HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Obehraný scénář se opakoval i v utkání s Uničovem

Spartak držel se svým soupeřem po dvě třetiny krok, ba byl chvílemi dokonce lepším týmem. Ovšem jak už bývá v letošní sezóně zvykem, ani tentokrát se domácí diváci výhry nedočkali. Pelhřimovským nepomohl ani hattrick centra druhé formace Tomáše Plachého.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
22.10.2008
18:00
5:7
(2:2, 1:1, 2:4)
Uničov
Branky a nahrávky: 5. Plachý (Tecl, Hadrava), 11. Plachý (Tecl), 24. Tecl, 52. Anderle (Kubát, Šejnoha), 58. Plachý (Tecl) - 6. Handl (Komínek, Heča), 12. Tolkachev (Pekr), 39. Jurča (Handl, Komínek), 43. Pekr (Tolkachev), 46. Paško (Frieb), 48. Ševčík (Tolkachev), 54. Ševčík (Tolkachev, Pekr). Rozhodčí: Kubičík - Svoboda, Zídek. Vyloučení: 7:8, navíc Heřman 10 min. OT, Meloun 5+DKU (oba PEL). Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7).

PEL: Jirkův - Sláma, Bílek, Meloun, Spudil, Wonfor, Zelený - Kubát, Anderle, Šejnoha - Hadrava, Plachý, Tecl - Kočan, Heřman, Pelán - Lazorišák

UNI: Jedlička - M. Rajnoha, Šindler, Denisov, Molota, Heča, Žákovčík - Tolkachev, Pekr, Ševčík - Diviš, Paško, K. Rajnoha - Handl, Komínek, Jurča

Hned od počátku mohli diváci sledovat svižné utkání. Do vedení se jako první dostali domácí. Teclovu přihrávku zužitkoval střelou po ledě Plachý. Odpověď Uničova však netrvala ani minutu. Po přihrávce Komínka už nebyl pro Handla problém trefit odkrytou branku. Brankové hody pokračovaly těsně po polovině první části, kdy měli domácí možnost přesilové hry. Důraz před hostující svatyní ukázal Plachý a poslal Spartak znovu do vedení. Ovšem i tentokrát trvala odpověď hostů pouhých 64 vteřin. Po přihrávce Pekra vystřelil tvrdě od mantinelu Tolkachev a vymetl horní roh Jirkůvovi klece. Do konce třetiny mohli pohnout se skórem domácí Tecl, či na druhé straně Pekr, ale gólmani byli tentokrát pozorní.

Druhá dvacetiminutovka pokračovala v duchu té první. Nejprve měl velkou šanci Pekr, který jel po chybě Melouna sám na Jirkůva, ale ten si s jeho střelou poradil. Z gólu se tak radovali domácí. Ve 24. minutě si Tecl počkal na pohyb hostujícího gólmana a střelou pod horní tyč poslal Pelhřimovské potřetí v zápase do vedení. Zvýšit vedení mohl Spartak ve 29. minutě, ale Tecl tentokrát Plachého přihrávku nezužitkoval. Když už se zdálo, že Pelhřimovští půjdou do šaten s jednogólovým vedením, hosté udeřili. V předposlední minutě druhé třetiny vyrovnal po přihrávce Handla Jurča.

Málokdo z přítomných asi očekával, že se bude ve třetí části opakovat scénář z minulého utkání s brněnskou Technikou, ovšem opak byl pravdou. Hned zpočátku měl obrovskou příležitost Ševčík, ale nedokázal trefit prázdnou branku. Hosty to však příliš mrzet nemuselo, neboť z gólu se radovali o chvíli později, kdy se prosadil Pekr. Ve 46. minutě vedli Uničovští již o dvě branky. Po přihrávce Frieba nebyl pro Paška problém trefit odkrytou klec. Ve 48. minutě přidal Uničov již šestý gól. Při přesilové hře, kterou ještě znásobila signalizovaná výhoda se prosadil Ševčík. Domácí, i když otřeseni vývojem utkání, se přeci jen ještě zmohli na gólovou odpověď. V přečíslení dva na jednoho přihrál Kubát Anderlemu a ten prostřelil Jedličku. Gólové hody pokračovali i nadále. Každý z týmu přidal ještě jednu branku a oba v přesilových hrách. Nejprve se po přihrávce Tolkacheva podruhé v zápase prosadil Ševčík a v 58. minutě pak zkompletoval hattrick Plachý, který tak uzavřel gólový účet utkání.

Pelhřimovští nepředvedli v prvních dvou třetinách špatný výkon, ale produktivní hosté s nimi dokázali držet krok. Ve třetí dvacetiminutovce si pak domácí vybrali opět slabší chvilku a to rozhodlo o výsledku dnešního zápasu. V dresu Spartaku se dnes dařilo zejména druhé útočné řadě včele s třígólovým střelcem Plachým. Z Uničovských byl dnes nejvíce vidět Evgeny Tolkachev, který si ke gólu připsal ještě tři finální přihrávky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Téměř dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej, ale pak jsme nechali soupeře lacino vyrovnat. Co se dělo v poslední části se nedá popsat slovy. Udělali jsme obrovské množství individuálních chyb, které soupeř potrestal a my jsme přišli o další nadějně rozehraný zápas.

Marcel Doubek