HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Nadějně rozehrané utkání Spartak nedovedl do vítězného konce

Pelhřimovští hokejisté v dnešním utkání remizovali na domácím ledě s jindřichohradeckým Vajgarem 4:4. Spartak dvakrát v utkání vedl o dvě branky, ale hosté, i díky dvou využitým přesilovkám, vždy dokázali srovnat.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
21.08.2008
18:00
4:4
(2:0, 2:2, 0:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 7. Komůrka (Pelán, Anderle), 17. Šejnoha (Šimoníček), 31. Tecl (Hadrava), 37. Tecl (Plachý) - 28. Piirainen (Vošáhlík, Kohoutek), 30. Balík (Mäkelä), 48. Šulčík (Cmunt), 52. Mikeska (Burdyan). Rozhodčí: Miksa - Šmíd, Jirků. Vyloučení: 8:6, navíc Šimoníček (PE) a Kohoutek (JH) 5+DKU. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4.

PEL: Kaiseršot (41. Čekal) - Meloun, Spudil, Smetana, Krpálek, Plch, Vácha, Jelínek - Komůrka, Anderle, Pelán - Hadrava, Plachý, Tecl - Dzurik, Šimoníček, Šejnoha - Dvořák

JHR: Kubeš (31. Melišík) - Kohoutek, Vošáhlík, Vinogradov, Balík, Chmel - Piirainen, Kurikka, Mäkelä - Formánek, Cmunt, Šulčík - Schmidt, Mikeska, Dolina - Burdian

Pelhřimov vstoupil do utkání aktivněji a v 7. minutě se ujal vedení. Po souhře první útočné formace se dostal k puku Komůrka a podél Kubeše zasunul puk do branky. Ve 12. minutě mohl přidat Spartak druhou branku, ale Komůrka po přihrávce Hadravy nedokázal trefit odkrytou klec. Domácí se tak radovali o pět minut později. Po přihrávce Šimoníčka vystřelil od levého mantinelu Šejnoha a trefil přesně horní roh Kubešovi svatyně.

Vajgar vstoupil do druhé dvacetiminutovky aktivněji a opticky vyrovnal hru. Ve 28. minutě se mu povedlo v početní výhodě zásluhou Mäkely snížit. Tentýž hráč měl o chvíli později další dobrou příležitost, ale tentokrát vzájemný souboj vyzněl ve prospěch Kaiseršota. Hradečtí se vyrovnání přeci jen dočkali v polovině třetiny. Přesilovku čtyři na tři využil po přihrávce Mäkely střelou od modré Balík. Ani ne o minut později již Pelhřimovští opět vedli. Pěknou přihrávku Hadravy v přečíslení dva na jednoho proměnil Tecl. Červenobílí však odcházeli do kabin stejně jako po první třetině s dvougólovým vedením. Ve 37. minutě využil Plachého přihrávku zpoza brány Tecl, který zamířil přesně k tyči.

Domácí jako by se ve třetí dvacetiminutovce spokojili s dvougólovým vedením a Hradečtí toho dokázali využít. Ve 48. minutě přihrál Cmunt Šulčíkovi a ten střelou do horní poloviny branky překonal vystřídavšího Čekala. Krátce po polovině posledního dějství pak hosté zásluhou Mikesky přidali čtvrtý gól a bylo vyrovnáno. Pelhřimovští poté opět přidali, ale i přes několik slibných příležitostí se jim vítězná pátá branka vstřelit nepodařila.

Dnešní utkání příliš hokejové krásy nenabídlo, jediné pozitivum je výkon obou pelhřimovských brankářů.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Nebylo to pěkné utkání. Přesto jsme dvakrát vedli o dvě branky a byly šance navýšit vedení, což se nám ale nepovedlo. Soupeř nás pak v závěru utkání, které mělo svou nervozitou příchuť derby, potrestal za chyby.

Marcel Doubek