HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Z Kutné Hory zasloužené tři body

Hokejisté pelhřimovského Spartaku dokázali složit reparát na jedničku. V rámci 30. kola druhé hokejové ligy si poradili s domácí Kutnou Horou a posunuli se v tabulce na osmé místo. Domácí se ujali vedení, ale na konci první třetiny vyrovnal Lukáš Dostál. Další branky Spartaku přidal Lukáš Vomela, Martin Mařík a Tomáš Hadrava. Kutnohorským se podařilo v přesilových hrách snížit na rozdíl jediné branky, ale dvoubrankový náskok Spartaku vrátil Jánský a výhru Pelhřimova pojistil v 56. minutě svým druhým gólem v utkání Dostál.

Kutná Hora

17.01.2010
18:00
3:6
(1:1, 0:3, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Králíček (Beránek), 43. Králíček (Adamec), 46. Bláha (Kadlec, Beránek) - 18. Dostál (Plch, Hadrava), 24. Vomela (Kubát), 29. Mařík (Kubát, Burian), 36. Hadrava (Dostál, Jánský), 50. Jánský (Dostál), 56. Dostál (Mařík). Rozhodčí: Dlindr - Chochola, Marek. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 386. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:6.

KUT: Kalousek - Bělohlávek, Kadlec, Heřmanský, Veselý, Florian (3. Šlejtr), Janata - Prachař, Beránek, Králíček - Rejzek, Nakládal, Hemský - Křišťan, Bláha, Adamec

PEL: Maláč - Rašner, Meloun, Plch, Vomela, Zelený, Jelínek - Tecl, Plachý, Votápek - Burian, Mařík, Kubát - Hadrava, Dostál, Jánský

Kutnohorští hokejisté vlétli do utkání již od prvních minut. První vážnější šanci utkání předvedl Prachař, ale ne pelhřimovského brankáře nevyzrál. I Spartak na sebe dokázal upozornit zásluhou Kubáta, který ovšem střelu z první neposlal ideálně a podle svých představ. V páté minutě padla první branka utkání. Beránek vyslal Králíčka a ten překonal Maláče mezi betony - 1:0. K vidění byl dále bojovný a silový hokej na obou stranách, ale ze hry začínal mít postupně více Pelhřimov. Za zmínku stojí zvláště velká šance Kubáta, který aktivním napadáním vystihl rozehrávku jednoho z kutnohorských beků, jenomže v téměř tutové šanci jej vychytal Kalousek. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky zavelel k vyrovnání Dostál, který dokázal dorazit puk do sítě po střele Plcha - 1:1.

Ve druhé třetině začali mít pelhřimovští hokejisté ještě více navrch, což také dokazovaly dohrávané souboje a rychlejší pohyb. Aktivní napadání pelhřimovských útočníků přineslo své ovoce. Ve 24. minutě prostřelil vše, co mu stálo v cestě Vomela – 1:2. Kutná Hora se snažila okamžitě odpovědět, ale Maláč byl pozorný a Sršňům skórovat nedovolil, a tak v téměř polovině třetiny přišla další branky hostů. Mařík zavezl puk, zasekl a následně jej švihem poslal pod horní tyčku Kalouskovy branky, který v této chvíli neměl žádnou šanci tento gól chytit - 1:3. Domácí se rozhodně nevzdávali a opět nebezpečně zatápěli v obranné třetině Spartaku. Králíček se snažil dovézt kotouč až do branky, ale hostující brankář si s jeho pokusem opět dokázal poradit. Na straně hostů mohl zvýšit náskok Burian, ale jeho tvrdá střela pouze minula Kalouskovu branku. Sršni se dostávali do hry hlavně díky přesilovým hrám, ale ani v této výhodě nenašli recept na koncentrovanou obranu Pelhřimova. Ve 36. minutě přišla další branka Spartaku. Hadrava se dlouho nerozmýšlel co s pukem a jednoduše vystřelil k tyči, což kutnohorského brankáře překvapilo a puk skončil až v síti - 1:4. V závěru třetiny měli domácí výhodu dvaceti čtyř vteřin přesilové hry 5 na 3, ale ani tuto výhodu opět nevyužili, i když šancí měli opravdu požehnaně.

V poslední periodě už domácí hráči hráli v křeči a svého soupeře i mírně přehrávali, zvláště Hemský sváděl tuhý boj se zkušeným pelhřimovským brankářem, který ale všechny jeho pokusy zlikvidoval. Ve 43. minutě se dočkali domácí své druhé branky v utkání. V přesilové hře propálil od kruhu na vyrážečku gólmana Spartaku opět Králíček – 2:4. O tři minuty však bylo pelhřimovským ještě hůře. Další přesilovou hru Kutné Hory proměnil Bláha a rázem se Spartak strachoval o výsledek - 3:4. Jenomže Pelhřimov nepolevil a dál si šel pro velmi cenné tři body. V polovině poslední dvacetiminutovky se natlačil před Kalouska pelhřimovský Mařík a Jánskému se v tu chvíli otevřel střelecký prostor, kterého využil a vrátil hostům jejich dvoubrankové vedení - 3:5. Kutná Hora stále bojovala, seč jí síly stačili a svůj tlak degradovala v přesilových hrách, které však pelhřimovští hokejisté excelentně ubránili. Čtyři minuty před koncem definitivně rozhodl o výhře pelhřimovského Spartaku svojí druhou brankou v utkání Dostál, který proměnil únik do levého horního růžku kutnohorské branky - 3:6.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Konečně se mi to hodnotí o trošičku lépe, než ty zápasy předešlé. Dnes to nebylo tak nejhorší. Odehráli jsme tady solidní zápas s dobrým pohybem a konečně se k nám přiklonilo i štěstí. Jsem rád, že když jsme pustili soupeře během pěti minut na rozdíl jediné branky, tak že jsem se z toho, jak se říká, nepodělali a bojovali dále. Chci poděkovat hráčů za dnešní dobrý výkon a věřím, že jim to vydrží co nejdéle.

Karel Dvořák (hlavní trenér Kutné Hory): Opět se potvrdilo, že když přijede soupeř pod námi, tak ho neporazíme. Ovšem soupeř byl dvě třetiny lepší v pohybu a nasazení. Ve třetí třetině to byla spíše křeč. Zase rozhodly individuální chyby našich hráčů. To si můžeme tady nahrát a opakovaně si to pouštět po každém zápase.

Jiří Rada