HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.01.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Spartak v divokém utkání na body nedosáhl

Pelhřimov dnes v divokém utkání nestačil na domácí Sokolov. Hosté sice v utkání dvakrát vedli, ale domácí na jejich branky vždy dokázali odpovědět. O vítězství domácích rozhodl necelých šest minut před koncem Petr Kukla. Dva góly v dresu Spartaku zaznamenal Jan Šejnoha, stejný počin se povedl i domácímu Polesnému.

Sokolov
ZS Sokolov
05.01.2008
17:00
5:4
(1:2, 2:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Veverka (Polesný, Soukup), 26. Polesný (Veverka), 26. Soukup (Dobřemysl), 54. Polesný (Soukup), 55. Kukla (Vrba) - 4. Šejnoha (Anderle), 8. Anderle (Tecl, Hrbatý), 38. Tecl (Hrbatý), 48. Šejnoha (Plch). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Merc. Vyloučení: 13:16, navíc 10 min Kukla(OT), 5+DKU Dobřemysl (oba Sokolov), 10 min Adamec(OT), Anderele 5+DKU, Beránek 5+DKU (všichni Pelhřimov). Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 636. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 5:4.

SOK: Závorka - Diblík, Loskot, Pech, Děkan, Ozom, Mudra, Pavlas - Polesný, Veverka, Kukla, Soukup, Dobřemysl, Sopr, Vrba, Jor, Nový, Kašpar, Formánek, Račanský

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Plachý, Tecl - Florián, Anderle, Šejnoha - Špatenka, Hadrava, Pelán

Zápas začal pro hosty skvěle. První šanci měl sice sokolovský Kukla, který z mezikruží Adamce neprostřelil, a tak mohly přijít velké chvíle Spartaku. Ten ve 4. minutě hrál přesilovku a skvělou přihrávku Anderleho uklidil do sítě Šejnoha. Pelhřimov přidal na tempu, Šejnoha v další své šanci zametl puk z otočky jen pod gólmana, ovšem v 8. minutě už se jásalo na střídačce Spartaku podruhé. Tecl s pukem už mířil za branku, čímž dokonale zmátl Závorku a po zpětné přihrávce měl zakončující Anderle snadnou práci. Vzápětí mohl přidat třetí gól Florián, ale poslat soupeře s definitivní platností do kolen odmítl. Sokolov naopak na koně vysadil rozhodčí Zubzanda, který mu nabídl čtyři přesilovky v krátkém sledu za sebou. Adamec kapituloval při hře třech proti pěti, když ho z bezprostřední blízkosti překonal kapitán Baníku Veverka.

Druhá třetina přinesla bleskový obrat ve skóre v podání domácích. Nejproduktivnější hráč Sokolova Polesný v první pětiminutovce vyslal směrem k Adamcovi dva varovné výstřely a ve 26. minutě udeřil. V přesilovce překonal Adamce s takřka nulového úhlu. Pelhřimov se ani nestačil vzpamatovat ze šoku a už se domácí řítili na branku znovu. Jelikož Soukup namířil vedle stojné nohy Adamce naprosto přesně, slavily ochozy desetivteřinový obrat ve skóre. Domácích bylo rázem plné hřiště, přesto se Spartak ještě do konce druhé třetiny zvedl. Ve 38. minutě využil přesilovku Tecl, kterého na centimetr přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Hrbatý.

Poslední dvacetiminutovka přinesla urputný boj a dost dlouho to vypadalo, že by Pelhřimov mohl odvézt všechny body. Byl lepším týmem, což ve 48. minutě vyjádřil i gólově. Od modré vypálil Plch a střelu změnil v nechytatelnou tečí Šejnoha. Bohužel pak už slavili góly jen domácí. Rozhodčí sice trestal veškeré pelhřimovské zákroky hraničící s fauly, ale na druhou stranu je nutno vidět, že mu hosté prostě v tomto směru šanci dali. Sokolov tedy zvládl další bleskový obrat ve skóre. V 54. a 55. minutě těžili z početní výhody na ledě Polesný a Kukla.

Spartak prohrál se vztyčenou hlavou, předvedl solidní výkon, bodový zisk byl opravdu blízko. Domácí vyhráli spíše zásluhou větší dávky štěstí než hokejového umu.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Samozřejmě z výsledku radost nemám. Splnilo se to, co se dalo očekávat. Hráli jsme v podstatě proti šesti, nicméně jen na rozhodčí naříkat nemůžeme. Z naší strany tam byly zákroky, které rozhodčím daly důvod k častému vylučování.