HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak si proti Slanému s chutí zastřílel

Pelhřimovští hokejisté rozstříleli již jistého sestupujícího Slaný jedenácti brankami. V brance Spartaku se poprvé v sezóně objevil Jakub Kaiseršot. Na střeleckých hodech se nejvíce podíleli čtyřgólový Pavel Pelán a střelec tří branek Tomáš Plachý.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
24.02.2008
17:00
11:3
(4:2, 2:0, 5:1)
Slaný
Branky a nahrávky: 4. Plachý (Hrbatý, Kašpar), 4. Pelán (Anderle, Němec), 7. Šejnoha (Hadrava, Smetana), 13. Anderle (Němec), 22. Pelán (Anderle, Němec), 37. Plachý (Meloun), 42. Pelán (Anderle, Němec), 43. Plachý, 46. Pelán (Anderle, Němec), 55. Anderle (Beránek, Pelán), 60. Kašpar (Hrbatý, Kaiseršot) - 6. Pavlík (Novák), 20. Pavlík (Průcha, Novák), 58. Průcha (Novák). Rozhodčí: Kareš - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 9:9, navíc Hořák (SLA) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 580. Střely na branku: 50:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 10:2, 10:3, 11:3.

PEL: Kaiseršot - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Anderle, Pelán - Digrin, Hadrava, Šejnoha

SLN: Novák - Kohoutek, Šťastný, Petráček, Vařeka - Pavlík, Průcha, Novák - Hybš, Hořák, Schlixbier - Hejna

Hosté nastoupili do utkání jen s jedenácti hráči do pole a na jejich hře to bylo hned z počátku znát. Ve 2. minutě měl dvě tutovky Pelán, ale tentokrát ještě brankáře hostí nepřekonal. Ve 4. minutě se Spartak z gólu již radoval. Po přihrávkách Kašpara a Hrbatého otevřel skóre zápasu Plachý. V téže minutě přidali domácí další branku. Souhru druhého útoku zakončil Pelán. Hostům se v 6. minutě povedlo z protiútoku snížit. Kaiseršot si sřelu Pavlíka srazil do vlastní sítě. Pelhřimovští však dokázali rychle odpovědět. Střelu Smetany tečovali nejprve Hadrava a skórující Šejnoha. Ve 13. minutě přidali červenobílí další zásah. Puk si krásně vyměnili Němec s Anderlem a druhý jmenovaný překonal bekhendovým blafákem Nováka. Hostům se v závěru první části povedlo v přesilové hře ještě snížit. Druhou brankou v utkání se o to postaral Pavlík.

Hned v úvodu druhé třetiny přidali Pelhřimovští pátou branku. Po přihrávkách Anderleho a Němce se o ní postaral střelec večera Pavel Pelán. V polovině utkání mohl přidat další branku Šejnoha, ale ze samostatného úniku na Nováka nevyzrál. Šestka se na světelné tabuli v kolonce domácích rozsvítila ve 37. minutě. Po přihrávce Melouna se prosadil centr prvního útoku Plachý.

I vstup do třetí dvacetiminutovky se Spartaku povedl. Po přihrávkách Anderleho a Němce se o to třetí brankou zápase postaral Pelán, který vleže překonal Nováka. Ani ne o minutu později se v domácích barvách zrodil další třígólový střelec. Tomáš Plachý obral hosty ve středním pásmu o puk a střelou do horního růžku branky překonal hostujícího gólmana. Ve 46. minutě přidali Pelhřimovští další branku. Po souhře druhého útoku si připsal čtvrtou branku v utkání Pelán. O chvíli později zahrozili i Slánští, když Novák nastřelil břevno Kaiseršotovi svatyně. Desáté branky v síti hostů se diváci dočkali v 55. minutě. Beránkovu střelu od modré tečoval Novákovi mezi betony Anderle. Středočechům se skóre podařilo zkorigovat, když dvě minuty před koncem překonal Kaiseršota Průcha. Spartaku se podařilo přidat ještě jedenáctou branku a vyrovnat tím letošní střelecký rekord. Krásné sólo přes celé hřiště si vystřihl obránce Jan Kašpar a připsal si tak svou první druholigovou branku v letošní sezóně.

Pelhřimovští si dokráčeli v tréninkovém tempu pro povinné vítězství s již jistým sestupujícím. Střelecky se dařilo zejména Pelánovi a Plachému.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: K zápasu jako takovému bych se ani moc nechtěl vyjadřovat. Řeknu to takto. Ukázalo se, jak je druhá liga drahým koníčkem a že se bez sponzorů a podpory města hrát nedá. Slaný přijelo s minimem hráčů a svým výkonem třetí nejvyšší soutěž dnes degradovalo. My buďme být rádi, že situace v pelhřimovském hokeji je lepší a važme si toho.

Marcel Doubek