadrava, Jánský

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání se skvělou obrannou činností mužstva a domácí se dostávali do útočného pásma spíše sporadicky. První vážnější šanci si hokejisté Spartaku vytvořili na začátku páté minuty, kdy Plachý vyslal Votápka, ale ten trutnovského gólmana nepřekonal, jenomže o několik málo okamžiků se již červenobílí radovali. Vrdlovec našel volného Kubáta, jenž dokázal překonat ležícího Škrabelja v domácí brance - 0:1. Domácím se stále nedařilo překonat koncentrovanou obranu Spartaku, ale ve vlastním oslabení se zmocnil odraženého puku Florián, jenomže v samostatném úniku netrefil branku. Ve 14. minutě si Pelhřimov zahrál druhou přesilovou hru v utkání a dokázal domácí zatlačit a rozhýbat, ale opět tomu chyběla střelba. Závěr třetiny přinesl šance ne obou stranách. Nejprve se ukázalo trio Mařík, Vrdlovec a Kubát, ale poslední jmenovaný trefil pouze domácího brankáře. To samé bylo k vidění i na druhé straně, ale branka z toho také nebyla.

V úvodu druhé třetiny mohl zvýšit náskok Pelhřimova Plachý, ale trefil pouze tyčku domácí branky. Hosté ovšem nemuseli smutnit příliš dlouho. Ve 24. minutě rozehrával puk Škrabelj na Chytráčka, ten ovšem nedokázal odhadnout odraz kotouče, kterého se zmocnil Hadrava, který svůj nájezd proměnil brilantně - 0:2. Spartak ani po druhé brance nepolevil a vytvářel si šanci za šancí, které opět nedokázal proměnit. Je ale také nutno dodat, že domácí gólman potvrdil své kvality a zejména proti střele Plcha po buly se vyznamenal semaforem, který ukázal divákům i o chvíli později proti úniku Kubáta. Trutnov se také již dokázal usadit v útočném pásmu, ale hostujícího brankáře neohrozili. Ve 37. minutě se dostali trutnovští do přečíslení 2 na 1, ovšem ani tuto šanci nedokázali proměnit, a tak přišel další gól Pelhřimova. Mařík vyhrál buly na Vrdlovce, jenž nečekal a překonal trutnovského brankáře tvrdou střelou - 0:3.

Zápas se zejména povedl druhé pětce, ve které Buriana, který se přesunul do třetí formace, nahradil Vrdlovec. Trio Kubát, Mařík a právě Vrdlovec si dokázalo v zápase vytvořit nespočet brankových příležitostí, které ovšem nebyli proměněné v další góly hostů. Ve 43. minutě se Pelhřimov musel bránit teprve druhému oslabení, které zvládli svěřenci trenéra Zmrhala skvěle, a navíc do přečíslení se dostal Vrdlovec, který ovšem netrefil soupeřovu branku. Na začátku druhé poloviny závěrečné třetiny přidal čtvrtou branku Spartaku velmi aktivní Vrdlovec, který stál na konci krásné akce na jeden dotek - 0:4. Čtvrtá branka již domácí poslala do kolen a Pelhřimov již utkání pouze dohrával a místy i přestal plnit nadiktovanou taktiku hlavního trenéra. Pelhřimovská brankář v utkání příliš práce neměl, ale když už se k němu nějaký kotouč dostal, tak ho s jistotou podržel a po právu mohl myslet na svojí první nulu v sezóně, které se však nakonec nedočkal. Dvě minuty před koncem utkání tečoval střelu od modré Havlíček a zaznamenal tak alespoň čestný úspěch domácího celku - 1:4.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova):

Dnes se mi to hodnotí lépe, ale musím říci, že jsem čekal od soupeře, který byl v tabulce hned za námi, že bude mít větší snahu tento zápas otočit. Zdálo se mi, že zas takovou snahu neměl, ale nechtěl bych podceňovat, nebo naopak přeceňovat náš výkon. Zápas jsme odehráli tak, jak jsme potřebovali. Po většinu zápasu jsme byli lepší, ale měli jsme opět kupu šancí, které jsme nedokázali proměnit, což mně mrzí, protože jsme ho mohli odehrát ještě ve větším klidu a dostat hráče do pohody. Zase na druhou stranu, kdybychom vyhrávali nějakým větším rozdílem, tak bychom mohli být uspokojeni do dalšího důležitého zápasu s Kutnou Horou. Věřím tomu, že si některé věci hráči mezi sebou vyříkali, my jsme si je mezi sebou také vyříkali a i vedení si to s hráčemi vysvětlilo, co od nich očekává, tak doufejme, že to nebude otázka pouze tohoto zápasu a koncentrace na další utkání bude stejná jako dnes. Chceme hrát nejméně první kolo play-off, tak doufejme, že hráči pro to udělají maximum, abychom domácím fanouškům dokázali, že jsme schopni hrát hokej na určité úrovni, který jsme jim v posledních domácích zápasech nenabídli.

V neděli chytal Tomáš Klestil, dnes Pavel Maláč. Máte v plánu tyto gólmany střídat?

Nemám v plánu to střídat a situace je taková, že Pavel Maláč je tady v Pelhřimově jasná jednička. Tábor z prvního kola play-off první ligy již vypadl, tak jsme Tomáše Klestila využili i z toho důvodu, že Pavel byl pracovně zaneprázdněný a nemohl se zúčastnit tréninků. Proto nastoupil Klestil, protože byl v tréninkovém rytmu, i když zápasů letos moc neodchytal. V neděli ale podal parádní výkon a byl nejlepším hráčem našeho týmu na ledě. Jenom škoda, že jsme nedokázali z jeho perfektního výkonu vytěžit alespoň bod. Kdo bude chytat v neděli, v tomto okamžiku opravdu nevím. Jak říkám, Pavel Maláč je pro mně jasná jednička a je to největší akvizice, která do Pelhřimova přišla, takže by to měl být asi on, ale budu chtít slyšet i názor manažera a asistenta a na těchto základech se rozhodnu, kdo bude chytat.

Jiří Rada