HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.01.2009 | Marcel Doubek, Daniel Bartonec, Tomáš Kubánek | A-tým

Spartak veze i podruhé z Opavy tři body

Důležité vítězství si vezou pelhřimovští hokejisté z daleké Opavy. Spartak poslal v závěru první části do vedení Kubát, na to však domácí zásluhou Kukola dokázali zpočátku druhé části odpovědět. Poté však dvakrát zaúřadovalo pelhřimovské duo Plachý, Tecl, na které již Slezané našli pouze jednu odpověď. Pelhřimov si tak veze na Vysočinu důležité tři body.

Opava

14.01.2009
18:00
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 23. Kukol (Měch, Tichý), 49. Chalupa (Kovalovský, Kocián) - 19. Kubát (Hadrava), 31. Plachý (Tecl, Spudil), 37. Tecl (Plachý). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3.

OPA: Masný (41. Trenčan) – Kukol, Tichý, Čavrk, Ondrušek, Měkýš, Vitásek – Grofek, Měch, Černý – Kovalovský, Chalupa – Kocián, Suchánek, Polok – Tůma, Suchý

PEL: Linhart - Meloun, Plch, Bílek, Krpálek, Vácha, Spudil - Tecl, Plachý, Kubát, Pelán, Heřman, Zohorna, Votápek, Hadrava, Kočan

Daniel Bartonec, Tomáš Kubánek •

První vážnější šancí se prezentovali domácí, kdy si hezky vybruslil zpoza branky Kovalovský, ale neměl přesně seřízená mířídla. Větší aktivita Slezanu se přesunula také do úvodního oslabení, kterému Opavští bez větších potíží odolali. Větší vzrušení přineslo až čtyřminutové vyloučení Vitáska. Hostům sice zprvu trvalo, než Opavu zatlačili do obranného pásma, poté však vytvořili důkladný zámek a Slezan znovu fauloval. Ani dvojnásobnou přesilovku však hosté nevyužili, naopak Slezané vyráželi do rychlých brejků a oslabení přečekali bez úhony. Na konci první třetiny se v dobré pozici před brankovištěm ocitnul Kocián, ale gólman Linhart jeho střelu kryl. Lépe si už na druhé straně vedl hostující Kubát a poslal Pelhřimov do vedení.

S jednogólovým mankem a odhodláním vyrovnat vstoupili domácí do druhé třetiny. To se málem vyplnilo po Měkýšově ráně od modré, proti byla Linhartova tyč. V téže přesilovce se Opavští přece jen radovali, zásluhou přesné trefy Kukola. Slezan byl dále při chuti, hosty uzavřel v jejich obranném pásmu, vytvořil si dobré pozice pro střely a vynutil další faul. V následné početní převaze se však neujaly ani velké šance Chalupy a Kovalovského, ani rána Vitáska od modré. Po delší odmlce se ke slovu přihlásili opět hosté a opět úspěšně. Zaváhání ve středním pásmu využil k úniku a přesné střele do horního rohu branky Plachý. A aby toho nebylo málo, propadli ve 37. minutě Opavští ve středním pásmu znovu a před Masným se najednou zjevila hned trojice hráčů Spartaku. Tecl neomylně kombinaci zakončil a Opava rázem prohrávala o dvě branky.

V třetí části už hájil opavskou svatyni místo Masného Trenčan. Na Slezanu byla viditelná snaha o snížení a vyrovnání, ale spíše platonická. Stejně působily i dvě šance Kovalovského. Zabodovala až pěkná spolupráce Kociána s Kovalovským, který ještě krásně přistrčil Chalupovi, který snížil na 2:3. I nadále byla vidět opavská převaha a vyrovnávací gól visel ve vzduchu, ale tentokrát ne a ne se Slezanu dařit propracovat se k finální přihrávce. A když už, brankou stejně střela neskončí, podobně jako při Měchově šanci. Minutu před koncem si domácí vzali oddechový čas a následně odvolávali brankáře, ale vyrovnat již nedokázali.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Výsledek je pro nás samozřejmě velmi cenný. Tým musím pochválit za bojovnost a hlavně za to, jak dokázal na ledě splnit taktické pokyny. Dobře jsme soupeře napadali, dva naše góly padly po brejcích, jimž předcházel zisk kotouče ve střední třetině. Výraznou měrou podpořil naše vítězství brankář Linhart.

Karel Suchánek (trenér Opavy): Prvních pět minut jsme hráli jako proti Žďáru. Soupeře jsme přehrávali, bohužel jsme neměli štěstí v zakončení. Poté se hra srovnala. V minulém zápase nám tam padalo všechno, dneska téměř nic. Měli jsme dát minimálně pět branek, byli jsme lepší. Stále však máme poměrně mladé mužstvo, které sbírá zkušenosti. Věřím, že příště to dopadne lépe.