HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Dvouminutovka třetí části rozhodla o výhře Techniky

Herní i výsledková krize hokejistů Spartaku pokračuje. Slibně rozehrané utkání ztratili Pelhřimovští během necelých dvou minut v polovině třetí dvacetiminutovky, kdy inkasovali tři branky a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Hrdinou zápasu byl brněnský Zdeněk Mráz, který zaznamenal hattrick.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
15.10.2008
18:00
2:6
(1:1, 1:1, 0:4)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 10. Lazorišák (Plachý), 30. Anderle (Hadrava) - 20. Šebek (Korotvička, Kučírek), 31. Mráz (Benýšek), 49. Mráz (Habrovec), 51. Mráz (Benýšek), 51. Šebek (Špok, Korotvička), 59. Zapletal (Benýšek, Mráz). Rozhodčí: Poskočil - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Střely na branku: 20:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6.

PEL: Jirkův - Sláma, Vácha, Meloun, Spudil, Zelený, Wonfor - Kubát, Anderle, Pelán - Lazorišák, Plachý, Tecl - Heřman, Hadrava, Votápek

TEC: Nešťák - Zapletal, Habrovec, Kučírek, Maksa, Úlehla, Kalafut - Mráz, Benýšek, Jelínek - Špok, Korotvička, Šebek - Matouš, Tobiáš, Němec

Utkání zpočátku nenabídlo, tak jako po celý zápas, kdovíjak překrásnou podívanou. Ani jedna střela jednoho, či druhého týmu nebyla pro soupeřova brankáře nijak zvlášť nebezpečná. Ujala se až akce domácích z poloviny první třetiny. Plachý si se štěstím obhodil obránce a jeho střelu dorazil za bezmocného Nešťáka Lazorišák. Když už se zdálo, že Pelhřimovští půjdou, i díky ubráněné přesilovce v závěru třetí části, do šaten s jednogólovým vedením, Technice se zásluhou Šebka povedlo vyrovnat.

Obraz hry druhé dvacetiminutovky se až příliš nápaditě podobal té první. Z letargie vyvedl skromnou návštěvu až ve 29. minutě Kubát, kdy se pěkně otočil v útočné třetině, ale s jeho střelou si Nešťák poradil. O minutu později se Pelhřimovští přeci jen dočkali. Při hře čtyři na čtyři si od mantinelu vybruslil Anderle a střelou k tyči nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Z vedení se ovšem Spartak neradoval dlouho. V následující přesilovce hostů se nepodařilo Wonforovi odpálit kotouč a Mrázovi již nedělal problém překonat Jirkůva. Vedení mohl borcům v červenobílých dresech vrátit po přihrávce Anderleho Kubát, ale nedokázal přehodit ležícího Nešťáka.

Zpočátku třetí části k vidění žádna větší příležitost nebyla. Až ve 47. minutě měl dobrou šanci Mráz, kdy se ocitl za domácí obranou, ale Jirkův si z jeho nájezdem poradil. V 49. minutě měli možnost domácí borci přesilové hry, ale byli to právě oni, kdo inkasoval. Obraně Pelhřimova ujel Mráz a tvrdou střelou prostřelil Jirkůva. O chvíli později vedli Brněnští již o dvě branky. Po vyhrané buly se dostal ke střele kdo jiný než Mráz a střelou k bližší tyči dokonal čistý hattrick. Aby toho nebylo málo, po 13 sekundách lovil Jirkův puk ze sítě znovu. Po zmatku před domácí brankou se zmocnil puku Šebek a bekhendem poslal kotouč do sítě. Konečnou podobu výsledku pak určila 59. minuta. Zapletal si doslova pohrál s domácím brankářem a zasunul puk za jeho záda.

Dnešní zápas nabídl podprůměrnou podívanou. Pelhřimovští si stejně jako v předchozím utkání ve Vsetíně vybrali slabší chvilku a během necelých dvou minut inkasovali tři branky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Dvakrát jsme o vedení přišli dost nešťastnými góly. Bohužel zápas ukázal, že jsme ve velké psychické nepohodě. Ve chvíli, kdy jsme dostali gól na 2:3, jsme se položili.