HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Spartak porazil Kobru i podruhé v prodloužení

Pelhřimovští hokejisté po desetidenní pauze sehráli opět mistrovské utkání. Začátek utkání vyšel lépe domácím, ale byli to hosté, kdo šel do vedení. Obdržený gól pelhřimovské hokejisty probudil a nováček v pelhřimovském dresu Gajda vyrovnal. Šestnáctá minuta přinesla hned dvě branky. Vedení se ujala Kobra, ale v zápětí vyrovnal Kubát. Domácí Spartak několikrát skvěle podržel brankář Maláč a utkání dospělo do prodloužení. Ve třetí minutě prodloužení rozhodl o výhře Pelhřimova kapitán Tecl.

Pelhřimov

28.10.2009
18:00
3:2 pr.
(2:2, 0:0, 0:0 - 1:0)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 13. Gajda (Hadrava, Česnek), 17. Kubát (Lazorišák, Burian), 63. Tecl (Plachý) - 8. Bárta (Ton, Lang), 17. Nykl (Slanina, Novák). Rozhodčí: Dědek - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 8:9 navíc Plch (PEL) 10 minut nesportovní chování, Novák, Ton (oba KOB) 10 minut nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550.

PEL: Maláč - Meloun, Novák, Gajda,, Plch, Roháčik, Moščic - Votápek, Plachý, Tecl - Kubát, Lazorišák, Burian - Hadrava, Dostál, Česnek - Jánský

KOB: Kalčík - Lang, Ton, Chocholáček, Horák, Pazourek, Valenta, Kouřil, Záhorovský, Žáček, Bárta, Holý, Sodomka, Novák, Paris, Havlín, Šeba, Georgiev, Nykl, Novák, Slanina

Úvodní část utkání vyšla lépe domácímu Spartaku. Kobra nabídla domácím ihned v úvodu výhodu přesilové hry, ale tu Pelhřimov nedokázal proměnit. V 5. minutě rozjel útok Tomáš Plachý, ale trefil pouze tyč Kalčíkovy branky. I hosté měli dobré střelecké příležitosti, ale Maláč byl pozorný. V 8. minutě se však pražští hokejisté ujali vedení. Skvěle sehranou přesilovou hru zakončil o tyč pod víko Bárta – 0:1. Obdržená branka pozvedla hráče Spartaku a brankář Kobry si musel připadat jako na střelnici. Nejprve od modré pálil Roháčik, ale branka přišla později. Potřebný důraz předvedl před brankou Kobry nováček v pelhřimovském dresu Gajda a silou vůle doslova dotlačil puk do sítě 1:1. Pohlednou individuální akci předvedl šikovný Česnek, ale vyhořel na posledním obránci pražského týmu. Kobra hrozila spíše sporadicky, avšak úspěšně. Za Maláče zakončil kličku Nykl a rázem domácí prohrávali 1:2. Jenomže odpověď byla téměř okamžitá. O vyrovnání se postaral Kubát a začínalo se opět od nuly 2:2. V závěru třetiny ujížděl na Maláče pražský Paris, ale domácí brankář nerozhodný stav udržel.

Prostřední část příliš hokejových akcí nepřinesla, ale i přesto se bylo na co dívat. Hosté v přesilové hře Spartak sevřeli, ale obrana červenobílých pracovala na jedničku. Přesilovou hru si zahráli také domácí, ale spíše se střelecky opět trápili. Do slibné šance se dostal Kubát, ale z ostrého úhlu trefil pouze ochranou síť nad brankou. Ve 38. minutě mohlo být pro domácí hodně zle. Za katr putovali postupně Meloun a Roháčik. Hosté tak dostali 51 vteřin výhodu přesilové hry 5 na 3, ale svoji možnost nevyužili. Pelhřimovský brankář ani tentokrát za svá záda nic nepustil.

¨ V úvodu třetí třetiny se vyznamenal pelhřimovský brankář Maláč. Hráči Kobry si připravili skvělou kombinaci, ale mág v brance Pelhřimova se stačil přesunout a puk schovat mezi své betony. Nápor Kobry pokračoval a tlak vyústil v opětovné vyloučení dvou hráčů Pelhřimova. Pražané tak měli opět výhodu dvou mužů v poli, ale Maláč znovu předvedl, jak skvělým je brankářem. Střelu od modré nejprve schoval do lapačky a následně puk sám odpálil holí přes všechny čáry. Pelhřimovští se k přímému ohrožení soupeřovy branky moc nedostávali. Vyjímkou byla šance Dostála, který ovšem skákající puk před Kalčíkem nezkrotil. V posledních minutách řádné hrací doby se spíše dohrávalo a hráči se připravovali na prodloužení.

Začátek prodloužení vypadal z pohledu Spartaku hrozivě, ale Pelhřimov se pomalu zvedal a Tecl mohl rozhodnout. Ovšem v přečíslení 3 na 1 Kalčíka mezi betony neprostřelil. Hosté se však nechali vyloučit a to pelhřimovští trestali. Kapitán Tecl skvělým bekhendem poslal puk o tyč do brány 3:2.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Očekával jsem trošku jiný vývoj utkání, protože vzhledem k tomu, jak tady působila Kobra minulý zápas, tak jsem myslel, že to bude daleko snažší. byli hodně silní na puku, což nám dělalo strašný problémy a nemohli jsme se vůbec prosadit. Nevytvořili jsme téměř žádnou kombinační akci, což mě mrzí. V tomto směru byla Kobra lepší. Alespoň že jsme to zvládli v prodloužení.

Jiří Rada