HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

V Nymburku rozhodla prostřední třetina

Ani tentokrát se pelhřimovským hokejistům nepodařilo venku zvítězit. Do branky hostů se vrátil po dlouhé pauze Pavel Maláč, ale i tak tým z Vysočiny podlehl Nymburku vysoko 6:1. Po vyrovnané první části vstoupili domácí do druhé třetiny bleskově. V rozmezí 15 vteřin vstřelili dvě branky a bylo vymalováno. Spartak se marně snažil o vstřelení kontaktního gólu, ale místo toho přišly další branky Nymburka. Čestný zásah si Pelhřimov připsal až v 54. minutě zásluhou Martina Jánského.

Nymburk

17.10.2009
17:00
6:1
(0:0, 3:0, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 22. Dvořák (Vacek), 22. Dvořák (Dulovec), 35. Velechovský (Protivný, Drak), 46. Vacek (Protivný), 53. Sirotek (Drak), 58. Krejčík (Sirotek) - 54. Jánský. Rozhodčí: Chlaň - Plch, Tasch. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 5:0, 6:1.

NYM: Rückl - Kříž, Vlach, Drak, Kaufus, Krejčík, Švácha, Vacek, Protivný, Velechovský, Toma, Sirotek, Dvořák, Martinec, Šimek, Mareš, Zvolenský, Hloušek, Dulovec

PEL: Maláč - Meloun, Kůrka, Procházka, Moščic, Plch, Roháčik - Votápek, Plachý, Tecl - Kubát, Lazorišák, Dostál - Hadrava, Jánský, Burian

První třetina začala lépe pro hosty z Vysočiny. Již ve druhé minutě měli příležitost přesilové hry, ale tu bohužel nevyužili. Pelhřimovští nepouštěli domácí do žádného tlaku a v poklidu útočili. Šanci si vypracovalo trio Roháčik, Kubát a zakončující Lazorišák, který ovšem netrefil branku. Od poloviny třetiny se Nymburk dostával také do šancí a hra byla rázem vyrovnaná. Dobrou střelu na domácího brankáře poslal Moščic, ale jeho střelu gólman ukryl do náručí. Ve 12. minutě došlo k nedorozumění pelhřimovského brankáře s obráncem a Maláč si připsal další úspěšný zákrok. Konec první dvacetiminutovky patřil jednoznačně domácím a Spartak hrozil spíše střelami z velké vzdálenosti.

Začátek druhé třetiny byl pro pelhřimovské hokejisty jako ze zlého snu. Již ve 22. Minutě se trefil Dvořák, který nikým nebráněný překonal Maláče poprvé - 1:0. O neuvěřitelných 15 vteřin déle již Maláč lovil puk ze své branky podruhé. Opět se trefil Dvořák – 2:0. Pelhřimovští se začali probouzet, ale v koncovce jim opět nebylo přáno. Nejprve od modré vypálil tvrdě Roháčik, poté z kruhů Dostál a do třetice Kůrka. Všechny tyto pokusy však letěli mimo tři tyče domácího brankáře. V 10. minutě měl obrovskou příležitost snížit Ota Lazorišák, jenomže z kruhů branku minul. Spartak svého soupeře místy přehrával, ale nedokázal své šance zužitkovat. Naopak Nymburští byli při chuti a přidali další branku. Velechovský s velkou pomocí brankáře Maláče, který si kotouč do branky srazil nešťastně ramenem, zvýšil již na 3:0. V závěru prostřední části si hosté zahráli dvacetivteřinovou přesilovou hru 5 na 3, ale svoji příležitost bohužel neproměnili.

Poslední perioda přinesla čtyři branky. Nejprve z dálky prověřil pozornost brankáře Nymburka Plch, ale poté putovali po krátkém sledu za sebou dva hráči Spartaku Pelhřimov na trestnou lavici. Domácí tak měli devadesátivteřinovou výhodu dvou hráčů a svůj tlak zakrátko přetavili v další branku. Za ležícího Maláče pohodlně zavěsil Vacek – 4:0. Pelhřimov si i nadále dokázal vypracovat střeleckou příležitost, ale v koncovce se trápil až příliš. Ve 43. Minutě se skóre na nymburském zimním stadiónu měnilo po páté. Na 5:0 zvýšil Sirotek. Pelhřimov se ale přeci jenom dočkal alespoň čestného zásahu. Procházkovu střelu od modré dotlačil za Rückleho Jánský – 5:1. Hostující brankář předvedl i několik úspěšných zákroků, ale v 57. minutě již byl překonán znovu. Jenomže na brankové čáře předvedl František Moščic, že ani fotbal mu není cizí a s přehledem puk dokázal vykopnout do bezpečí. Jenomže hosté se přeci jenom dočkali další branky. Na 6:1 upravil domácí Krejčík, který pelhřimovského brankáře překonal střelou od modré.

Jiří Rada