HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Lvi si vylámali zuby na skvělém Maláčovi

Již od začátku utkání bylo jasné, že se nebude hrát defenzivní hokej a fanoušci obou týmů se mohli těšit z pohledného hokeje. Vedení se ujali v první třetině hosté, ale Pelhřimovu se ještě v též dvacetiminutovce podařilo vyrovnat. V prostřední části opět strhli vedení na svojí stranu hokejisté Benešova, ale Spartak taktéž srovnal. Rozhodla teda až poslední perioda, ve které domácí udeřili dvakrát a Vodní Lvi z Benešova již odpovědět nedokázali. Velkou zásluhu na vyhraném utkání má bezesporu Pavel Maláč, jenž přiváděl svými výkony soupeřovi útočníky k šílenství.

Pelhřimov

20.01.2010
18:00
4:2
(1:1, 1:1, 2:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 10. Meloun (Votápek), 25. Mařík (Kubát), 45. Dostál, 46. Plachý (Votápek, Meloun) - 8. Bosas (Kocman, Kaňka), 23. Holánek (Jonáš, Procházka). Rozhodčí: Mech - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 4:4, navíc Vomela (PEL) 10 OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 426. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

PEL: Maláč - Plch, Meloun, Vomela, Rašner, Zelený, Popela, Jelínek - Votápek, Plachý, Tecl - Burian, Mařík, Kubát - Dostál, Hadrava, Jánský

BNS: Malík – Zeman, J. Verbík, Kaňka, Bosas, Nestrašil, Kocman, Srdínko, R. Verbík, Holánek, P. Dvořák, Jonáš, Procházka, Fiala, Drda, Jaeger, Strnad, Bílek, Burda

Utkání začalo rychlými šancemi na obou stranách, ale ani jeden z celků se nedokázal brankově prosadit. V úvodu první třetiny měl velkou šanci pelhřimovský Burian, ale vyprášil pouze Malíkovy betony. Na druhé straně se v téměř totožné šanci objevil Dvořák, ale Maláč byl stejně jako jeho protějšek úspěšnější. K vidění byl velmi rychlý hokej a Spartak byl místy aktivnější. Střílenou přihrávkou vyzval ke skórování Kubát Buriana, ale ten na kotouč nedosáhl. Další akci Pelhřimova předvedl Plachý, který se snažil prosadit individuálně, ale trefil pouze vyrážečku benešovského brankáře Malíka. V 8. Minutě se měnilo skóre poprvé a vedení se ujali hosté. Po rozebrání pelhřimovské obrany se prosadil z levého kruhu Arnoldas Bosas – 0:1. Téměř okamžitě mohlo odpovědět pelhřimovské duo Votápek – Tecl, ale toto přečíslení dobře vystihl Zeman. Vyrovnání přesto přišlo za okamžik. Votápek vrátil puk na modrou na Martina Melouna a ten propálil Malíka mezi betony - 1:1. Benešov po této brance chtěl opět urvat vedení na svoji stranu, ale Jonášův pokus vychytal fantastickým zákrokem pelhřimovský mág v brance Maláč. V závěru první dvacetiminutovky vyslal do krásného úniku Meloun Maříka, který vyškolil soupeřovi obránce, ale brankáře nepřekonal.

Ve druhé třetině měli místy více ze hry hosté z Benešova a již ve 23. minutě se opět ujali vedení. V přesilové hře si benešovští rozebrali pelhřimovskou obranu a Maláče nadvakrát překonal Luděk Strnad – 1:2. Zvýšit mohl kapitán hostů Kaňka, ale z prostoru mezi kruhama trefil pouze tyčku domácího branky. Domácí se z obdržené branky rychle oklepali a hned jednu z dalších šanci proměnili. Kubát nastřelil Malíkův beton a Martin Mařík jej pohotově dorazil za v tu chvíli bezmocného brankáře Benešova - 2:2. Šance měli i nadále oba týmy a ty nejvyloženější v početních výhodách. V jedné z nich tvrdě vypálil od modré čáry Plch, ale s jeho střelou si nadvakrát poradil Malík. Ve 27. minutě mohli dostat pelhřimovští hokejisté výhodu dvou mužů v poli, ale rozhodčí zdržování hry na straně Benešova nepotrestal. V oslabení ujel benešovské obraně Plachý s Teclem, ale druhý jmenovaný branku přestřelil. V závěru prostřední části ubral Spartak na aktivitě a málem se mu to vymstilo. Po úniku jednoho z hostujících útočníku nařídil hlavní rozhodčí proti Pelhřimovu trestné střílený, ale zkušený Maláč si s ním poradil a skóre tedy zůstalo do poslední periody nezměněno.

Ihned na začátku poslední části trefil tyčku pelhřimovský kapitán Tecl a domácí měli posléze příležitost přesilové hry, ve které málem dvakrát inkasovali, neboť otevřeli hru a hosté se pustili dvakrát za sebou do rychlého brejku, ale pelhřimovský gólman byl na svém místě a oba střelecké pokusy Benešova zlikvidoval. Ve 45. minutě se domácí poprvé v utkání ujali vedení. Centr třetího útoku Lukáš Dostál v přesilové hře šikovně zasunul kotouč za Malíka a domácí fanoušci byli jako smyslů zbavení - 3:2. O necelou minutu bylo červenobílým ještě lépe. Tomáš Plachý šikovně vyškolil benešovského obránce a posléze i brankáře a zvýšil tak náskok domácích na dvě branky - 4:2. Pelhřimov se rázem hnal více za útokem a hra připomínala hru kočky s myší, přičemž se obě mužstva v útočení vystřídala. Z pohledu Benešova mohl snížit Koscman, ale z tutové šance trefil pouze břevno. Z pelhřimovských šancí stojí za zmínku Burianův střelecký pokus z brankoviště, odkud nedokázal trefit branku a mohl se pouze chytat za hlavu. Konec utkání patřil bezesporu domácímu brankáři, který ve svém brankovišti doslova čaroval a udržel tak vedení pelhřimovského Spartaku, který se zaslouženě mohl radovat z druhého vítězství v řadě.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Z útočného pojetí to byl zápas z obou stran velmi atraktivní a divákům se musel líbit. Viděli spoustu šancí i nějaké góly, ale myslím si, že to mohlo být jak na jednu stranu, tak na druhou.Možná se k nám v závěru utkání přiklonilo štěstíčko a dali jsme tam dva góly. Samozřejmě musím vyzdvihnout výkon našeho gólmana Maláče, který dnes vyloženě podržel.

Jiří Rada