HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.02.2009 | Kamil Vaněk | A-tým

Torzo týmu na Šternberk nestačilo

Naprosto jednoznačný zápas se hrál ve Šternberku. Nebylo ani divu, Spartak k němu vinou velké marodky odcestoval doslova s torzem sestavy. A to ještě při vší smůle musel ze zápasu kvůli potížím s bruslí odstoupit už v první třetině Pelán.

Šternberk

04.02.2009
18:00
8:2
(1:0, 4:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 14. Klimovič (Stříteský), 21. Klimovič (Stříteský), 23. Stříteský (Šimo), 27. Fiala (Šimo), 37. Trunda (Vích, Maidl), 46. Tomášek (Hruška), 50. Musil (Vích), 55. Tomášek (Fiala) - 36. Plachý (Kubát, Krpálek), 51. Plachý (Meloun). Rozhodčí: Kubičík - Koňa, Obdařil. Vyloučení: 5:8, navíc Šimo (STE) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Střely na branku: 34:18. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 8:2.

STE: Pekař - Stříteský, Zapletal, Hruška, Jurák, Fiala, Drobný, Anděl, Vích, Trunda, Maidl, Musil, Hruška, Klimovič, Šimo, Jurdič, Tomášek, Spurný

PEL: Linhart (27. Kaiseršot) - Meloun, Zelený, Plch, Vácha, Krpálek - Votápek, Plachý, Heřman - Kubát, Pelán, Moucha - Hadrava, Hubata, Kočan

Pelhřimovští, kteří se v současné době kvůli předkolu play off nemohou spoléhat na výpomoc pendlů z prvoligových klubů a navíc je trápí velká marodka, nastoupili do zápasu hned se čtyřmi juniory v sestavě. Domácí byli vzhledem k této skutečnosti jasným favoritem, byť to v první třetině moc nepotvrzovali. K vidění byl hodně neurovnaný hokej, šancí či rušných okamžiků před oběma brankami bylo poskrovnu. Jelikož Šternberk hosty přestřílel 12:4, dá se říci, že se zaslouženě ujal vedení. Ve 14. minutě propadli obránci Spartaku na modré a po přihrávce Stříteského se prosadil Klimovič.

Druhá třetina začala pro Pelhřimov nejhůře, jak mohla. Po pouhých deseti vteřinách si zopakovali gólovou spolupráci Stříteský s Klimovičem a Linhart kapituloval podruhé. Spartak už se z tohoto šoku nevzpamatoval a brzy bylo rozhodnuto definitivně, když do 27. minuty vedení Šternberka na 4:0 vytáhli Stříteský a Fiala. Příval branek donutil trenéra Žůrka ke střídání gólmanů a Kaiseršot rostoucí skore ve prospěch domácích na chvíli zastavil. Ve 36. minutě se dokonce dočkal gólové radosti i Spartak, když Kubát objel branku, předložil puk Plachému a aktuálně nejlepší hráč hostů ho bez sebemenšího zaváhání poslal do sítě. Bohužel alespoň ta trocha radosti na pelhřimovské střídačce dlouho nevydržela, protože hned v následující minutě skoroval domácí Trunda.

V poslední třetině už se zápas víceméně dohrával. Domácí měli zřetelnou převahu a ačkoliv Pelhřimov stáhl hru na dvě pětky, nárůstu skore ve svůj neprospěch se ubránit nedokázal. Domácí postupně zvýšili na 7:1, pak jim ujel Plachý a svým druhým gólem v zápase korigoval. Poslední slovo ale patřilo Šternberku. Na konečných 8:2 zvýšil v 55. minutě po přihrávce Fialy Tomášek.

Kamil Vaněk