HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.02.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Po šesti výhrách přišla zasloužená porážka

Pelhřimovští hokejisté po šesti výhrách zaslouženě prohráli na ledě Děčína. Domácí zadělali na úspěch již po 13 vteřinách, když poprvě rozvlnili síť za Daviem Adamcem. Spartak sice herně nepropadl, ale na soupeře nestačil, byl horší ve všech herních činnostech, zejména pak v koncovce a pohybu na ledě.

Děčín

17.02.2008
17:00
6:1
(2:0, 2:1, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Stibor (Filipovský), 17. Gergel, 28. Štverák, 31. Postl (Luka, Stibor), 53. Chvátal (Kratochvíl, Havlíček), 57. Tomeček (Charousek) - 28. Hrbatý (Anderle). Rozhodčí: Hrubý - Chochola, Marek. Vyloučení: 6:12. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 400. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

DEC: Štěrba - Stezka, Charousek, Sádovský, Havlíček, Kučera, Bedan, Hanousek - Luka, Stibor, Filipovský - Urban, Gergel, Tomeček - Štverák, Myšík, Postl - Kratochvíl, Chvátal, Preussler

PEL: Adamec - Meloun, Šustr, Beránek, Plch, Smetana, Kašpar - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Anderle, Pelán - Dvořák, Hadrava

To, že se vítězná série zápasů Spartaku zastaví zřejmě na čísle šest, začínalo být pravděpodobné hned v úvodu zápasu. Domácí totiž byli úspěšní hned z prvního útoku. Už ve třinácté vteřině překonal Adamce Stibor. Spartak sice v první třetině herně nepropadl, ale mírnou územní převahu měli domácí. V plné permanenci však byli oba brankáři. Domácího Štěrbu zaměstnal hlavně Plachý, Adamec se měl co ohánět hlavně při třech přesilovkách soupeře. Děčín se dočkal gólové pojistky v 17. minutě, kdy si podržel puk na holi Gergel a mazácky jej umístil do horního růžku branky.

Hosté sice začali druhou dvacetiminutovku v ofenzivnějším pojetí, avšak snížení se nedočkali. Gólově byla bohatá 28. minuta. Nejprve pohnul skórem domácí Štverák, pár vteřin po něm se na druhé straně z luxusní přihrávky Anderleho trefil Hrbatý. Obrat v zápase to však nepřineslo, ačkoliv ve 30. minutě po přihrávce Hrbatého měl ideální příležitost vstřelit kontaktní gól Tecl. Udeřilo tedy na druhé straně, kdy se nad rameno Adamce trefil Postl. Z pohledu Spartaku mohlo být ještě hůře, kdyby svou šanci ve 32. minutě proměnil Kratochvíl. Třetinu Děčín uzavíral přesilovkou pět na tři a moc nechybělo, aby se prosadil Hříbal.

Domácí měli po většinu třetí třetiny utkání pod kontrolou. Ve 48. minutě měl velkou příležitost Luka, když se řítil sám na Adamce, ten však jeho nájezd zlikvidoval. Děčínští hráli v 53. minutě přesilovou hru pět na tři. Po přihrávkách Havlíčka a Kratochvíla se prosadil Chvátal a využil tak první přesilovku v utkání. V 56. minutě mohl zvýšit vedení domácích opět Luka, ale nedokázal dorazit kotouč za záda pelhřimovského gólmana. Domácí šestou branku přidali o minutu později, když se v oslabení prosadil z prostoru mezi kruhy Tomeček.

Děčín vyhrál dnešní utkání zaslouženě. Spartak nastoupil v nekompletní sestavě a dostal včasné varování před zápasy play-off.