HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.01.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Šumperk si v Pelhřimově otevřel střelnici

Krutý debakl v souboji s loňským prvoligistou utrpěli na domácím ledě pelhřimovští hokejisté. Draci o svém vítězství rozhodli zejména v prvních dvou třetinách, když v obou nastříleli shodně čtyři branky.

Pelhřimov

18.01.2009
17:00
2:9
(1:4, 0:4, 1:1)
Šumperk
Branky a nahrávky: 16. Kašpar (Heřman), 54. Plachý (Tecl) - 3. Brunec (Ambruz, Sedlák), 9. Novosad (Duba, Stejskal), 12. Rozum (Holík, Vymazal), 16. Novosad (Duba), 23. Novosad (Ondráček), 27. Ambruz (Vymazal), 33. Holík (Vymazal), 40. Duba (Ondráček), 51. Duba (Novosad). Rozhodčí: Čech - Svoboda, Paulík. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 440. Střely na branku: 19:42. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:9, 2:9.

PEL: Linhart (16. - 20. a 41. - 60. Čekal) - Meloun, Kašpar, Krpálek, Plch, Spudil, Bílek, Smetana - Heřman, Plachý, Tecl - Hrbatý, Hadrava, Kubát - Zohorna, Pelán, Votápek - Kočan

SUM: Maláč - Holík, Vrtík, Osina, Sedlák, Blanár, Ondráček - Vymazal, Meluzín, Rozum - Brunec, Čížek, Ambruz - Stejskal, Duba, Novosad - Fischer, Drábek

Spartak nastoupil do utkání bez nemocných Anderleho a Váchy a hned od počátku se musel bránit útočným atakům hostů. To se mu však příliš dlouho úspěšně nedařilo. Přesně v čase 3:00 tečoval nechytatelně Brunec Ambruzovu přihrávku od mantinelu za záda Linharta. Draci byli i nadále při chuti a Spartak viditelně přehrávali. V 9. minutě se dokázali prosadit podruhé v zápase, když po přihrávce Duby načal své střelecké představení Novosad. Ve 12. minutě měli Šumperští po vyloučení Kašpara možnost přesilové hry. Tu se jim po 34 sekundách povedlo využít zásluhou Rozuma, který usměrnil za záda Linharta Holíkovu přihrávku. O chvíli později měli stejnou možnost i domácí, kterou ještě zdvojnásobil svým vyloučením Holík. Pelhřimovští s přesilovkou naložili stejně jako jejich soupeř, když Kašpar od modré napálil trochu neposedný puk a ten zapadl za záda Maláče. Spartak měl dále početní výhodu jednoho muže v poli, ovšem byli to paradoxně hosté, kdo se radoval z gólu. Duba přihrál Novosadovi a ten svojí střelou vyhnal Linharta z branky. Toho mezi tyčemi nahradil junior Čekal.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupil v brance Spartaku opět Linhart, ovšem necelé tři minuty po jejím začátku lovil puk ze své sítě popáté. To totiž využil přesilovku a zároveň dokonal svůj hattrick Novosad. Gólové hody na pelhřimovském ledě pokračovaly i nadále. Na začátku 27. minuty přidal po přihrávce Vymazala Ambruz již šestý gól hostů. Další gól Draků mohl přidat o minutu později kapitán Meluzín, když se ocitl sám před Linhartem, ale ten si s jeho pokusem poradil. Ve 32. minutě byl za sekání vyloučen Meloun a hosté tak měli možnost přesilové hry. V té měl paradoxně velkou šanci Plachý, když ujížděl sám na Maláče, ovšem jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Šumperk poté ovšem zavřel domácí ve svém obraném pásmu, Vymazal našel na modré Holíka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Když už se zdálo, že se bude po druhé třetině odcházet do kabin za stavu 1:7, hosté udeřili zásluhou Duby poosmé.

Ve třetí části se v brance Pelhřimova opět objevil Čekal, jenž nastoupil místo Linharta. Draci pod vědomím vysokého vedení již trochu polevili v útočné aktivitě. Devátý gól však mohl v oslabení přidat ve 47. minutě Novosad, ovšem zpoza kruhů trefil jen brankovou konstrukci. Devátý „hřebíček do rakve“ hosté přece jenom zabili krátce po polovině třetí části, když tvrdou ranou překonal Čekala Duba. Poslední slovo v zápase však měli přeci jen domácí. Plachý v 54. minutě ujel hostující obraně a střelou do horního rohu Maláčovi branky upravili na konečných 2:9.

Šumperk si v souboji se Spartakem připisuje drtivé, ovšem zasloužené vítězství. Hosté byli ve všech směrech o třídu lepší, zaskvěl se především Zdeněk Novosad, který zaznamenal hattrick. Z řad Pelhřimovských lze pochválit snad jen gólmana Jana Čekala, který ve své letošní druholigové premiéře obstál.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Je sice pravda, že jsme narazili na velice silného soupeře, ale na druhou stranu musím konstatovat, že náš výkon dobrý nebyl. Soupeři jsme to dost usnadnili. Od týmu bych chtěl více zápalu do hry, sebeobětování. Dělali jsme taktické chyby hlavně před vlastní brankou, v útoku by nám pomohlo, kdybychom hráli jednodušeji.