HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Žůrkova premiéra skončila debaklem

První zápas v novém roce skončil pro pelhřimovské hokejisty vysokou porážkou. O výsledku ve Žďáře nad Sázavou hodně napověděla již první třetina, ve které si domácí vypracovali tříbrankové vedení. Spartaku se povedlo zaznamenat čestný úspěch až za hrozivého stavu 7:0.

Žďár nad Sázavou

04.01.2009
18:00
7:1
(3:0, 1:0, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 13. J. Plachý (M. Sobotka, Vránek), 13. Dítě (Kaut), 18. M. Sobotka (Vránek, J. Plachý), 34. Vránek (M. Sobotka), 43. Koželuh (Fila), 49. Kraučuk (Křišťan), 51. Křišťan (Kraučuk) - 57. Hrbatý (Anderle). Rozhodčí: Kubičík - Meld, Lošťák. Vyloučení: 6:8, navíc Dítě (ZNS) OT. do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 612. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

ZNS: Vajner - Jelínek, Souček, R. Sobotka, Koželuh, Moščic - M. Sobotka, J. Plachý, Vránek - Dítě, Kaut, Mühlfait - Kraučuk, Fila, Křišťan - Havelka

PEL: Linhart - Kašpar, Bílek, Meloun, Spudil, Krpálek, Vácha - Pelán, Anderle, Kubát - Hrbatý, T. Plachý, Tecl - Heřman, Hadrava, Kočan - Votápek

V první šanci utkání se ocitl ve 3. minutě hostující Kubát, ale to bylo na dlouhou chvíli ze strany Pelhřimovských vše. V 8. minutě mohl využít přesilovku domácích Jiří Plachý, ale jeho střela z mezikruží skončila pouze mezi Linhartovými betony. Na začátku 13. minuty měl další šanci Žďárských Kraučuk, když nebezpečnou střelou prověřil Linharta. O chvilku později již ale gólman Spartaku kapituloval. Po přihrávce Martina Sobotky ho z kruhů prostřelil Jiří Plachý. O 15 vteřin později lovil Linhart puk ze své sítě podruhé, když ho z úhlu střelou po ledě překonal Dítě. Hosté mohli odpovědět o minutu později, ale Tecl přihrávku Tomáše Plachého zpoza branky nezužitkoval. A tak udeřilo opět na druhé straně. Tři minuty před koncem se po závaru před pelhřimovskou brankou dostal puk k nekrytému Martinu Sobotkovi a pro toho již nebyl přílišný problém dopravit kotouč do sítě.

Ve druhé dvacetiminutovce šancí na obou stranách přeci jen ubylo. Příležitost ke snížení skóre měli hosté ve 26. minutě, když měli možnost početní výhody. V ní byl blízko gólu po příhře Pelána Kubát, ale domácí obránce měl k puku o kousek blíže. O minutu později se ocitl na druhé straně ve dvou dobrých šancích Dítě, ale vždy si vylámal zuby na připraveném Linhartovi. Žďárské ovšem neproměněné šance mrzet nemusely. Ve 34. minutě se z rychlého protiútoku po přihrávce Martina Sobotky prosadil nedůsledně pokrytý Vránek. V poslední minutě druhé části pak mohl přidat v oslabení pátý gól domácích Dítě, ale jeho bekhendový blafák skončil mimo výseč pelhřimovské svatyně.

Pátého gólu se tak domácí diváci dočkali až na začátku třetí třetiny. Průnik Fily ještě Linhart zlikvidoval, ale dorážka Koželuha již skončila za jeho zády. Ve 45. minutě mohl v přesilovce zaznamenat čestný úspěch Spartaku Tomáš Plachý, ale sám před Vajnerem přestřelil. Opět tak platilo okřídlené nedáš, dostaneš. Ve 49. minutě zůstal před brankou nepokrytý Kraučuk a jeho střela vymetla horní růžek Linhartovi branky. Debakl Spartaku pak ještě umocnil na začátku 51. minuty Křišťan, když přidal již sedmý gól domácích. Pelhřimovským se v utkání podařilo alespoň zaznamenat čestný úspěch, když v oslabení Hrbatý obešel obránce a následně překonal dobře chytajícího Vajnera.

Pelhřimovští sehráli ve Žďáru jedno z nejhorších, ne-li vůbec nejhorší utkání v této sezóně. Hlavně obraná činnost mužstva byla doslova katastrofální.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): "Jistěže jsem si premiéru představoval lépe. Tento zápas mi ale ukázal, proč je tým v tabulce, tam, kde je. Bohužel musím konstatovat, že jsme velice špatně bránili a pak také nehráli disciplinovaně. Pokud nebudeme pracovat jako tým, ale působit dojmem dvaceti jednotlivců, z nichž každý si chce dát gól, pak se nezlepšíme."

Jaroslav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): "Konečně všechny tři lajny zahrály takový lepší standard, všechny tři hrály naplno, to co od nich očekáváme, to co bychom si přáli, aby hráli. V první třetině jsme dali tři góly, což u nás nebývá zvykem. Zaplať pánbůh za to, tím pádem jsme se dostali do laufu. Druhou třetinu, kterou míváme velice špatnou, jsme vyhráli jedna nula, udrželi jsme soupeře. A třetí třetinu to tam dopadalo do sedm jedna. Škoda toho jednoho gólu, mohl mít gólman čisté konto, ale takový už je hokej. Sedm jedna je parádní výsledek. Pochválil bych všechny hráče." (zdroj: www.hokejzr.cz)