HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.11.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk | A-tým

Historie se opakuje, Šumperk vyhrál opět 3:1

Pelhřimovští hokejisté sice prohráli na ledě Šumperka, ale nutno podotknout, že ostudu neudělali. Domácí si v průběhu zápasu vypracovali třígólové vedení, ale Spartaku se zásluhou Tecla povedlo alespoň kosmeticky upravit výsledek. Draci tak po dvou domácích zápasech bez inkasovaného gólu tentokrát čisté konto neudrželi.

Šumperk

12.11.2008
18:00
3:1
(0:0, 2:0, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 26. Blanár (Drábek), 34. Brunec (Sedlák), 43. Hulva - 51. Tecl (Meloun). Rozhodčí: Kusý - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 8:7, navíc Spudil (PEL) 5+DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 850. Střely na branku: 37:12. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

SUM: Maláč - Vrtík, Holík, Osina, Blanár, Sedlák, Ondráček, Novotný - Duba, Meluzín, Vymazal - Brunec, Hulva, Ambruz - Novosad, Čížek, Stejskal - Fischer, Drábek, Giesel

PEL: Jirkův - Sláma, Bílek, Meloun, Spudil, Krpálek, Zelený - Votápek, Heřman, Kubát - Hrbatý, Plachý, Tecl - Pelán, Hadrava, Kočan

Domácí vstoupili do utkání podle předpokladů aktivněji, ale na pozorného Jirkůva se jim zpočátku vyzrát nepodařilo. V 8. minutě zahrozil i Spartak, ale Plachý ani nadvakrát Maláče v brance Šumperka nepřekonal. Domácí se i nadále tlačili před Jirkůva, ale ten i s pomocí hostující obrany držel akcie Pelhřimova zatím nad vodou. Draky mohl poslat v 15. minutě do vedení při vlastním oslabení Ambruz, ale pelhřimovský gólman si z jeho pokusem poradil. V první dvacetiminutovce se ani jeden z týmů z gólu neradoval, z čehož měli bezesporu větší radost hosté.

Pelhřimovští vstoupili do druhé části přeci jenom aktivněji a hned v první minutě prověřil Maláče tvrdou střelou Sláma. V 25. minutě byl vyloučen na pět minut a do konce utkání Spudil, když sice došlo k bolestivému nárazu do soupeře, ale jednalo se o klasický "strom", když šumperský forvard byl v držení kotouče se skloněnou hlavou k ledu. Domácí tak měli možnost dlouhé početní výhody. Tu se jim také povedlo využít. Drábek překrásnou zadovkou našel Blanára a ten tvrdou střelou nedal Jirkůvovi šanci. Trefil mrtvé místo mezi betonem a vyrážečkou. Zvýšit vedení Draků mohl v polovině utkání Stejskal, ale Jirkův jeho „gólovku“ zneškodnil. Ve 34. minutě se již domácí z druhého gólu radovali. Po přihrávce Sedláka rozvlnil síť za zády Jirkůva Brunec, když chytře svůj střelecký pokus schoval za beka Spartaku. Odpovědět mohl ve 37. minutě Tecl, ale tváří v tvář Maláčovi úspěšný nebyl.

Hned zpočátku třetí třetiny měl Spartak možnost přesilové hry, ovšem byli to paradoxně domácí, kdo se radoval z gólu. Opakovaná střela Melouna od modré byla zblokována, k odraženému kotouči se dostal Hulva, který blafákem doslova vykoupal Jirkůva. Další gól mohl o chvíli později přidat z trestné lavice na led naskakující Ambruz, ale po brejku rozezvonil jen brankovou konstrukci za strážcem pelhřimovské svatyně. Pelhřimovští se v tomto zápase dočkali alespoň čestného úspěchu. Přesně v polovině poslední dvacetiminutovky se po přihrávce Melouna prosadil Tecl. Za domácí pak mohl v 57. minutě odpovědět Ambruz, ale tomu dnes nebylo přáno, když trefil jen tyč. Spartaku k výsledkové korekci nepomohla ani skoro dvouminutová power play, kterou umocnilo vyloučení domácího Ondráčka.

Domácí si dnes připisují zasloužené vítězství, již sedmé v řadě! Pelhřimovské dnes od většího počtu inkasovaných gólu zachránil především dobře chytající Ondřej Jirkův.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Nepodali jsme špatný výkon, především v defenzivní činnosti bylo znát zlepšení proti předchozím zápasům. Vyloučení Spudila považuji za velmi přísné, bohužel při tomto pětiminutovém trestu jsme inkasovali první gól, který vývoj utkání poznamenal.