HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.09.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov dotáhl utkání do vítězného konce

Pelhřimov - Pelhřimovští hokejisté si byli již od začátku utkání vědomy, jak moc důležitý pro ně je zápas proti Kobře Praha. Domácí měli nástup excelentní. Již ve třetí minutě se trefil Lukáš Dostál a o několik málo okamžiků déle i kapitán mužstva Martin Tecl. Jenomže to bylo až do poslední třetiny vše, co hráči Spartaku předvedli. Hosté před první sirénou snížili na rozdíl jediné branky a v následující třetině se ujali dokonce i vedení. O vyrovnání se postaral autor první branky Dostál. V prodloužení se šťastně trefil Pavel Pelán a rozhodl tak o první letošní výhře, byť pouze v prodloužení.

Pelhřimov

30.09.2009
18:00
4:3 pr.
(2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 3. Dostál (Procházka, Pelán), 3. Tecl (Plachý), 54. Dostál (Pelán), 63. Pelán (Procházka) - 18. Ton (Bárta), 32. Bárta (Holý), 40. Paris (Žáček, Bárta) . Rozhodčí: Hejduk - Blažek, Zídek . Vyloučení: 5:9 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 200 . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3 .

PEL: Kaiseršot (Čekal) - Kůrka, Plch, Rašner, Jelínek, Procházka, Moščic - Votápek, Tecl, Plachý - Kubát, Jánský, Dostál - Hadrava, Lazorišák, Pelán

KOB: Kalčík (Křivánek) - Drbohlav, Ton, Holý, Chocholáček, Horák, Valenta, Záhorovský, Pazourek, Jechoutek, Žáček, Paris, Nykl, Novák, Havlín, Šeba, Georgiev, Novák, Sodomka

Pelhřimovští hokejisté předvedli famózní vstup do utkání. Přesilovou hru domácích rozehrál od vlastní modré Procházka, který svým pasem našel najetého Lukáše Dostála. Ten mezi kruhama napřáhl a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:0. Než se stačili hosté vzpamatovat, už prohrávali o dvě branky. Skvěle zafungovala souhra Plachého s Teclem a druhý jmenovaný využil přihrávky zpoza branky od Plachého - 2:0. Pelhřimov i nadále pokračoval v drtivém náporu, ale branku již vsítit nedokázal. V dobré palebné pozici se naskytl Plachý a poté i Kubát, ale žádný z nich neměl štěstí. Ke slovu se dostali ale také hosté. Na začátku 18. minuty se blýskl skvělou lapačkou domácí brankář Kaiseršot. Na druhý pokus se však Ton nemýlil a snížil na 2:1.

V druhé třetině domácí mírně polevili a hosté se dostávali do hry. Pelhřimovští měli k dospozici několik přesilových her, ale při výhodě jednoho bruslaře na ledě se spíše trápili. Naopak hráči Kobry si v přesilových hrách vytvořili několik brankových příležitostí, které na poslední chvíli hasil domácí brankář Kaiseršot, nebo obránce Procházka. V 32. minutě se ale hostům přeci jenom podařilo vyrovnat. Mezi betony domácího gólmana se trefil Bárta a rázem se začínalo opět od nuly - 2:2. Pelhřimovští se ale i nadále nevzdávali a bojovali seč jim síly stačily. Pohlednou akci předvedl Pelán s Dostálem, přičemž druhý jmenovaný mířil pouze do Kalčíkových betonů. Jenomže na druhé straně to před Kaiseršotem doslova hořelo. Z brankoviště se trefil Paris a hosté se dostali poprvé v utkání do vedení - 2:3.

Od začátku třetí periody se pokoušeli domácí o vyrovnání, ale zcela bezmocně. Kobra nabídla Pelhřimovu další přesilové hry, ale Spartak jimi pouze pohrdl. V 38. minutě mohlo být pelhřimovským ještě hůře, ale přečíslení dva na jednoho vyřešil pelhřimovský brankář skvěle svým betonem. Dobývání pražské branky pokračovalo. Ve stoprocentní šanci se naskytl Plachý, který střílel již do prázdné branky, ale brankář hostů reflexivně máchl lapačkou a kotouč ukryl do bezpečí. V 54. minutě se ale pelhřimovští fandové radovali potřetí. Bekhendem se trefil opět autor prvního gólu Dostál - 3:3. Spartak se snažil ještě přidat vítěznou branku, ale s přibývajícím časem se spíše soustředil na prodloužení.

V prodloužení byli aktivnější domácí a hráči Kobry se spíše bránili, než hrozili. V třetí minutě prodloužení využil přihrávky od obránce Procházky Pelán a z úhlu prostřelil brankáře Kobry Praha mezi betony. Pavel Pelán tak zařídil tolik potřebné body do druholigové tabulky a na zimním stadiónu v Pelhřimově se poprvé slavilo.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (asistent trenéra Pelhřimova): Do zápasu jsme šli s tím, že musíme vyhrát a to se nám nakonec podařilo. Začátek jsme zvládli dobře, dali jsme dva rychlý góly, ale potom nám chybělo štěstí a uspokojili jsme se s výsledkem. Měli jsme několik dalších šancí, které jsme ovšem neproměnili. Nakonec můžeme být rádi za dva body. Je to hlavně tím, že jsme šlapali až do konce a zasloužili jsme si vyhrát.

Jiří Rada