HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Demolice Orlů! Poutníci vyprovodili Bystřici nad Pernštejnem šestnácti brankami

Poutníci se do svého soupeře zakousli již od úvodních minut a po první siréně vedli Poutníci o šest branek. Šestibrankovou normu splnili Pelhřimovští i ve druhé třetině a zbylými čtyřmi zásahy ve třetí třetině byl dokonán konečný výsledek 16:0 pro domácí tým. Střelecky se nejvíce dařilo Josefu Váchovi a Janu Štěrbovi, kteří zaznamenali hattrick.

Pelhřimov

02.12.2022
19:00
16:0
(6:0, 6:0, 4:0)
Bystřice nad Pernštejnem

Branky a nahrávky: 11. Hadrava Marek (Brabec, Bříza), 14. Vácha (Bříza, Brabec), 18. Štěrba (Brabec), 19. Vrátný (Votápek, Mečiar), 19. Machovský (Kochrda, Siřiště), 20. Šulák (Mečiar, Votápek), 32. Štěrba (Brabec), 32. Vrátný (Votápek), 36. Mečiar (Martínek, Votápek), 37. Vácha, 40. Kochrda (Machovský, Bříza), 40. Štěrba (Bříza), 44. Vácha (Marek Hadrava), 50. Martínek (Mečiar), 57. Siřiště, 59. Votápek (Vácha)



HCP:

Jíra (Roh) – Bříza, Martínek, Mečiar, Vácha, Kasalý D. – Vrátný, Votápek, Siřiště, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Brabec, Svoboda L., Štěrba, Kochrda

BY:

Beno (König) – Kusil, Jan, Martínek, Mach, Bárta, Doležal, Dudák – Peňáz, Bednář Dominik, Mráz, Jirčík M., Koudelka, Bednář Daniel, Ludvík, Kintr, Kozárek, Jirčík J., Zítka, Burian, Svoboda

Hosté vstoupili do utkání s podporou dvou brzkých početních výhod, ve kterých ale ohrozili domácí branku spíše sporadicky. Poutníci se dostávali do tempa pomaleji, ale donutili Bena v brance Bystřice k několika zákrokům. Tlak domácích postupně sílil a v 11.minutě, během přesilové hry, dopravil puk za Benova záda Marek Hadrava, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou. A ve 14.minutě bylo pro Pelhřimov ještě lépe. Početní výhoda byla využita za pouhých pět vteřin, Břízovu střelu před Benem tečoval Josef Vácha a hostující brankář byl bez šance. Bystřičtí se sice poté osmělili a na několik okamžiků zaměstnali domácí obranu, ale bez gólového efektu. To Poutníci byli efektivnější a v 18.minutě to bylo o tři branky. Na Bena ujížděl Jan Štěrba a střelou o tyčku zvýšil domácí náskok. Poutníci ale neměli dost. V 19.minutě se mezi kruhy nejprve prosadil Josef Vrátný a ještě v téže minutě dopravil puk za bezmocného Bena Matyáš Machovský. A v 20.minutě domácí vsítili šestou branku, přesnou střelou se prosadil David Šulák.

Také ve druhé třetině se domácí rozjížděli pomaleji, ale postupně se hráči s Poutníkem na prsou dostávali čím dál více do hry. König v domácí brance, který vystřídal Bena se od začátku svého působení na ledě nenudil a několikrát hosty podržel. Ve 32.minutě Brabec nastřelil Königa, odražený puk si našel Jan Štěrba a dorážel do prázdné. Ještě v téže minutě vsítil osmou branku domácích Josef Vrátný a když se ve 36.minutě individuálně prosadil Tomáš Mečiar, visel ve vzduchu dvouciferný výsledek. König sice v 37.minutě skokem lapil střelu Lukáše Siřiště, ale v končící 37.minutě se blafákem na brankovišti prosadil Josef Vácha. Jedenáctý zásah domácích přišel po krásné kombinaci Machovského s Jiřím Kochrdou, mladý domácí útočník uklízel puk do prázdné. A šestigólovou normu na třetinu dorovnal sedm vteřin před druhou sirénou Jan Štěrba, jehož vyslal do samostatného úniku pasem přes celé hřiště Filip Bříza. A první hattrick večera byl na světě.

Třetí třetina začala náporem domácího týmu a ve 44.minutě padl třináctý gól, o který se důrazem na brankovišti postaral Josef Vácha, čímž dorovnal hattrick. Ale ani to nebylo zdaleka vše, v 50.minutě při domácí přesilovce zaznamenal čtrnáctou branku domácích Lukáš Martínek. S blížícím se koncem utkání byla hlavní otázkou výše skóre a v 57.minutě se o patnáctou branku Poutníků postaral Lukáš Siřiště. V 59.minutě se pak střelecký účet zápasu uzavřel po zásahu Petra Votápka.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni za Pelhřimov Josef Vácha a za hosty Jan Ludvík.

Pelhřimov porazil na domácím ledě Bystřici nad Pernštejnem více než jednoznačně 16:0. Další utkání odehrají Poutníci až 10. prosince ve Velkém Meziříčí. Zítřejší domácí duel s Náměští nad Oslavou je na žádost hostů přeložen na náhradní lednový termín

Pavel Blažek