HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Souboj sousedů v tabulce vyzněl pro Pelhřimov

Pelhřimovští vyhráli druhé venkovní utkání v řadě. Minule zvítězili na ledě posledního Prostějova, tentokrát si odvážejí tři body z Břeclavi, která je jen o stupínek výš. Střelecky se v dnešním utkání probudil křídelník první formace Jiří Kubát, jenž zaznamenal hattrick.

Břeclav

25.10.2008
17:00
3:5
(0:1, 1:3, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 28. Mífek (Hrůza), 44. Hrůza, 58. Strýček (Laga) - 20. Kubát (Anderle, Pelán), 27. Plachý, 31. Heřman, 36. Kubát (Pelán), 53. Kubát (Anderle). Rozhodčí: Dědek. Vyloučení: 5:9, navíc Sladký (BRE) a Spudil (PEL) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 400. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

BRE: Chvátal - Sladký, Koš, Popela, Strýček, Laga, J. Novák - Hrůza, Pazdera, Mífek - Čikl, Kárný, Nohel - Burian, Barák, Kurial - Veselský

PEL: Jirkův - Sláma, P. Novák, Meloun, Spudil, Bílek, Zelený - Kubát, Anderle, Pelán - Hadrava, Plachý, Tecl - Heřman, Lazorišák, Kočan

Utkání začalo pěkně zostra. Hned v první minutě se řítil sám na Chvátala Kubát, ale domácí gólman si z jeho nájezdem poradil. Další dobrou šanci měl o minutu později Plachý, ale i tentokrát byl Chvátal úspěšnější. Po polovině první dvacetiminutovky se probrali i Břeclavští, důkazem toho je šance Veselského. Ve 14. minutě pak zazvonila po střele Nohela za Jirkůvovými zády tyč. Do vedení mohli jít oba týmy v 18. minutě, ale ani Plachý a na druhé straně Hrůza své úniky neproměnili. I když domácí byli zejména ve druhé polovině první časti mírně lepším týmem, spokojeněji šli do šaten nakonec hosté. V poslední minutě přihrál před branku Anderle Kubátovi a ten přízemní střelou poslal Spartak do vedení.

Zpočátku druhé třetiny nebylo k vidění mnoho šancí na jedné či druhé straně. První větší příležitost se naskytla až ve 27. minutě a hned z ní byl gól. Chvátal vyrazil Teclovu střelu přímo k Plachému a ten už ji uklidil do sítě. Odpověď domácích však přišla záhy. Při hře čtyři na čtyři vystřelil přesně k tyči Jirkůvovi svatyně Mífek snížil na rozdíl jediné branky. Příležitost k vyrovnání měli Břeclavští v polovině zápasu, kdy měli možnost přesilové hry, ale byli to paradoxně oni, kdo inkasoval. Napadající Heřman obral domácího obránce o puk přímo před vlastní brankou a střelou po ledě opět zvýšil vedení Pelhřimovských. O pět minut později vedl Spartak již o tři branky. Pelán nahrál Kubátovi a jeho střela zapadla k tyči Chvátalovi branky.

Břeclavští vstoupil do třetí dvacetiminutovky s cílem udělat ještě něco s nepříznivým výsledkem. To se jim povedlo ve 44. minutě, kdy před brankou zužitkoval svůj důraz Hrůza. Pelhřimovští se ale tentokrát oproti předchozím zápasům nepoložili a kontrolovali vývoj zápasu. Ve 47. minutě mohl po přihrávce Heřmana zvýšit vedení hostů Kočan, ale trefil pouze připraveného Chvátala. Uklidňující pátý gól se pelhřimovským přeci jen povedlo dát v 53. minutě. Anderle s Kubátem ukázkově předvedli jak se má řešit situace dva na jednoho a druhý jmenovaný tímto gólem zkompletoval svůj hattrick. Domácím se již pouze povedlo upravit skóre na konečných 3:5. Při hře čtyř proti čtyřem měl Jirkův zakrytý výhled a Strýčkova střela od modré tak skončila v jeho brance.

Pelhřimovští dnes předvedli zlepšený výkon především v obrané fázi a dokázali využívat chyb v domácí obraně, která těžko nacházela recept na protiútoky Spartaku.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): „Do Břeclavi jsme si nepřijeli zahrát, ale utkání odbojovat. Je dobré, že to ve většině momentů bylo vidět. V první třetině jsme ještě hru dost otvírali, ale pak se nám povedlo zlepšit obranu, což bylo pro výsledek asi to nejdůležitější. Mrzí mě některá vyloučení, i když hned několik našich trestů považuji za diskutabilní.“

Michal Konečný (asistent trenéra Břeclavi): „Dneska jsme chtěli hrát nátlakový hokej, který tu loni jaksi fungoval. Bohužel, dnes se nám to vůbec nedařilo. V posledních pěti minutách první třetiny jsme měli obrovské šance, paradoxně jsme však inkasovali gól do šatny. V dalších fázích zápasu už naše herní morálka byla čím dál nižší, nevím, čím to je, ale po obdržených gólech se sesypeme a přestáváme hrát. Obrana byla dnes katastrofální, je vidět, že jen trenérem to nebylo. Buď s tou obranou můžeme začít nějakým způsobem pracovat a nebo je začít natvrdo trejdovat.“ (zdroj: ihcbreclav.dnh.cz)