HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.02.2009 | Jiří Rada, Marcel Doubek a Kamil Vaněk | A-tým

Bitva o krále Vysočiny rozjásala Spartak

Parádní hokej plný stoprocentního nasazení a bojovnosti obou stran přineslo derby Vysočiny v rámci nadstavbové části II. ligy. Veledůležité body pro posílení naděje na play off získal Pelhřimov, když duel rozhodl v přesilovkách ve třetí třetině.

Pelhřimov

25.02.2009
18:00
4:1
(0:0, 1:1, 3:0)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 37. Heřman (Dušátko), 47. T. Plachý (Dušátko, Plch), 48. Kubát (Dušátko), 53. Pelán (Hrbatý, Kašpar) - 34. J. Plachý (Man, M. Sobotka). Rozhodčí: Dědek - Held, Lošťák. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

PEL: Linahrt - Meloun, Plch, Kašpar, Krpálek, Vácha, Bílek - Hrbatý, T. Plachý, Tecl - Heřman, Dušátko, Kubát - Votápek, Hadrava, Pelán - Moucha

ZNS: Němec - Pleva, Fibikar, Moščic, R. Sobotka, Mühlfait - J. Plachý, M. Sobotka, Man - Vránek, Bukáček, Křišťan - Štěpánek, Dítě, Havelka

Od úvodní minuty se žďárští hráči tlačili do útočného pásma. Pelhřimovští byli o krůček pozadu a postupně tak šli za katr Plch a Bílek. Spartak se postupně dostával do hry a ve stoprocentní šanci se posléze ocitl Dušátko, ale brankáře hostí nepřekonal. Hra se přelévala ze strany na stranu a k vidění byl vyrovnaný hokej. Do úniku se dostalo duo Tecl Hrbatý, ale hostující obránce vystihl směr přihrávky. Ani Žďár nezůstával pozadu a dral se do útoku, ovšem Linhart v brance Spartaku byl vždy na svém místě. V další šanci domácích se představil Heřman, ale jeho prudká střela skončila na betonech bezchybného Němce.

Do druhé třetiny opět vstoupili aktivněji hosté, ale marně dobývali Linhartovu branku. Na druhé straně se do rychlého úniku se dostal Tecl s Hrbatým, ale druhý jmenovaný pálil pouze do připraveného Němce. Pelhřimovští hráči se rychle vzpamatovali a hnali se více směrem k soupeřově brance. Po velkém tlaku domácích ale přišla ledová sprcha v podání Žďáru. Po rychlé kombinaci v čase 33:27 zůstal na kruhách osamocený Jiří Plachý a otevřel skóre zápasu. Spartak se snažil více střílet, ale neúspěšně. Po dalším úspěšném zákroku Linharta se prosadil na opačné straně Heřman, jenž si najel z roku kluziště a našel mezírku mezi Němcovými betony. Chvíli poté se ocitl osamocený Tomáš Plachý před hostujícím brankářem, ale nepodařilo se mu zasunout puk mezi betony.

I ve třetím dějství pokračoval Pelhřimov v náporu, ale ztroskotával na výborně chytajícím žďárském gólmanovi. Ve 46. minutě dostal Spartak výhodu přesilové hry pět na tři, kterou využil po krásné souhře s Dušátkem Tomáš Plachý. V pokračující výhodě jednoho muže v poli překonal Němce Kubát. Žďár se snažil ještě s výsledkem něco udělat, ale Linhart byl proti. Likvidoval jednu šanci za druhou a Pelhřimov se dostával zpět do hry. V 53. minutě našel z vlastního pásma na útočné modré Kašpar Hrbatého, ten prodloužil na Pelána, který překonal Němce opět mezi betony. Žďár se snažil dál bojovat, ale marně.

Domácí zaslouženě vyhráli a posunuli se na třináctou příčku. Zlomový okamžik zápasu byly proměněné přesilové hry Spartaku v první polovině třetí části. K vidění byl pohledný, rychlý hokej, v němž měl Pelhřimov možná i o trochu více štěstí.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): "Mohu být spokojen s výsledkem i s výkonem. Bylo znát, že tým maximálně bojoval. Náš výkon byl diametrálně rozdílný od toho v Prostějově. Z jednotlivců bych chtěl pochválit hlavně Tomáše Linharta, který zlikvidoval velký počet šancí soupeře. Dnes nás opravdu podržel."

Jaroslav Benák (trenér Žďáru nad Sázavou): "Je to škoda, mohli jsme zápas rozhodnout v první třetině, pak nám zlomily vaz individuální chyby, které soupeř potrestal. Ozdobou zápasu byli oba brankáři. Musíme se z toho oklepat a jít dál, ještě jsou tři zápasy, šance žije a je o co bojovat." (zdroj: www.hokejzr.cz)