HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2008 | Kamil Vaněk, Marcel Doubek | A-tým

Spartak v generálce vyhrál u Vajgaru

Pelhřimovští hokejisté zakončili přípravu na druholigovou sezonu vítězstvím v Jindřichově Hradci. Lepším týmem sice nebyli, nicméně prokázali více rozvahy v zakončení. Navíc je podrželi oba brankáři.

Jindřichův Hradec
ZS Jinřichův Hradec
04.09.2008
18:00
2:4
(0:0, 1:2, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 37. Vinogradov (Dvořák, Cmunt R.), 43. Mäkelä (Kurikka) - 23. Tecl (Plachý), 40. Votápek, 58. Kloucek (Hadrava), 60. Plachý (Siřiště). Rozhodčí: Stach - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 142. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

JHR: Kubeš - Balík, Fiedler, Vinogradov, Formánek, Slavík, Chmel - Šulčík, Šťastný, Mikeska - Šimek, Dvořák M., Cmunt R. - Mäkelä, Kurikka, Dolina

PEL: Kaiseršot (31. Jirkův) - Kloucek, Spudil, Smetana, Wonfor, Meloun, Krpálek - Kočan, Hadrava, Pelán - Siřiště, Plachý, Tecl - Votápek, Komůrka, Dvořák

Spartak zakončil osmiboj přípravných zápasů u Vajgaru. Bohužel nenastoupil v nejsilnější možné sestavě. Chyběly opory Anderle a Kuchyňa, Šejnoha nehrál kvůli zranění ruky ze zápasu ve Žďáře, Šimoníčka si na otestování výkonnosti vyžádal mateřský Hradec Králové. To vše v kombinaci se dvěmi zbytečnými fauly způsobilo, že se prvních deset minut hrálo spíše před brankou Kaiseršota. Přesto první vyloženou šanci zápasu měl Kanaďan v pelhřimovských službách Wonfor, jenže tváří v tvář Kubeše nepřekonal. Pak dvakrát málem udeřil domácí Vajgar. Ve 12. minutě zabránila změně skore tyč, v 16. minutě nedokázal Cmunt bekhendem zvednout puk přes už bezmocného Kaiseršota.

Od druhé třetiny se výkon Spartaku začal lepšit a ve 23. minutě se hosté dočkali gólu. Při své první přesilovce, kterou jinak hráli dosti kostrbatě, si pro puk k mantinelu sjel Plachý a po jeho přihrávce Tecl mazácky překonal Kubeše. Domácí se však zmohli na odpověď. Forvardi Dvořák s Cmuntem vytvořili dobrou pozici pro Vinogradova, ten zakvedlal kotoučem a střelou pod víko rozjásal příznivce žlutomodrých barev. Spartak však ve druhé třetině slavil ještě jednou. Do sirény zbývalo 12 vteřin, když se odrazila střela od mantinelu k Votápkovi, který za přispění brankáře Kubeše dotlačil puk do sítě.

Ve třetí třetině měli častěji puk na holích domácí, Pelhřimovští hrozili z brejků. Vyrovnání obstarala finská lajna Vajgaru, když přihrávku Kurikky pohotově usměrnil za záda Jirkůva Mäkelä. Nerozhodný výsledek by možná vcelku vyrovnanému a bojovnému utkání seděl, ale hokej není krasobruslení. Rozhoduje střelecká produktivita a tu Spartak prokázal větší. V 58. minutě si hezky na přihrávku Hadravy sjel obránce Kloucek a vstřelil svůj první gól v pelhřimovském dresu. Domácí vsadili vše na ofenzívu a pár vteřin před koncem jim Plachý zasadil poslední ránu do vazu v podobě čtvrté branky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Mrzí mě, že jsme nemohli poslední přípravný zápas odehrát v kompletní sestavě. To je ale skutečnost, se kterou se budeme muset poprat občas i v sezoně. Zápas to byl vyrovnaný, ale soupeři jsme nabídli poměrně dost šancí. Stále v obranné třetině děláme dost chyb.