HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.03.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Úvodní finále v režii Moravských Budějovic

Domácí vstoupili do utkání lépe a po brance Votápka se u Bělé slavilo. Soupeř z Moravských Budějovic ale ještě do úvodního hvizdu vyrovnal a druhá třetina pak přinesla rozhodující momenty. Moravské Budějovice si vytvořili tříbrankový náskok, na který již Poutníci nedokázali reagovat. Ve finálové sérii tak vedou Žihadla 1:0 na zápasy.

Pelhřimov

05.03.2022
17:00
1:5
(1:1, 0:3, 0:1)
Moravskobudějovický HOKEJ

Branky a nahrávky:15. Votápek (Dvořák, Vysloužil) – 20. Nováček (Šťáva, Mikeš), 32. Nováček (Krutiš), 33. Procházka (Hamřík, Kovář), 40. Trojan, 51. Trojan (Kovář, Procházka)



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Vácha, Vrátný, Mečiar, Bříza, Zadražil, Martínek, Port, Kasalý D. – Machovský, Hadrava Marek, Kasalý F., Vysloužil, Dvořák, Votápek, Šulák, Siřiště, Buchta, Hadrava Martin, Štěrba

MBH:

Vacek (Helešic) – Trnka, Theimer, Kovář, Salát, Šťáva, Hamřík, Bazala – Procházka, Nováček, Vysloužil, Mikeš, Sigmund, Alexa, Horák, Trojan, Kotačka, Krutiš

Úvodní finále začalo opatrnou hrou, oba aktéři dobře bránili střední pásmo a do šancí se útočníci moc nehrnuli. Postupně ale měli hosté na hokejkách puk o něco častěji a Jíra musel jejich atakům několikrát čelit. Poutníci si velké šance nechali až za desátou minutu, Dvořák sám před Vackem nemířil přesně a o pár okamžiků později trefil Martin Hadrava tyč hostující branky. Ale v 15.minutě přišla krásná přihrávka Martina Vysloužila na rozjetého Tomáše Dvořáka, který našel před brankou Petra Votápka, který podobné situace proměňuje s grácií – stejně jako dnes. Vedení domácím ale do konce třetiny nevydrželo. Ve 20.minutě pálil za kruhy Nováček a poslal puk za Jíru.

V začátku druhé třetiny domácí nevyužili početní výhodu, Vacek svůj tým několikrát podržel. Ve 23.minutě se naskytla domácím možnost jít opět do vedení. Tomáš Dvořák byl faulován v úniku a nařízeno bylo trestné střílení. Dvořák ale s bekhendem neuspěl. Zápas se začal lámat krátce po své polovině. Ve 32.minutě využili hosté další přesilovou hru, přihrávku zpoza brány zužitkoval Nováček. A již ve 33.minutě dorazil Procházka pokus Hamříka, akcie hostů v té době povážlivě stouply na ceně. Poutníci sice měli k dispozici přesilové hry, ale efekt nebyl znát. To hosté využili i svou třetí přesilovou hru v zápase. Dvě vteřiny před druhou sirénou propálil od modré vše Jan Trojan a dal hostům tříbrankový náskok.

Třetí třetina se zpočátku odehrála v nestandardním počtu hráčů na ledě, ale ani v plném počtu se obraz hry příliš nezměnil. Žihadla kontrolovala hru a Poutníci se snažili o návrat do ztraceného duelu. Domácím se ale jejich činnost nedařila, šance Poutníků často končily na pozorném Vackovi, který dnes patřil mezi základní stavební kameny výhry hostujícího celku. V 51.minutě přidal pátý gól Trojan a o vítězi utkání bylo v podstatě jasno. Závěr duelu přineslo jiskření na obou stranách. Nejprve drobnou roztržku mezi Dominikem Kasalým a Janem Trojanem včas ukončili sudí, když ale Nováček provokoval Lukáše Siřiště, reakce sudích již tak rychlá nebyla a Siřiště svému sokovi nemálo naložil. To bylo vše podstatné, co se vešlo do šedesáti minut.

Poutníci začali finálovou sérii porážkou, u Bělé se radoval soupeř z Moravských Budějovic po výhře 5:1. Druhé finále se odehraje ve středu 9.března na ledě Moravských Budějovic.

Pavel Blažek