HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Konečně! Spartak doma poprvé vyhrál

Pelhřimovští hokejisté po sérii nezdarů konečně zabrali. V domácím prostředí si letos poprvé připisují tři body, když porazili Šternberk 5:2 . Lví podíl na úspěchu Spartaku mají Marek Anderle a Martin Heřman, kteří si oba připsali po dvou brankách.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
01.10.2008
18:00
5:2
(1:1, 2:1, 2:0)
Šternberk
Branky a nahrávky: 18. Tecl (Plachý), 25. Anderle (Plachý, Smetana), 26. Heřman (Lazorišák), 48. Anderle (Novák, Pelán), 59. Heřman (Šejnoha) - 9. Jurák, 39. Zapletal (Zima). Rozhodčí: Pražák - Komárek, Krátký. Vyloučení: 7:9, navíc Fiala (STE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

PEL: Kaiseršot - Smetana, Novák, Meloun, Spudil, Kloucek, Lazorišák - Votápek, Anderle, Pelán - Kubát, Plachý, Tecl - Šejnoha, Heřman, Kočan - Dvořák

STE: Pekař - Jurdič, Stříteský, Feikač, Hruška, Zapletal, Musil, Spurný - Jurák, Zima, Klimovič - Dobrý, Kohút, Fiala - Anděl, Runda, Hrbatý

Začátek zápasu nepřinesl nijak pohledný hokej z jedné či druhé strany. Ovšem hned ve druhé minutě měli domácí první gólovou příležitost. Kubát přihrával zpoza branky Teclovi, ovšem ten trefil jen Pekaře v brance Šternberka. Další dobrou šanci měl v 8. minutě opět druhý útok Spartaku, kdy po průniku Plachého nebezpečně dorážel Kubát. O minutu později však z nenadání udeřilo na druhé straně. K puku se dostal po chybě pelhřimovské obrany Jurák a prostřelil Kaiseršota mezi betony. K vidění byla i nadále neurovnaná hra z obou stran, ovšem Spartaku se do konce první třetiny přeci jen podařilo vyrovnat. Necelé tři minuty před koncem první části se po přihrávce Plachého dostal před brankou k puku Tecl a nadvakrát ho dopravil za záda Pekaře.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí lépe než do té předchozí a vytvořili si mírný tlak, který korunovali gólem pět minut po jejím začátku. V přesilové hře přihrál Plachý Anderlemu a ten střelou ke vzdálenější tyči poslal Pelhřimov do vedení. Ani ne o minutu později již vedl Spartak o dvě branky. Lazorišák poslal pěknou přihrávkou do samostatného úniku Heřmana a ten střelou mezi betony rozjásal domácí ochozy potřetí. Šternberští mohli odpovědět ve 36. minutě, kdy zůstal za pelhřimovskými beky osamocený Kohút, ale trefil jen připraveného Kaiseršota. Zkorigování skóre se však hosté přeci jen dočkali. Ve 39. minutě měli možnost přesilové hry pět na tři a tu se jim podařilo využít. Zima našel na modré Zapletala a ten rozvlnil síť za Kaiseršotem.

Hosté vstoupili do třetí třetiny s touhou ještě něco udělat s výsledkem, ovšem Pelhřimovští je do šancí příliš nepouštěli, ba naopak sami nebezpečně hrozili. Ve 45. minutě měl dobrou šanci Plachý, ovšem Pekař si s jeho pokusem poradil. O tři minuty později již ale inkasoval. Novák vystřelil od modré a Anderle uklidil hostujícím gólmanem vyraženou střelu do branky. Chvíli po polovině poslední dvacetiminutovky vyslal do úniku pěknou přihrávkou Pelána Novák, ovšem prvně jmenovaný nedotáhl bekhendový blafák do konce. Pelhřimovští diváci se však vyvolávaného „bůra“ přeci jen dočkali, a to přesně minutu před koncem. Šejnoha přiťukl bekhendem do úniku Heřmanovi a ten se sám proti Pekařovi ani podruhé v utkání nemýlil.

Pelhřimovští dnes dokázali poprvé od prvního kola naplno bodovat a alespoň částečně si před utkáním v Přerově zvedli pošramocené sebevědomí z předchozích zápasů.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Vítězství je samozřejmě nesmírně důležité. Získali jsme ho zaslouženě, i když naše hra bez chyb nebyla. Na druhou stranu se tým dokázal vždy v pravou chvíli zvednout. Snad nám to pomůže po psychické stránce. Dostali jsme se z nejhoršího, ale vyhráno nemáme. Je potřeba zlepšit řadu věcí zejména po taktické stránce.