HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.12.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Břeclav si nadělila pod stromeček tři body

Důležité vítězství si z Pelhřimova odvážejí hokejisté Břeclavi. Ti se tak v tabulce dotáhli na Spartak na rozdíl čtyř bodů. Pelhřimov v utkání vždy dotahoval náskok Jihomoravanů, ovšem na čtvrtý gól Kroupy se mu již odpovědět nepodařilo a hosté navíc sekundu před koncem při power play červenobílých upravili na konečných 3:5.

Pelhřimov

21.12.2008
17:00
3:5
(1:1, 1:2, 1:2)
Břeclav
Branky a nahrávky: 10. Spudil (Meloun), 24. Plachý (Hrbatý, Krpálek), 48. Plachý (Tecl) - 4. Kárný (Mífek), 23. Hrůza (Strýček), 35. Prachař (Novák), 50. Kroupa (Vaněček, Barák), 60. Mífek. Rozhodčí: Pražák - Blažek, Svoboda. Vyloučení: 8:11, navíc Nohel (BRE) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 27:16. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

PEL: Linhart - Krpálek, Kašpar, Meloun, Spudil, Bílek, Vácha - Pelán, Anderle, Kubát - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kočan, Hadrava

BRE: Chvátal - Pazdera, Strýček, Laga, Novák, Konta, Popela - Hrůza, Barák, Čikl - Prachař, Nohel, Mífek - Vaněček, Kárný, Giesel - Kroupa

Vstup do zápasu se lépe povedl hostům. Břeclavští z úvodního tlaku vytěžili alespoň přesilovou hru, když byl za podražení vyloučen Hadrava. Tu se jim povedlo ve 4. minutě využít, když se po přihrávce Mífka zblízka prosadil Kárný. Spartak poté vyrovnal hru, ale ani z jedné strany nebyla k vidění žádná vážnější šance, hrál se dosti neurovnaný hokej. Krátce před polovinou první části měli i Pelhřimovští možnost přesilové hry. Melounovu střelu zblokoval bránící hráč jen ke Spudilovi a ten střelou zápěstím vyrovnal. Domácí mohli po první dvacetiminutovce i vést, ale to by musel Hrbatý v 15. minutě zužitkovat velmi dobrou přihrávku Plachého, střela křídelníka druhé formace tak skončila pouze ve výstroji Chvátala.

I vstup do prostřední části se povedl lépe Břeclavským. Při hře čtyři na čtyři se prosmýkl mezi Bílkem a Kašparem Hrůza a jeho následný blafák zakončený střelou mezi betony Linharta znamenal opět vedení Jihomoravanů. Odpověď Spartaku však na sebe nenechala dlouho čekat. Hrbatý přiťukl Plachému a ten střelou po zemi do protipohybu Chvátala vyrovnal. Poté si vzal hlavní slovo rozhodčí Pražák, když na obou stranách začal vylučovat jak na běžícím páse. Ve 35. minutě při hře čtyři na čtyři našel ve středním pásmu Novák úplně volného Prachaře a ten střelou ke vzdálenější tyči Linhartovi svatyně poslal hosty potřetí v zápase do vedení.

Hned ve 42. minutě mohl vyrovnat v přesilovce Plachý, jenž ale nedokázal usměrnit do sítě křížnou přihrávku Hrbatého.Ve 47. minutě měli domácí další možnost přesilové hry. V té sklepl ve středním pásmu Tecl do jízdy Plachému a centr druhé formace střelou k bližší tyči potřetí v zápase vyrovnal. V polovině poslední dvacetiminutovky měli možnost přesilovky také Břeclavští a i oni byli úspěšní, když se před brankou domácích nejlépe zorientoval Kroupa. Červenobílí se poté snažili o vyrovnání, ale jejich snahu mnohdy kazila nepřesná rozehrávka. V závěru pak domácí ještě sáhli ke hře bez brankáře, ve které Břeclavští sekundu před koncem zásluhou Mífka upravili na konečných 3:5.

Břeclavští si z Pelhřimova odvážejí důležité tři záchranářské body, když v tomto souboji zvítězili hlavně díky tomu, že dokázali lépe naložit se svými příležitostmi. Z řad domácích se zápas povedl pouze druhé formaci, která se postarala o všechny branky Spartaku.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Výsledek mě pochopitelně netěší. Do značné míry o něm rozhodly přesilovky, které jsme bohužel nezvládli podle představ. Nedařila se nám v nich kombinace, propadli jsme v koncovce. Zvláště mě mrzí nevyužití početní výhody čtyřech proti třem ve druhé třetině.

Bohumil Prachař (asistent trenéra Břeclavi): Kdyby rozhodčí tolik nevstupoval tolik do utkání, mohl to být docela pěkný zápas. Bohužel sudí utkání nezvládl, zda to byl záměr, to hodnotit nechci, ale zbytečně se to celé vyhrotilo. Řekl bych, že jsme od začátku byli o jednu branku lepší, proto nám tvrdě vydřené body právem náleží.