HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.02.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poslední krok bývá nejtěžší, Poutníci vydřeli postup do semifinále

Poutníci byli v utkání aktivnější, ale dlouho se nedokázali prosadit proti dobré obraně Velké Bíteše, kterou dirigoval Jakub Bartošek. Hostující brankář trápil domácí střelce a dlouho držel utkání otevřené. Rozhodující branku vsítil domácí David Šulák, Poutníci porazili Velkou Bíteš i potřetí a domácí parta si zajistila semifinále play-off Krajské ligy.

Pelhřimov
Pelhřimov
05.02.2022
17:00
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 9. Kasalý F. (Mečiar), 24. Šulák (Pospíchal, Martin Hadrava) – 14. Dupljaku. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Fiksa, Klouda, Kašpar. Diváci: 250.



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Zadražil, Bříza, Port, Martínek, Mečiar, Vácha, Pospíchal – Buchta, Svoboda L., Šulák, Siřiště, Votápek, Kasalý F., Hadrava Martin, Machovský, Vysloužil, Štěrba

VBI:

Bartošek (Straník) – Šidák A., Novák, Rozmahel, Dittrich, Žalud, Vojáček – Trnka V., Petrčka, Zelinka, Dupljaku, Jarolím, Fischer, Trnka D., Šidák M.

Úvod zápasu se nesl v duchu nepřesných rozehrávek obou celků, postupně ale Poutníci převzali otěže zápasu a vytvářeli si šance, Bartošek ale hosty několikrát podržel. Také Kaiseršot v domácí brance se musel mít na pozoru, neboť protiútoky Velké Bíteše nebyly ojedinělé. V 9.minutě se ale prosadil před hostující brankou Filip Kasalý a poslal domácí do vedení. Záhy ale mohli hosté vyrovnat. Dupljaku ale na Kaiseršota nevyzrál. Dupljaku se ale dočkal ve 14.minutě, po hrubce domácí obrany upaloval útočník Bíteše na Kaiseršota a blafákem poslal puk pod víko domácí branky. Poutníky tato akce nepoložila, snaha o návrat vedení v zápase byla na domácích hokejkách patrná, ale pozorná obrana hostů v čele s Bartoškem udržela nerozhodný stav až do první sirény.

Druhá třetina začala náporem Poutníků, kteří byli za svou aktivitu odměněni v 24.minutě – pohlednou kombinaci zakončil střelou do šibenice David Šulák. Jinak druhá třetina byla spíše bojem o puk a pohledných akcí moc k vidění nebylo. Bylo k vidění i několik přesilových her, ovšem i v těchto situacích se skóre neměnilo. Více ze hry měli domácí, ale Bartošek několikrát podržel svůj tým, bez jeho příspěvku by náskok Poutníků byl výraznější. Koncem druhé třetiny dostali hosté krátkou dvojnásobnou početní výhodu ale byli to domácí, kteří mohli skórovat. V nevídaném přečíslení dva na nikoho ale Filipa Kasalého s Vladimírem Portem zradilo zakončení. Velká Bíteš si přenesla do poslední třetiny klasickou přesilovku.

Také ve třetí třetině se obraz hry příliš nezměnil. Snaha domácích hráčů často narážela na obranu hostů a když se k tomu přidala i kostrbatá rozehrávka v podání obou soupeřů, bylo utkání dlouho otevřené. Více ze hry měli Poutníci, naráželi však na hráz jménem Jakub Bartošek. Ten eliminoval všechny šance Poutníků ve zbytku duelu a hlavně jeho zásluhou měla Velká Bíteš o co hrát až do závěrečného hvizdu. V závěru duelu sáhli hosté ke hře bez brankáře, s výhodou jednoho hráče v poli přišel závar před brankou a i Kaiseršot musel vytáhnout z rukávu důležité zákroky. Hubenou výhrou Poutníků ale toto utkání skončilo.

Nebylo to pohledné utkání, ale v play-off se i takováto výhra počítá. Pelhřimov uhájil vítězství 2:1 nad Velkou Bíteší, čímž zároveň ukončil čtvrtfinálovou sérii v poměru 3:0 pro Poutníky. Soupeře pro semifinále pelhřimovský celek stále nezná, o další cestě Poutníků v play-off budeme včas informovat.

Pavel Blažek