HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.03.2008 | Kamil Vaněk - Deník, Marcel Doubek | A-tým

Druhý pokus nevyšel, ale výhra nebyla daleko

Hokejisté Spartaku se vrací z Děčína s nepořízenou. Prohráli oba zápasy. V odvetě ale podali zlepšený výkon, v průběhu druhé třetiny dokonce vedli. Bohužel závěr nezvládli. Série, která se hraje na tři vítězné utkání, pokračuje v úterý v Pelhřimově.

Děčín
ZS Děčín
02.03.2008
17:00
6:4
(2:1, 1:2, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Sádovský (Toman), 13. Kučera (Stibor), 36. Havlíček (Tomeček), 48. Stibor (Stezka, O. Luka), 54. Chvátal (Preussler), 59. Tomeček (Stibor, Bedan) - 20. Němec (Meloun), 24. Hrbatý (Němec), 32. Meloun (Plachý), 44. Beránek (Němec). Rozhodčí: Würtherle - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 8:11, navíc Sádovský 5 min. a do konce - Smetana 5 min. a do konce, Němec 5 min. a trest ve hře. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 760. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4.

DEC: Štěrba – Stezka, Bedan, Sádovský, Havlíček, Kučera, Hanousek – O. Luka, Stibor, Filipovský – Hříbal, Čtverák, Tomeček – Kratochvíl, Preussler, Chvátal – Toman, Myšík, Hartman

PEL: Kaiseršot – Meloun, Kašpar, Beránek, Pavlík, Smetana, Plch – Ondráček, Plachý, Tecl – Hrbatý, Němec, Pelán – Digrin, Hadrava, Šejnoha

Trenér Zmrhal pro odvetné střetnutí přeskupil útoky a Spartak začal lépe než v sobotu. Nejenže konečně přestál první minutu bez inkasované branky, ale půl třetiny byl lepším týmem. Přesto ve 2. minutě měl šanci děčínský Preussler, ale pak se Spartak dostal ke slovu. V 8. minutě při přesilové hře dvě příležitosti ke skórování Tecl. V 11. minutě byl blízko gólu Pelán, když se po rychlém protiútoku podíval tváří v tvář gólmanu Štěrbovi. Pak se ale bohužel začalo utkání odvíjet podle sobotního scénáře. Za zbytečný faul byl vyloučen Hadrava a domácí přesilovku využili už po pěti vteřinách. Tečí střely od modré se prosadil Sádovský. V následující minutě jásal Děčín podruhé, když z prostoru mezi kruhy našel skulinu mezi betony Kaiseršota Kučera. Spartak upadl na několik minut do herní letargie a domácí ovládli led. Jejich vedení mohl zvýšit ve 17. minutě Preussler. Třetina však skončila pro hosty nadějně. Ve 20. minutě po vyhrané buly ve vlastní třetině přistrčil gólman Kaiseršot puk Melounovi, ten kolmicí zpoza branky poslal do brejku Němce a jeho oblíbený blafák do forhendu znamenal kontaktní gól.

Druhá třetina přinesla rušný a zajímavý hokej. Pelhřimov přidal na obrátkách, což zaslouženě přineslo gólové ovoce. Ve 24. minutě se do přečíslení dostali Němec s Hrbatým. Centr druhého útoku našel Hrbatého, který nadvakrát překonal Štěrbu. Ještě předtím se mohl prosadit Němec, ovšem sám před gólmanem Děčína puk do sítě protlačit nedokázal. Vyrovnání skóre odstartovalo hokejové drama. Domácí mohli odpovědět ve 25. minutě, kdy měl šanci Havlíček, Kaiseršot však jeho střelu vyrazil. Šancí přibývalo na obou stranách, za zmínku stojí golfový pokus Pelána, brilantní zákrok domácího brankáře při při tutovce Digrina. Ve 32. minutě se slavným stal Meloun. Ten se totiž po vyhrané buly trefil přímo do šibenici Štěrbovy branky. Nebezpeční byli i domácí a ve 36. minutě srovnali krok. Chybu pelhřimovské obrany potrestal bombou z mezikruží Havlíček.

Ve třetím dějství bitva gradovala. V prvních minutách oba týmy naznačily, že budou už přece jen více myslet na defenzívu, takže šancí ubylo. Spartak se ale přesto dočkal gólové radosti, na 4:3 v přesilovce se trefil Beránek. I ve zbytku utkání sehrály klíčovou roli přesilovky. Domácí při jedné z nich vytvořili před brankou Kaiseršota doslova kolotoč a když už se síly na ledě vyrovnaly, po perfektní kombinaci vyrovnal ve 48. minutě Stibor. Pak bohužel dostal pětiminutový trest Smetana a Chvátal při početní výhodě otočil skóre. Na ledě se začalo jiskřit, došlo i na hromadnou šarvátku, bohužel však ne na vyrovnávací gól Pelhřimova. V závěru si domácí vedení hlídali, v čemž jim pomohl i rozhodčí. Za prohru Spartaku asi nemůže ale na druhou stranu, některé verdikty o utkání jsou diskutabilní. Jeden příklad za všechny. Vojtěch Němec dostal za bouchnutí do plexiskla trest ve hře, což je v rozporu s pravidly. Poslední hřebík do pelhřimovské rakve zatloukl v přesilovce pěti proti třem Tomeček.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): "Těžko se mi to hodnotí. Prali jsme se o vítězství, ale když jsme se dostali do vedení, udělaly jsme chyby, která se nám vymstily. Šance na otočení série stále je, ale Děčín má už teď obrovskou výhodu. Porazil nás vlastně už třikrát za sebou."

Kamil Vaněk - Deník, Marcel Doubek