HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.11.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak dokázal ve třetí části dohnat dvougólové manko a zvítězil na nájezdy

Pelhřimovští hokejisté porazili Velké Meziříčí 4:3 po samostatných nájezdech, když dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání. Domácí po dvou třetinách prohrávali 3:1, ale brankami Votápka a Kubáta dokázali stav srovnat a v samostatných nájezdech rozhodl kapitán Martin Tecl, který byl jediným úspěšným exekutorem.

Pelhřimov

23.11.2008
17:00
4:3 sn
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Velké Meziříčí
Branky a nahrávky: 23. Tecl (Vácha), 43. Votápek (Hadrava), 48. Kubát (Anderle, Heřman), rozhodující nájezd Tecl - 7. Kunstmüller (Stráňovský), 10. Nekvasil (Bukáček), 23. Sobotka. Rozhodčí: Pražák - Blažek, Paulík. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

PEL: Jirkův - Kašpar, Krpálek, Meloun, Vácha, Sláma, Bílek - Heřman, Anderle, Kubát - Hrbatý, Plachý, Tecl - Votápek, Hadrava, Pelán

MEZ: Betinec - Stráňovský, Smejkal, Raška, Vlašín, Pálka, Plch, Macháček - Bezděk, Bukáček, Kunstmüller - Jonáš, Janda, Nekvasil - Bula, Sobotka, Hudcovský - Jánský, Dostál, Bašnár

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a více se tlačily před branku Jirkůva. Pelhřimovským scházel především pohyb a důraz. První větší šanci zápasu měl v 7. minutě Bezděk, ale Jirkův jeho střelu z mezikruží ukryl do své lapačky. Ještě v téže minutě se Meziříčští z vedení přeci jen radovali. Stráňovský našel mezi kruhy volného Kunsmüllera a ten střelou mezi betony domácího gólmana otevřel brankový účet zápasu. Těsně před polovinou první dvacetiminutovky vedli hosté již o dvě branky. V přečíslení dva na jednoho volil Nekvasil tvrdou střelu, která skončila v domácí brance. Ve zbytku první části se hrál spíše podprůměrný hokej, který již mnoho šancí na jedné či druhé straně nepřinesl.

Vstup do druhé dvacetiminutovky se Spartaku povedl. Ve 23. minutě našel Vácha před brankou úplně volného Tecla a ten poslal kotouč přesně mezi betony Betince. O 19 vteřin později to však bylo opět o dvě branky. Sobotka vybojoval v útočném pásmu puk a střelou nad lapačka překonal Jirkůva. Ve zbytku druhé dvacetiminutovky se již převážně vylučovalo, ale ani jeden z týmu nedokázal některou početní výhodu přetavit v branku.

Velké Meziříčí mohlo pojistit své vedení ve 42. minutě, kdy zůstal před Jirkůvem osamocený Janda, ale domácí gólman si s jeho pokusem poradil. Spartak začal ve třetí části více bruslit a začal být důraznější v útočném pásmu. To přineslo „ovoce“ hned ve 43. minutě, kdy našel Hadrava před brankou Votápka, který nadvakrát dopravil kotouč za záda Betince. Ve 47. minutě již bylo vyrovnáno. Po kombinaci první řady zůstal před brankou volný Kubát a bekhendem umístil puk za záda Betince. O dvě minuty později mohl dokonat obrat Pelán, ale střílel jen do připraveného gólmana hostí. Vrátit vedení Meziříčským mohl v 53. minutě Nekvasil, ale jeho střela od modré v početní výhodě skončila jenom na břevně domácí branky. Další šanci hostů měl po závaru před Jirkůvovou brankou Bezděk, ale jeho střela se do branky nevešla. V poslední minutě třetí dvacetiminutovky mohl rozhodnout o třech bodech pro Pelhřimov Pelán, ale s jeho střelou si Betinec se štěstím poradil.

Prodloužení ani na jedné straně žádnou větší šanci nepřineslo, oba týmy si spíš dávali pozor aby neinkasovali. Na řadu tak přišli samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným exekutorem Tecl, který tak rozhodl o bonusovém bodu pro domácí. Za hosty byli neúspěšní střelci Jonáš, Bezděk a Bukáček, za domácí pak Anderle a Kubát, který trefil brankovou konstrukci.

Dnešní zápas nabídl spíše podprůměrnou druholigovou podívanou. Pelhřimovští předvedli hlavně v prvních dvou třetinách velice špatný výkon. Ve třetí části se Spartaku díky zvýšené aktivitě povedlo vyrovnat a v následných nájezdech rozhodnout o svém vítězství.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Byl to zápas o šest bodů. Vzhledem k jeho důležitosti a vývoji jsou dva body pro nás nesmírně cenné. Náš výkon ale optimální nebyl, dvě třetiny jsme hráli špatně, pak jsme to dokázali zlepšeným bruslením a bojovností zlomit.

Bohumil Prachař (trenér Velkého Meziříčí): Dvě třetiny jsme byli jasně lepším týmem, zaslouženě jsme vedli a měli jsme utkání rozhodnout. Pak jsme udělali dvě chyby na brankovišti povolili domácím vyrovnat. Penalty už jsou loterií.