HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.12.2009 | Jiří Rada, Aneta Hanetšlegerová | A-tým

Pelhřimov zničil hattrickem Dvořák

Jedenáctidenní pauza byla na pelhřimovských hokejistech hodně znát. Hosté od Vajgaru se ujali v 6. minutě vedení. Do první sirény jindřichohradečtí přidali ještě jednu branku a Pelhřimov měl co dohánět. Kontaktní branku vstřelil Daniel Vrdlovec a vyrovnat se podařilo Janu Česnekovi, ale to bylo ze strany Spartaku vše. Poté se již trefovali pouze hosté a svůj hattrick dokonal Dvořák. Dvě branky přidal Kupec. Vajgar si tedy z Vysočiny odvezl všechny tři body.

Pelhřimov

13.12.2009
17:00
2:5
(1:2, 1:1, 0:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 15. Vrdlovec (Hadrava, Gajda), 37.Česnek (Vrdlovec, Gajda) - 6. Dvořák (Mazanec), 12. Dvořák (Kupec), 40. Dvořák (Šulčík, Kupec), 48. Kupec (Šulčík), 54. Kupec (Dvořák). Rozhodčí: Poskočil - Blažek, Novák. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 801. Střely na branku: 35:35.

PEL: Míča - Kašpar, Vomela, Rašner, Plch, Gajda, Roháčik - Tecl, Plachý, Votápek - Mařík, Kubát, Burian - Hadrava, Česnek, Vrdlovec- Dostál

JHR: Kubeš (od 35. minuty Hnízdil) - Zíb, Tupý, Klíma, Chmel, Kanov, Zich - Mikš, Bula, Skokan - Šulčík, Kupec, Dvořák - Mazanec, Matušík, Voříšek

Utkání začalo velmi zostra na obou stranách. Nejprve prověřil Kubešovu lapačku Plch a na druhé straně se tlačil před pelhřimovského brankáře Matušík. Hosté dostali možnost přesilové hry, kterou ovšem pelhřimovští skvěle ubránili. Jenomže v již plném počtu chyboval ve vlastním pásmu Česnek a na několikrát překonal Míču Dvořák –0:1. I nadále byli ovšem hokejovější domácí, ale v brance Vajgaru stál jistý Kubeš. Spartak se dostal zásluhou Plachého a Votápka do přečíslení, ale ani tato šance neskončila pro pelhřimovské gólem. V polovině třetině měl Míča velké štěstí, neboť Voříšek trefil jeho konec hole. Na druhé straně se pokoušel prosadit Vrdlovec, ale jeho bekhendový pokus za Kubešem neskončil. Ve 12. minutě se radovali hosté podruhé a opět zásluhou Dvořáka, který proměnil svůj únik blafákem - 0:2. Do konce první části se ovšem podařilo Spartaku alespoň snížit. V přesilové hře se prosadil Vrdlovec, který mířil do téměř prázdný branky - 1:2. V samém závěru orazítkoval Kubešovu tyč Plachý, ale skóre se již neměnilo.

V úvodu prostřední části nahodil na branku vysokým oblouček puk Kašpar, ale rozhodčí v domnění, že se puk dotkl stropní konstrukce, hru přerušil. Puk ovšem skončil až za překvapeným Kubešem – branka uznána nebyla. Pelhřimovští byli hodně aktivní a měli více ze hry, čemuž svědčil i počet zákroků jindřichohradeckého brankáře, ale žádný puk za ním neskončil. V oslabení se dostal do šance Burian, ale i jeho pokus skončil pod Kubešem. Hosté ve třicáté páté minutě vystřídali brankáře a do branky se postavil Hnízdil. Pohlednou akci předvedli Plachý s Teclem, ale bez výsledku. Až ve 36. minutě se ujal pokus Česneka, kterému se podařilo vyrovnat - 2:2. Jenomže to bylo z pohledu Pelhřimova vše. Vajgar se začal více tlačit do útočného pásma a Míča musel předvést několik důležitých zákroků. Necelou minutu před přestávkou dovršil svůj hattrick Dvořák a poslal Vajgar do vedení - 2:3.

Ve třetí třetině měli obě mužstva příležitost přesilové hry 5 na 3, ale ani jeden celek této výhody nevyužil. Naopak. Ve vlastním oslabení se dostal do úniku Kupec a chladnokrevně překonal Míču počtvrté - 2:4. V přesilové hře pálil od modré tvrdě Roháčik, ale proti jeho střele předvedl Hnízdil efektivní semafor, za což sklidil velký aplaus jindřichohradeckých příznivců, kterých přijelo do Pelhřimova několik desítek. I další šanci měli hokejisté Spartaku, ale Gajdovi se nepodařilo puk zasunout k tyči. V 54. minutě bylo nařízeno proti Vajgaru trestné střílení, které ovšem Kubát neproměnil. Naopak na druhé straně v oslabení ujel Dvořák s Kupcem a druhý jmenovaný upravil na 2:5. Skóre se již do konce utkání nezměnilo a Vajgar si tedy odvezl tři body za výhru.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova: Co se týče hokeje, tak to zas tak špatné utkání nebylo. Bohužel soupeř využil našich zaváhání a těžko se to hodnotí. Při druhém gólu se odrazil puk od mantinelu, při čtvrtém jsme to měli mezi bruslemi, ale soupeř se k tomu dostal. Ne že by nás Jindřichův Hradec doslova přehrál, ale využil našich momentů zaváhání. Já dnes nemám klukům kdoví jak co vytýkat. Myslím si, že bojovali a chtěli hrát, ale jedno jsem jim přeci jenom vytknul a to byl počet vyloučených na naší straně. Nám to bralo mízu, nemohli jsme hrát v pěti a soupeř to trestal.
Jiří Hájek(trenér KLH Vajgar): Nám se povedl vstup do utkání, rychle a snadně jsme se ujali vedení, možná až moc a domácí potom zaslouženě vyrovnali, když nás dostali pod tlak v přesilových hrách. Druhá třetina patřila soupeři, třetí pak jednoznačně nám, nejslabším článkem hry byl hlavní arbitr. Jestli se to může v téhle lize říct tak hlavni rozhodčí by měl chránit hráče a pokud on nechá hrát takové hráče jako je pan Kašpar, tak se spolupodílí na tom, že někdo může odejit zraněný.

Jiří Rada, Aneta Hanetšlegerová