HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov rozhodl o výhře v poslední třetině

Pelhřimovští hokejisté nevstoupili do utkání ideálně a již ve čtvrté minutě prohrávali. Skóre srovnal Plachý a mohlo se začínat prakticky znovu od začátku. O dvě minuty déle však strhl vedení na stranu hostujícího Spartaku Kubát, ale domácím se podařilo vyrovnat a posléze opět dostat do vedení. Jenomže Pelhřimov vkročil do poslední části famózně a během 33 vteřin dvakrát udeřili a již na 5:3 zvýšil Dostál. Nymburku se podařilo utkání ještě zdramatizovat, ale Tomáš Plachý svým druhým gólem v utkání potvrdil při power-play domácích vítězství Pelhřimova.

Nymburk

23.01.2010
17:00
4:6
(1:0, 2:2, 1:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 4. Dvořák (Sirotek, Toma), 28. Velechovský (Dulovec, Drak), 38. T. Hladík (Hloušek), 59. Dvořák (M. Krejčík) – 21. Plachý (Tecl), 22. Kubát (Burian, Mařík), 44. Jánský (Dostál), 44. Votápek (Tecl, Plachý), 57. Dostál (Hadrava), 60. Plachý (Meloun, Kubát). Rozhodčí: Soldán. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6.

NYM: Rückl – M. Krejčík, Kořínek, Pánek, Drak, Sem, Kozák – Dvořák, Sirotek, Toma – Velechovský, Dulovec, Vacek – Martinec, Hloušek, T. Hladík – Němeček

PEL: Maláč - Plch, Meloun, Vomela, Rašner, Zelený, Popela - Votápek, Plachý, Tecl - Burian, Mařík, Kubát - Dostál, Hadrava, Jánský

Utkání začalo lépe pro domácí Nymburk, který se již ve čtvrté minutě ujal vedení zásluhou Dvořáka – 1:0. To bylo ovšem vše, co domácí v první části dokázali. Po zbytek zápasu byli lepší hosté, ale obrana Nymburku byla pozorná a vyrovnání nedopustila.

V prostřední části již domácí obrana tak bezchybná nebyla a místy doslova hořela. Po 48 vteřinách vyrovnal po velkých zmatcích před domácím brankářem Rücklem Tomáš Plachý – 1:1. Vzápětí se pelhřimovští mohli radovat podruhé. Před domácí brankou si vyměnil puk Jiří Kubát s Jiřím Burianem a prvně jmenovaný poslal hosty do vedení - 1:2. Aktivnější byli i nadále hokejisté v červenobílých dresech, ale další přečíslení již nevyužili a využit nebyl ani samostatný únik Plachého. Neproměněné šance mohli Pelhřimov posléze mrzet, neboť ve vlastním oslabení Nymburka nahrál Dulovec volnému Velechovskému a bylo opět vyrovnáno - 2:2. V minutové dvojnásobné přesilové hře se mohli domácí znovu ujmout vedení, ale Maláče nepřekonali. Do kabiny ovšem šli opět jako vedoucí celek. Dvě minuty před závěrečnou sirénou propálil pelhřimovského brankáře Hladík – 3:2.

Jak pelhřimovští hokejisté začali prostřední část, tak začali i tu poslední a obrana Nymburku byla více než tragická. Nejdříve vyrovnal Martin Jánský – 3:3 a o 33 vteřin déle rozvlnil síť za Rücklem Petr Votápek – 3:4. Pelhřimov měl stále více ze hry a utkání si po právu užíval, což dokázal Lukáš Dostál, jenž si prodloužil střídání a zvýšil na 3:5. Utkání se zdálo již rozhodnuto, ale domácí se snažili ještě výsledek zkorigovat a v přesilové hře snížil na rozdíl jediné branky Dvořák – 4:5. Nymburk v závěrečné minutě sáhl pro hru bez brankáře, která se jim nepovedla a Tomáš Plachý svým druhým gólem v utkání zvýšil do prázdné branky na 4:6.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Jsem strašně rád, že jsme si z Nymburku přivezli tři body. Určitě to nebylo jednoduché utkání, ale již od začátku utkání jsme byli mírněji silnější, což jsme dokázali potvrdit. Hráči si byli vědomi důležitosti tohoto zápasu a odvedli skvělou práci, za což jim patří velké dík. V součastné době je trochu kritizována hra první pětky, ale dnes se předvedla ve skvělém světle, neboť zařídila hned čtyři branky.

Jiří Rada