HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci se vrací z Humpolce pouze s bodem

Úvod zápasu vyšel lépe Poutníkům, kteří ale přes územní převahu vsítili pouze jedinou branku. Domácí poté utkání otočili ve svůj prospěch a Poutníci zbytek zápasu dotahovali náskok domácích. To se nakonec podařilo a zápas se rozhodl v prodloužení. V něm se prosadil domácí Hendrych a pod Orlíkem propukly vítězné oslavy.

HC Humpolec

13.11.2022
17:00
5:4 pr.
(2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:10. Brychta (Jelínek), 10. Brázda, 26. Jelínek (Šerák), 50. Brychta (Hubata, Dolejš), 63. Hendrych – 3. Brabec, 41. Brabec (Hadrava, Votápek), 42. Vysloužil (Mečiar, Votápek), 57. Mečiar (Šulák)



HUM:

M. Urban (O. Machotka) — J. Rubner, D. Glejtek, A. Endl, A. Krtek, J. Šerák — M. Hynek, P. Dolejš, Š. Prokop, A. Fixa, V. Březina, J. Brázda, J. Štěrba, M. Jelínek, O. Kulík, T. Hubata, P. Hendrych, J. Brychta

HCP:

J. Jíra (J. Kaiseršot) — L. Pospíchal, L. Martínek, T. Mečiar, V. Port, J. Vácha, D. Kasalý — J. Vrátný, M. Vysloužil, P. Votápek, L. Siřiště, M. Hadrava, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, M. Machovský, M. Brabec, J. Kochrda

Poutníci vstoupili do utkání aktivněji a již ve třetí minutě se měnil stav utkání – Martin Brabec se ideálně zorientoval v nepřehledné situaci na brankovišti a poslal hosty do vedení. I v dalších minutách měli Pelhřimovští více ze hry, v zakončení ale scházela přesnost. Humpolec postupně vyrovnal hru, v osmé minutě kryl Jíra velké šance domácích hráčů. Pak ale přišla pro hosty zlá desátá minuta, nejprve se bekhendem zblízka prosadil Brychta a vyrovnal stav utkání. A o osmnáct vteřin později se do úniku dostal Brázda a poslal puk pod břevno hostující branky. Následně měly oba týmy možnost přesilových her, zvlášť Poutníci mohli srovnat skóre, ale koncovka nebyla v tu chvíli na straně Pelhřimova.

Ve druhé třetině byl k vidění tlak hostujícího celku, který byl několikrát podpořený početní výhodou. Ale v 26.minutě se opět prosadilo pravidlo „Nedáš – dostaneš.“ – z ojedinělého protiútoku prostřelil Jíru Jelínek. Poutníci byli i nadále aktivní, ale trápení hostů v koncovce ukončila až 31.minutě, Martin Brabec po pěkné kombinaci celého útoku poslal puk mimo dosah Urbana a Pelhřimovští byli opět v kontaktu. Hra na jednu bránu pokračovala až do druhé sirény, ale množství šancí Poutníků skončilo na vítečně chytajícím Urbanovi.

Do třetí třetiny vlétli Poutníci s cílem co nejrychleji vyrovnat stav zápasu a podařilo se. V 41.minutě se tvrdou střelou prosadil Martin Vysloužil a začínalo se od začátku. V dalších minutách měli přeci jen více ze hry hosté, ale útoky Poutníků se tříštily o hráz jménem Martin Urban v domácí brance. Humpolci stačilo málo a opět se dostal do vedení. V 50.minutě nebyli Poutníci důrazní v rozehrávce, domácí z následného tlaku opět odskočili po zásahu Brychty. Hosté opět museli dotahovat a zpočátku tato snaha nenesla ovoce. Domácí pozorně bránili stav utkání, ovšem v 55.minutě přišel likvidační faul domácího Prokopa na Martina Vysloužila. Pelhřimovský útočník opustil ledovou plochu za pomoci spoluhráčů a hosté dostali pětiminutovou početní výhodu. Tu Poutníci využili v 57.minutě, od modré vypálil Tomáš Mečiar a puk se třepetal v síti za Urbanem. V následujících okamžicích mohli hosté utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale Humpolečtí se ubránili. Po šedesáti minutách tak svítil na tabuli nerozhodný výsledek, následovalo prodloužení.

V 62.minutě byl Šulák v zakončení faulován, následovalo trestné střílení. Blafák ale pelhřimovskému útočníkovi nevyšel. Rozhodnutí přišlo v 63.minutě. Hendrych obkroužil s pukem hostující branku a nakonec dotlačil puk za brankovou čáru.

Poutníci pod Orlíkem doplatili především na slabší koncovku a bojující domácí tým si tedy připisuje první vítězství ve vzájemných zápasech. Na odpočinek ale není čas, již ve čtvrtek 17.listopadu sehrají Poutníci další utkání, do Pelhřimova zavítají Žihadla z Moravských Budějovic.