HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Skvělá první třetina na vítězství nestačila

V první třetině bylo na zimním stadionu pražské Kobry k vidění několik solidních šancí Spartaku a již ve 3. minutě vstřelil svůj první gól v sezóně a zároveň stou branku týmu v letošním ročníku Kašpar. Domácí dokázali vyrovnat, ale těsně před sirénou vrátil vedení na stranu Pelhřimova Kubát. Toto ovšem bylo z hokejové krásy vše a zbytek utkání byla aktivnější Kobra, které se v poslední třetině ujala dvoubrankového vedení, které se nakonec zúžilo pouze na jednu branku, ale na více se Spartak nezmohl a doplatil na nevyužívání vyložených šanci.

Kobra Praha

17.02.2010
18:00
5:4
(1:2, 2:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 19. Regner (Georgiev, Ton), 30. Paris (Georgiev), 33. Suchan (Regner), 46. Ton (Novák, Žáček), 57. Žáček - 3. Kašpar (Votápek), 20. Kubát, 32. Votápek, 58. Tecl (Popela). Rozhodčí: Kareš - Lučan, Šmika. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 5:3, 5:4 .

KOB: Krch - Lang, Ton, Drbohlav, Horák, Šmíd, Valenta, Kouřil, Novák, Žáček, Slanina, Paris, Georgiev, Šeba, Suchan, Regner, Nykl, Záhorovský

PEL: Maláč (od 10. minuty do 13. minuty Čekal) - Kašpar, Plch, Rašner, Meloun, Popela, Jelínek - Votápek, Plachý, Tecl - Kubát, Mařík, Burian (od 40.minuty Barták)- Jánský, Hadrava, Dostál

Do utkání vlétl Pelhřimov velmi aktivně a již ve 3. minutě si vyměnil Kašpar puk s Votápkem a dokázal překonat pražského brankáře střelou na vyrážečku, přičemž vstřelil svůj první gól v letošní sezóně - 0:1. Spartak i nadále předváděl rychlý a pohledný hokej a domácí se do první vážnější šance dostali až v 9. minutě, když se střelou od modré prezentoval Ton. V polovině třetiny měl pelhřimovský brankář Maláč problém s výstrojí, a tak přenechal své místo Čekalovi, který se ovšem nestačil ani zahřát a pelhřimovská jednička už byla opět zpět ve své brance. Hosté byli stále aktivnějším týmem na ledě a šance střídala šance, ale přeci jenom domácí vyrovnali. V přesilové hře 5 na 3 vyrovnal střelou z hranice brankoviště pod horní tyčku Žáček – 1:1. Odpověď ovšem byla téměř okamžitá. Ve vlastním oslabení překvapil juniorského brankáře Slávie Praha Krcha ve službách Kobry Kubát, jenž nečekaně vypálil na jeho lapačku - 1:2.

Jestli v první dvacetiminutovce dominoval Spartak, tak v té druhé části byla lepší domácí Kobra a hlavně ze začátku třetiny pelhřimovské obraně doslova topila. Maláč musel čelit několika střelám domácím, ale dokázal si s nimi poradit. V 10. minutě mohl opět vyrovnat domácí kapitán Žáček, ale z kruhů na pelhřimovského brankáře opět nevyzrál. Na druhé straně se ale vyznamenal i domácí brankář, jenž dokázal zlikvidovat stoprocentní šanci Buriana, který dostal skvělou přihrávku od Kubáta a pálil z první na lapačku. Jak zní hokejové pravidlo „nedáš - dostaneš“, tak se stalo. Z nenápadné šance dokázal vyrovnat Paris, který tečoval svou výstrojí vysoký puk od svého spoluhráče - 2:2. Ani tentokrát se ale na další branku nemuselo příliš čekat. Taktéž z nenápadné šance dokázal vrátit vedení na stranu Pelhřimova Votápek, který zakončil k tyčce Krcha - 2:3. Poté ovšem dominovala Kobra a nejprve hostům pomohla branková konstrukce, ale poté se již mohli opět radovat z vyrovnání domácí. Ve 33. minutě našel Regner osamoceného Suchana před pelhřimovskou brankou a pohodlně zakončil - 3:3. Spartak se dostal do hry až v závěru třetiny v přesilovce, ale branku již nepřidali.

Koncert pelhřimovských šanci pokračoval, ale střelci Spartaku neměli správně nastavené mířidla a domácí opět dokázali odskočit na rozdíl jedné branky. V přesilové hře si vybruslil z modré čáry více do středu Ton a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:3. Co Pelhřimov nedokázal proměnit, to už snad nebylo ani možné a opět byli ale aktivnější domácí Pražané. V 54. minutě se snažil překvapit Maláče Žáček, ale pelhřimovský gólman byl pozorný, a tak následoval rychlý protiútok, ve kterém našel Kubát volného Bartáka, který si ovšem zpracovával kotouč a poté pálil pouze do připraveného Krcha. S přibývajícím časem přicházela nervozita na hole hostů, které dokázal využít pražský kapitán Žáček, jenž se nejdříve dostal před Rašnera a poté překonal i hostujícího brankáře, který se mu snažil puk vypíchnout - 5:3. V závěru již pouze snížil Tecl, ale to bylo ze strany hokejistů z Vysočiny vše - 5:4. Pelhřimov tedy doplatil na neproměňování vyložených šancí a také na velmi laxní přístup k soupeři.

Jiří Rada