HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.02.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci po vítězství 9:3 rozkopli dveře do finále Krajské ligy!

Úvod utkání naznačil, že Poutníci již nechtějí absolvovat další cestu na led Telče. Po první třetině vedli domácí o tři branky a svůj náskok navyšoval Pelhřimov i v dalších minutách. Teprve ve třetí části hosté z Telče zmírnili rodící se debakl, na konečném vítězství Poutníků, které dalo razítko na postup do finále Krajské ligy, to ale mnoho nezměnilo.

Pelhřimov

23.02.2022
18:30
9:3
(4:1, 2:0, 3:2)
Telč

Branky a nahrávky: 2. Vrátný (Štěrba), 4. Dvořák (Votápek), 11. Kasalý F. (Votápek), 19. Marek Hadrava (Votápek, Martin Hadrava), 33. Hadrava Martin (Marek Hadrava, Mečiar), 34. Dvořák (Mečiar, Zadražil), 44. Dvořák (Mečiar), 46. Filip Kasalý (Martin Hadrava, Hadrava Marek), 59. Vrátný (Bříza) - 7. Lander (Bína), 47. Lander, 55. Lander (Mihulka). Vyloučení: 7:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Mejzlík, Mareček, Krejčí, Augusta. Diváci: 350.



HCP:

J. Kaiseršot (J. Jíra) — J. Vrátný, F. Bříza, J. Zadražil, T. Mečiar, J. Vácha, D. Kasalý — M. Hadrava, M. Vysloužil, L. Svoboda, P. Votápek, L. Siřiště, T. Dvořák, M. Hadrava, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, M. Machovský, J. Štěrba

TEL:

P. Ležák (J. Pokorný) — L. Dúška, J. Havlík, T. Šalanda, D. Kříž, D. Smejkal, M. Tušer, T. Havlík — F. Kret, J. Bína, A. Kříž, V. Kret, J. Lander, P. Válek, D. Mihulka, J. Prášek, J. Berka

Ještě před úvodním buly proběhla na zimním stadionu v Pelhřimově slavnostní událost. V sezóně 2019/2020, která se nedohrála vinou pandemie covidu -19, obdržel útočník Pelhřimova Marek Hadrava cenu pro nejlepšího hráče soutěže. Tuto cenu předal produktivnímu útočníkovi Poutníků zástupce vedení jihočeského Krajského přeboru a Marek Hadrava po téměř dvou letech sklidil za své tehdejší výkony zasloužené ovace.

Třetí semifinále pak začali domácí v duchu brzkého ukončení semifinálové série. Již ve 2.minutě zvedal ruce nad hlavu Josef Vrátný, jehož tečovaný pokus skončil za bezmocným Ležákem v hostující brance. A ve 4.minutě bylo pro Poutníky ještě lépe, Tomáš Dvořák zakončil bekhend tak silně, že za brankovou čárou skončil i hostující brankář. V 7.minutě dostali hosté lacinou přesilovku a také jí využili. Ještě v téže minutě se prosadil Lander a Telč byla najednou na dostřel. Ale v 9.minutě měli početní výhodu i domácí a po střele od modré čáry se v 11.minutě prosadil Filip Kasalý. V následujících minutách nasadil rozhodčí poněkud podivný metr a jeho výroky na stranu domácích hráčů byly přinejmenším sporné. Poutníci se ale ubránili. V 19.minutě zahodili hosté hned tři tutovky během několik vteřin, zejména Bína nedokázal z brankoviště několikrát po sobě trefit odkrytý prostor mezi třemi tyčemi. A zákonitě přišel trest – z protiútoku zavěsil za Ležáka Marek Hadrava a domácí vedli o tři branky.

Ve druhé třetině domácí kontrolovali hru a nepouštěli hosty do velkých šancí. A když už přišla nebezpečná akce Telče, v domácí brance vše jistil Kaiseršot. Také Ležák několikrát předvedl jistý zákrok, ale ani on nezabránil v 33.minutě souhře domácího celku, kdy Martin Hadrava zakončil trápení hostující obrany během přesilovky Poutníků. O chvilku později, v 34.minutě, dorážel Tomáš Dvořák pokus Mečiara a konečný odraz za brankovou čáru obstarala brusle jednoho z hostujících beků. Domácí i nadále měli vývoj utkání plně ve své moci a mířili směr finále Krajské ligy.

Gólový apetit neztratili Poutníci ani ve třetí třetině. Ve 44.minutě uzavřel hattrick Tomáš Dvořák, jenž zužitkoval práci Tomáše Mečiara v obranném pásmu Telče. Ve 46.minutě se přesnou ranou z kruhů prosadil Filip Kasalý a gólově plodné okamžiky pokračovaly i v 47.minutě - tentokrát ale chybovala domácí obrana a pohotový Lander vsítil svůj druhý gól v zápase. Lander byl i nadále při chuti a dokazoval, že v letošním play-off v jeho osobě měla Telč svou největší zbraň. V 55.minutě právě Lander poslal puk pod víko domácí svatyně potřetí a rovněž zkompletoval hattrick. Poslední zápis do statistik ale zaznamenali domácí Poutníci, když se v 59.minutě po tečované ráně prosadil Josef Vrátný

Pelhřimovští hokejisté tedy porazili Telč i potřetí, tentokrát přesvědčivě 9:3 a rázným způsobem vykročili směr finále Krajské ligy. To odstartuje v sobotu 5.března na stadionu u Bělé a finálová série slibuje velkou bitvu, Poutníky totiž čekají Žihadla z Moravských Budějovic a žádný fanoušek pelhřimovského hokeje by u těchto bitev neměl chybět.

Pavel Blažek