HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2010 | Jiří Rada, Tomáš Němec | A-tým

Body zůstaly v Písku

Hokejisté pelhřimovského Spartaku neměli v sobotním utkání co ztratit a pustili se do svého soka hodně zostra. Již v jednadvacáté vteřině hry využil zaváhání píseckého obránce Votápek a poslal Spartak do vedení, které mu ovšem nevydrželo příliš dlouho. Písek dokázal v první třetině otočit vývoj zápasu a hosté se již marně snažili vyrovnat. V utkání se sice blýskl dvěma góly Martin Mařík, ale ani jeho trefy na slušný výsledek nestačily.

Písek

06.02.2010
17:30
6:3
(3:1, 1:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Ježek (Šulčík, Květoň), 15. Květoň (Ježek, Šulčík), 17. Mošovský (Urbanec), 22. Šulčík (Květoň, Vomela), 49. Ježek (Šulčík, Květoň), 54. Šulčík (Květoň) - 1. Votápek (Meloun), 22. Mařík (Barták), 59. Mařík (Barták). Rozhodčí: Würtherle - Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Urbanec (PIS) - 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.

PIS: Hrubec - Procházka R., Kalečík, Dietz, Vomela, Mazanec, Heršálek, Procházka P., Tollinger - Javůrek, Bláha, Rezek - Ježek, Květon, Šulčík - Kořánek, Suchánek, Slavík - Mošovský, Urbanec, Novák

PEL: Maláč - Meloun, Popela, Rašner, Kašpar, Plch - Votápek, Plachý, Tecl - Barták, Mařík, Kubát - Burian, Dostál, Hadrava

Utkání začalo zhurta. Po jedenadvaceti vteřinách šli hosté do vedení. Jeden z domácích hráčů namazal pelhřimovskému Votápkovi, který potrestal chybu písecké obrany - 0:1. O minutu později se o vyrovnání pokoušel Šulčík, ale jeho dělovka šla nad horní tyč. V páté minutě měli hosté další příležitost. Závar před bránou utnul Hrubec zalehnutím kotouče. O tři minuty později zkoušel štěstí Heršálek střelou od modré čáry, proti které Maláč zasáhl skvěle vyrážečkou. V polovině třetiny se Rezek dostal až před bránu, kde ovšem ztroskotal na připraveným Maláčovi. Ve 12. minutě vystřelil Šulčík, jeho pokus Maláč vyrazil před sebe, kde ovšem stál Ježek, který přesnou střelou k tyči vyrovnal - 1:1. V 15. minutě pelhřimovský brankář efektivním zákrokem zlikvidoval střelu Šulčíka, která již mířila do branky, Maláč ovšem puk pouze vyrazil a k dorážce se dostal Květoň, který se trefil z úhlu - 2:1. O necelé dvě minuté později se domácí dostali do přečíslení, v němž Mošovský na sebe vzal veškerou zodpovědnost a střelou k tyči zvýšil náskok Písku - 3:1. Do konce třetiny hrály oba týmy útočný hokej, ale brankáři již další branky neinkasovali.

Hned ve druhé minutě sehráli krásnou akci Květoň se Šulčíkem. První jmenovaný efektivně sklepnul kotouč najetému Šulčíkovi, který nájezd zakončil přesnou střelou - 4:1. O devadesát vteřin déle hosté rychle odpověděli. Mařík překonal Hrubce z bezprostřední blízkosti - 4:2. V dvacáté páté minutě se tento pelhřimovský útočník dostal do další šance, ale Hrubec jeho projektil vyrazil ramenem. O minutu později Plachý uniknul písecké obraně, své sólo zakončil střelou na vyrážečku, ale Hrubec si spodek své brány pokryl na výbornou. V třicáté druhé minutě se ve veliké příležitosti ocitl opět Mařík, jeho střelu ovšem Hrubec opět vychytal. Zřejmě největší šanci utkání neproměnil ve třicáté páté minutě Barták, jenž měl na holi jasný gól, ale než stačil kotouč zpracovat, tak o něj přišel.

V úvodu poslední dvacetiminutovky udělal chybu jeden z píseckých obránců. Mařík se snažil překonat Hrubce kličkou, ale nepodařilo se mu zvednout kotouč nad betony domácího gólmana. Ve 49. minutě Šulčík chytře přihrál do jízdy Ježkovi, jenž puk podržel až do vhodného okamžiku a přesně vypálil - 5:2. V padesáté minutě Robert Procházka přihrál před bránu Novákovi, ale Maláč vytáhnul pěkný zákrok, ale v 54. minutě Květoň přihrával před bránu Šulčíkovi, který dokázal puk zasáhnout holí na úrovni horní tyčky a přidal tak šestý gól domácích - 6:2. Na tuto branku se pelhřimovským hokejistům podařilo ještě odpovědět. Minutu a půl před koncem utkání překvapil domácího Hrubce svojí druhou brankou v utkání Mařík, jenž píseckého brankáře překonal z úhlu pod horní tyčku - 6:3.

Ohlasy po utkání

Rudolf Suchánek (trenér Písku): Bohužel jsme dnes neodehráli příliš povedené utkání. Soupeř dobře bruslil, hrál důrazně do těla, ale my měli problémy jak v obraně, tak s rozehrávkou. Samozřejmě jsem rád za body, náš výkon byl ale mizerný.

Tomáš Němec, Jiří Rada