HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.11.2008 | Marcel Doubek | A-tým

První řada režírovala výhru Pelhřimova

Po třech zápasech bez bodu se pelhřimovští hokejisté radují z plného bodového zisku. Na domácím ledě si poradili v napínavém zápase s Novým Jičínem a vrátili mu tak porážku z prvního vzájemného duelu. Velkou zásluhu na výhře Spartaku má první formace, která se postarala hned o čtyři góly.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
16.11.2008
17:00
5:3
(2:1, 0:1, 3:1)
Nový Jičín
Branky a nahrávky: 4. Anderle (Krpálek), 8. Anderle (Kubát), 41. Heřman (Kubát), 56. Kubát (Heřman), 59. Tecl (Hrbatý, Kašpar) - 8. Skaloš (Vašut), 38. Bacul (Lhotský), 52. Glabazňa (Kabeláč, Toman). Rozhodčí: Poskočil - Dančišin, Novák. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

PEL: Jirkův - Kašpar, Krpálek, Meloun, Spudil, Bílek, Smetana - Kubát, Anderle, Heřman - Hrbatý, Plachý, Tecl - Votápek, Hadrava, Pelán

NJ: Urbánek - Slabý, Vašut, Andrýsek, Hruškovský, Koloničny, Gulda - Sluštík, Macháček, Skaloš - Glabazňa, Toman, Kabeláč - Uhlár, Bacul, Lhotský

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a svou aktivitu hned ve 4. minutě přetavili ve vedoucí branku. Krpálek přihrál ve středním pásmu Anderlemu a ten přes dva clonící obránce tvrdou střelou na vyrážečku překonal Urbánka. Na začátku 8. minuty vedli Pelhřimovští již o dvě branky. Opět úřadovala první řada Spartaku. Kubát pěkně přiťukl Anderlemu, který jako v prvním případě střílel přesně. Ovšem z dvougólového vedení se červenobílí příliš dlouho neradovali. O 22 vteřin později tečoval před Jirkůvem Vašutovu střelu Skaloš a ta přes domácího gólmana zapadla do sítě. Hra měla i nadále velice svižné tempo a šance se střídaly na obou stranách. Největší příležitost měl v 18. minutě v početní výhodě hostující Skaloš, ale Jirkův proti jeho střele předvedl zákrok večera, když ji ukryl do své lapačky.

Hned zpočátku druhé části se Jičínským povedlo skórovat, ale jejich gól pro příliš mnoho hráčů na ledě neplatil. Místo gólu tak putoval hráč hostí na trestnou lavici. V následné přesilovce Spartaku se řítil po Teclově sklepnutí na Urbánka Plachý, ale hostující gólman jeho střelu vyrazil nad. Krátce po polovině utkání mohl srovnat Toman, ale Jirkův si s jeho střelou poradil. Další šanci na vyrovnání měli hosté ve 36. minutě, kdy trefil v oslabení tyč Uhlár. Ovšem o tři minuty později se Jičínští vyrovnání přeci jen dočkali. Po zmatcích v obraném pásmu Spartaku zůstal zcela volný před brankou Bacul, pro něhož již nebyl problém dopravit do odkryté svatyně Lhotského přihrávku.

Lepší vstup do třetí dvacetiminutovky si snad ani domácí nemohli přát. Hned půl minuty po jejím začátku si po přihrávce Kubáta vybruslil před branku Heřman a střelou mezi betony Urbánka vrátil domácím znovu jednobrankové vedení. To mohl zvýšit ve 45. minutě Kubát, když ho našel pěkně mezi kruhy Anderle, ale pelhřimovská sedmnáctka trefila jen náruč připraveného brankáře. Domácí se i nadále tlačily více před branku, ale jejich šance většinou zlikvidoval s přispěním hostující obrany Urbánek. Krátce po polovině třetí části měli hosté po vyloučení Hrbatého možnost přesilové hry. Po kombinaci druhé jičínské řady zůstal před brankou volný Glabazňa a trefil se přesně nad Jirkůvovu lapačku. Pelhřimovští ovšem nesložili zbraně a i nadále se tlačili dopředu. V 55. minutě měl dobrou příležitost Tecl, ale jeho střela z mezikruží vedení Spartaku neznamenala. O chvíli později se již domácí přeci jen radovali. Po Heřmanově střele měl před brankou trochu prostoru Kubát a bekhendem propasíroval puk do sítě. Hostům se sice záhy povedlo vyrovnat, ale jejich gól nemohl platit, jelikož padl už po odpískání rozhodčího. Definitivní pojistku tří bodů dal Pelhřimovským v 59. minutě Tecl, kdy se v nájezdu dva na jednoho rozhodl místo přihrávky Plachému pro tvrdou střelu, která skončila v síti.

Domácí si dnes přisují zasloužené, ale dosti vydřené vítězství. Nový Jičín dokázal dvakrát v zápase srovnat náskok Spartaku, ale potřetí se mu to již nepodařilo. Zápas se dnes povedl především první řadě Pelhřimova, která kromě posledního gólu zaznamenala všechny branky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Bylo to nesmírně těžké utkání, o to více si cením toho, že jsme jej zvládli. Nový Jičín ukázal, že má dobrý tým a že je momentálně v dobré psychické podobě. On mohl, my jsme museli, proto to pro nás bylo tak těžké. Důležité bylo, že jsme si v rozhodujících chvílích dokázali zachovat klid a rozvahu. V závěru jsem si vzal time out, abych hráčům přimomenul pokyny a zdůraznil, že je potřeba zbytečně nechybovat.

David Handl (trenér Nového Jičína): Než jsme se stačili rozkoukat, tak jsme dostali dva góly. Dneska zápas z naší strany vůbec nebyl dobrý, i když se nám podařilo několikrát srovnat, vždycky byl soupeř schopný dát gól nahoru. Špatně jsme bruslili a tím jsme dělali hodně chyb. Jediná škoda je, že za stavu 4:3 nám rozhodčí neuznal naprosto regulérní gól, bohužel ... (zdroj: www.hcnj.cz)