HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.03.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci udolali Moravské Budějovice a mají první finálový bod!

Atraktivní finálová série začala opatrně, v úvodní třetině poslal Poutníky do vedení Martin Hadrava. Ve druhé třetině se oba soupeři prosadili po jedné brance a utkání gradovalo ve třetí třetině. Poutníci rychle odskočili na čtyřbrankový rozdíl, ale hosté se nevzdali a dvěma brankami utkání zdramatizovali. Na Poutníky to ale nestačilo, pelhřimovští hokejisté si připisují první bod ve finálové sérii po vítězství 5:3.

Pelhřimov

04.03.2023
17:00
5:3
(1:0, 1:1, 3:2)
Moravskobudějovický HOKEJ

Branky a nahrávky: 12. Hadrava Martin (Pospíchal, Port), 36. Port (Hadrava Marek), 42. Šulák, 43. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Mečiar), 45. Hadrava Martin (Hadrava Marek, Mečiar) – 36. Kotačka (Mikeš, Šťáva), 46. Šťáva (Mikeš, Trojan), 48. Mikeš (Šťáva, Trojan). Vyloučení: 12:10, navíc Krutiš (MBH) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Doležal, Mareček - Klouda, Křivohlavý. Diváci: 550.



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Bříza, Vácha, Kasalý D., Port, Mečiar, Martínek, Pospíchal – Machovský, Brabec, Buchta, Kasalý F., Šulák, Hadrava Marek, Votápek, Hadrava Martin, Štěrba, Kochrda, Siřiště

MBH:

Vacek (Tržil) – Brabec, Kovář, Šťáva, Trnka, Krutiš, Špaček, Nováček, Trojan, Vysloužil, Mikeš, Bulín, Sigmund, Kotačka, Horák

Vstup do prvního finálového duelu měli lepší hosté, kteří dobře napadali rozehrávku domácích, Poutníkům chvíli trvalo, než vyrovnali tempo utkání. Již ve druhé minutě pálil Nováček do tyče domácí brány, ale v následujících minutách si více zachytal hostující Vacek, který hosty několikrát podržel. Na úvodní banku se čekalo do 12.minuty, Pospíchal nahodil od modré do skrumáže a před Vackem tečoval Martin Hadrava puk za Vackova záda. Žihadla mohla odpovědět v následujících minutách, kdy se hosté tlačili před Jíru, ale ten několikrát zachránil Pelhřimov od inkasované branky. Horko bylo Poutníkům v závěru první dvacetiminutovky, hosté se díky přesilovým hrám dostali do tlaku, krátce i do dvojnásobné početní výhody, ale Jíra na brankovišti čaroval.

Početní výhodu zkraje druhé třetiny hosté nevyužili, ale na hostech byla patrná snaha dosáhnout vyrovnaného stavu utkání. Ve 24. minutě ale předvedl část duševního temna hostující Krutiš, který nevybíravě loktem poslal k ledu Mečiara, po zásluze putoval Krutiš pod sprchy. Početní výhodu se ale Poutníkům využít nepodařilo a na ledě se i nadále více jiskřilo. S přibývajícím časem se hosté dostávali více do zakončení a ve 36.minutě bylo vyrovnáno, Mikešovu šanci dotáhl do konce Kotačka. Ale radost Žihadel netrvala dlouho, ještě v téže minutě propálil Vladimír Port tvrdou ranou Vacka a Poutníci opět vedli. V nervózním závěru druhé třetiny se domácí tlačili do zakončení, ale Vacek všechny puky na brankovišti pokryl.

Třetí třetina začala náporem domácích a ve 42. minutě se individuálně prosadil David Šulák. A poté si vzali slovo bratři Hadravové. Nejprve v 43.minutě využil Marek Hadrava práci svého bratra Martina a dorazil puk za bezmocného Vacka. Ve 45.minutě si bratři role prohodili a za Vacka dorážel Martin Hadrava. Zdálo se, že utkání mají Poutníci plně pod kontrolou, ale ve 46.minutě využili hosté početní výhodu, od modré pálil přesně Šťáva. Když ve 48.minutě vsítil Mikeš třetí branku hostů, utkání mělo rázem nový náboj. Žihadla se i nadále tlačila do zakončení, Jíra byl ale připraven a několikrát domácí mužstvo podržel. Poutníci tlak hostů přežili a mohli vsítit branky, které by uklidnily závěr zápasu, ale Vacek v těchto fázích působil rovněž jistým dojmem. V nervózním závěru sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale stav utkání se již nezměnil.

Poutníci v prvním finálovém utkání porazili Moravské Budějovice 5:3 a ujímají se ve finálové sérii vedení. Odveta se hraje ve středu 8. března na ledě Moravských Budějovic.

Nejlepší hráči utkání byly vyhlášeny za hosty brankář David Vacek a za domácí útočník Martin Hadrava.

Pavel Blažek