HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.10.2008 | Kamil Vaněk, Marcel Doubek | A-tým

Dřina, pot, nervy, ale hlavně konečně vítězství!

S nervy svých příznivců si opět pohráli pelhřimovští hokejisté. Tentokrát však přznivcům červenobílých barev spadl s poslední sirénou kámen ze srdce. Jejich tým totiž dokázal vyhrát v Prostějově a tím se vzdálit nepříjemným záchranářským vodám.

Prostějov
Prostějov
19.10.2008
17:00
3:5
(0:1, 0:0, 3:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 41. Piluša (Krajíček, Paška), 52. Kučera (Paška), 53. Piluša (Sedlář, Paška) – 11. Anderle (Šejnoha, Kubát), 50. Hrbatý (Tecl), 51. Heřman (Lazorišák, Pelán), 59. Tecl (Spudil), 59. Šejnoha (Anderle). Rozhodčí: Jeřábek – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:10, navíc Krajíček a Piluša (oba Prostějov) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5.

PRO: Štefl - Paška, Krajíček, Doseděl, Šimek, Staněk, Kolibár - Piluša, Skokan, Cik - Dostál, Kotlík, Vlk - Sedlář, Žibrita, Valko - Kučera

PEL: Jirkův – Sláma, Novák, Meloun, Spudil, Wonfor, Zelený – Šejnoha, Anderle, Kubát – Hrbatý, Plachý, Tecl – Heřman, Hadrava, Pelán – Lazorišák

Úvod zápasu potvrdil, že oba týmy nechtějí především udělat chybu v obraně. Přesto na herním projevu byla znát pozice v tabulce, kombinace byly často kostrbaté. Pelhřimov ale lépe bruslil, proto mu úvodní minuty patřily. Jako první zkusil po osmdesáti vteřinách střelecké štěstí Tecl, ale Šteflovu branku minul. Pelhřimovský kapitán v 7. minutě musel za vražení do protihráče na trestnou lavici a Jestřábi v přesilovce málem skorovali. Dostál ale ve stoprocentní šanci na Jirkůva nevyzrál. Skore se měnilo až v minutě 13. a k radosti hostů. Šejnoha našel Anderleho, který zatáhl puk až skoro za brankovou čáru a z nulového úhlu překonal Štefla. Pelhřimov se dostal na koně, ale k pojištění vedení mu nepomohla ani přesilovka pěti proti třem.

Ve druhé třetině vyrovnaná bitva o každou píď ledu pokračovala. Ve 28. minutě se vytáhl Jirkův, který se nenechal přelstít blafákem Sedláře. Na druhé straně se mohlo měnit skore ve 31. minutě, jenže Kubát v jasné pozici ideální přihrávku spoluhráče promáchl. Druhá desetiminutovka prostřední části Spartaku z hlediska herní kázně nevyšla. Za katr usedli Pelán, Novák a hned dvakrát Šejnoha, takže domácí na dlouhé minuty obléhali branku Jirkůva. Skorovat však i přes několik vydařených útočných akcí nedokázali.

Co se jim nepovedlo v závěru druhé části, vyšlo v úvodních sekundách části třetí. Šejnoha ještě seděl na trestné lavici, když od modré napřáhl Krajíček. Jirkův jeho střelu jen vyrazil a Piluša už puk vyvěsil do levého horního rohu. Spartak to ale na kolena neposlalo. Ve 46. minutě ještě Pelána v souboji tváří v tvář vychytal Štefl, ale v minutě 50. už Pelhřimov slavil. Hrbatý projel přes celé kluziště, jeho střela se od Šteflových betonů odrazila zpět ke kmenovému hráč jihlavské Dukly a ten ji napodruhé uklidil do sítě. Uplynulo jen pár vteřin a příznivce Spartaku rozjásal třetím gólem Heřman, takže se zdálo být rozhodnuto. Hosté ale dokázali, že v jejich případě rozhodnuto není nikdy. V 51. minutě chybovali a svůj úprk na Jirkůva zakončil kontaktním gólem Kučera. Aby toho nebylo málo, tak o 61 vteřin později po několikanásobném odrazu od hrazení protlačil puk za záda Jirkůva Piluša, takže se v 53. minutě začínalo znovu. Vše směřovalo k prodloužení, ale to nakonec odmítl Tecl. Kapitán pelhřimovského týmu ukryl svou střelu za obránce a puk skončil u levé tyče. Domácí začali zmatkovat a toho využil Šejnoha a ještě v téže minutě rozhodl.

Pelhřimov nepodal nikterak zářný výkon, ale na druhou stranu svou hru postavil na bojovnosti. Sympatické je, že se tentokrát nesložil, když se Jestřábům povedlo šťastně vyrovnat na 3:3 a naopak usiloval o rozhodnutí zápasu ještě v normální hrací době. U domácích stojí určitě za pozornost výkon obránce Pašky, který byl u všech branek svého týmu.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (Pelhřimov): Bylo znát, že oběma týmům jde o hodně. Kluci bojovali, jen mě mrzí, že jsme si opět vybrali slabší chvilku a dovolili soupeři srovnat z 3:1 na 3:3. Pak to ale parádně provedl Martin Tecl a zápas rozhodl.

Kamil Vaněk, Marcel Doubek