HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.02.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci odstřelili Telč ve třetí třetině a první bod semifinále zůstává u Bělé

Vstup do úvodního semifinále měli lepší domácí, kteří si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok. Telč dokázala korigovat ve druhé třetině, ale záhy si vzali domácí náskok zpět. Třetí třetina pak odpálila pětigólovou nálož domácího celku, Pelhřimov vstoupil do semifinálové série přesvědčivou výhrou nad Telčí v poměru 8:1.

Pelhřimov

16.02.2022
18:30
8:1
(2:0, 1:1, 5:0)
Telč

Branky a nahrávky: 5. Votápek (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 17. Votápek (Vysloužil, Pospíchal), 33. Port (Hadrava Martin), 42. Dvořák (Votápek, Mečiar), 45. Dvořák (Votápek), 47. Hadrava Marek (Filip Kasalý, Martin Hadrava), 50. Vysloužil (Dvořák, Mečiar), 58. Vrátný (Mečiar) – 29. Berka. Vyloučení: 6:7, navíc Mečiar (PEL) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Rozhodčí: Honza, Mareček - Augusta, Krejčí.



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Kasalý D., Port, Bříza, Mečiar, Zadražil, Vácha, Pospíchal, Vrátný – Votápek, Dvořák, Buchta, Šulák, Siřiště, Svoboda L., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Vysloužil, Štěrba

TEL:

Sigmund (Pokorný) – Kříž D., Tušer, Šalanda, Smejkal, Havlík T., Havlík J, Dúška – Kříž A., Lander, Prášek, Kret V., Cech, Mihulka, Válek, Berka, Bína, Kret F.

Úvodní semifinále začalo tlakem domácího celku, který ale zpočátku nenesl gólové ovoce. Hosté dobře bránili, případně zasahoval Sigmund. Úvodní početní výhodu domácí nevyužili, ale v 5.minutě dostal puk na kruhy domácí kapitán Petr Votápek a přesná střela skončila v síti. Vzápětí ale musel Jíra v domácí brance předvést akrobatický zákrok při protiútoku Telče. Hosté dokázali ohrozit Jíru v několika vlnách, ale domácí brankář držel neprůstřelnost. Tlak Poutníků ale postupně narůstal a v 17.minutě se po krásné souhře prosadil opět Petr Votápek. Zbytek třetiny se odehrál převážně před Sigmundem, ale skóre se do konce první třetiny nezměnilo.

Druhá třetina byla poznamenána častým vylučováním, přičemž častěji byli na lavici hanby domácí Poutníci. Jíra ale domácí tým podržel. Poutníci se prvně dostali do šance až v před půlí druhé dvacetiminutovky a také Sigmund se několikrát vyznamenal. Ve 29.minutě přišla ojedinělá šance hostů, do pásma si najel Berka a přesnou střelou k tyči nedal Jírovi moc šancí zasáhnout. Domácí odpověď přišla v 33.minutě, přes celé pásmo našel milimetrový pas Martina Hadravy hokejku Vladimíra Porta a jeho pokus pod břevno opět vlil domácím trochu více klidu. Do konce třetiny měli domácí trochu více ze hry, ale Sigmund Telč několikrát podržel.

Do závěrečné třetiny vlétli Poutníci s cílem rychle rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Tomáš Dvořák ještě ve 42.minutě neuspěl, po jeho úniku skončil puk na břevně, ale domácí rychlík zvedal ruce nad hlavu ještě v téže minutě, do jeho tvrdé rány Sigmund nezasáhl. Ve 45.minutě pak Tomáš Dvořák opřel puk o tyčku z té správné strany a domácí směřovali utkání k vítězství. Když pak ve 47.minutě Marek Hadrava zakončil pohlednou souhru domácího útoku, nebylo z pohledu úvodního duelu semifinále co řešit. Dvě třetiny se hosté z Telče u Bělé drželi v zápase na dostřel, v těchto chvílích však domácí vedli duel jasným směrem. To se nelíbilo několika hráčům Telče a nervy nejprve odtekly Smejkalovi, jehož umravnil Josef Vácha. Poutníci dál pokračovali v střílení branek v 50.minutě, Martin Vysloužil zakončil souhru s Tomášem Dvořákem. Osmý hřebíček do rakve Telče pak zasadil v 58.minutě Josef Vrátný, který dorazil ránu Tomáše Mečiara od modré. Pár okamžiků poté trestal Mečiar Bínu za jeho provokace a domácí obránce si vysloužil trest do konce utkání. To ale nic nezměnilo na tom, že Pelhřimov v úvodním semifinále přehrál Telč vysoko 8:1.

Již tuto sobotu 19.února se hraje odveta v Telči, pelhřimovští fanoušci mají možnost vypravit k utkání autobus, který vyjede pouze s určitou minimální kapacitou. Proto neváhejte a pojeďte podpořit Poutníky do Telče. Přihlášky přijímá Michal Krátký na čísle 704 869 669 do zítřejších 20 hodin. 

Pavel Blažek