HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci na ledě Velké Bíteše vybojovali druhý bod čtvrtfinálové série

Utkání začali lépe domácí, kteří v úvodních minutách zatápěli hostující obraně. Na vedoucí gól Fischera brzy zareagoval Pospíchal, Novák ovšem krátce poté opět vrátil vedení na stranu Velké Bíteše. Ještě do úvodní sirény ale Poutníci vyrovnali stav utkání a ve druhé třetině Pelhřimovští čtyřmi zásahy rázně vykročili za druhým čtvrtfinálovým vítězstvím. Ve třetí třetině byl náskok Poutníků ještě zvýrazněn, takže na konto Pelhřimova putuje druhý bod ve čtvrtfinálové sérii.

Velká Bíteš

02.02.2022
18:00
3:9
(2:2, 0:4, 1:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:1. Fischer (Jarolím), 8. Novák (Petrčka), 49. Trnka – 4. Pospíchal (Votápek, Port), 12. Dvořák (Votápek, Pospíchal), 21. Martin Hadrava (Filip Kasalý, Šulák), 24. Vysloužil (Filip Kasalý, Pospíchal), 28. Dvořák (Vysloužil, Filip Kasalý), 35. Filip Kasalý (Dvořák), 50. Pospíchal (Martin Hadrava, Kasalý), 51. Filip Kasalý (Hadrava), 57. Šulák (Martin Hadrava, Pospíchal)



VBI:

D. Straník (J. Bartošek) — F. Žalud, Z. Rozmahel, A. Šidák, T. Dittrich, J. Novák — P. Zelinka, A. Grman, M. Šidák, L. Dupljaku, O. Fischer, V. Trnka, D. Jarolím, L. Petrčka, O. Budín, D. Trnka

HCP:

J. Kaiseršot — L. Pospíchal, F. Bříza, J. Zadražil, T. Mečiar, V. Port, J. Vácha, D. Kasalý — Martin Hadrava, M. Vysloužil, P. Votápek, L. Siřiště, T. Dvořák, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, L. Svoboda, J. Štěrba

Utkání začalo pro Poutníky špatně, uběhlo pouze 44 vteřin, na Kaiseršota vypálil z velkého úhlu Fischer a pelhřimovský brankář se červenal. Zanedlouho hráli domácí přesilovku, která se jim ale vůbec nepovedla. Běžela 4.minuta, Votápek zavezl puk do pásma, tam ideálně předložil Ladislavu Pospíchalovi, který střelou pod víko srovnal stav utkání. Ale v 8.minutě šli domácí opět do vedení, volný Novák před Kaiseršotem nezaváhal. Z protiútoku mohl Štěrba vyrovnat, Bartošek ale předvedl pohotový zákrok. Postupně se dostávali Poutníci stále více do hry, ale na vyrovnání se čekalo až do 12.minuty. Tomáš Dvořák propálil Bartoška střelou po ledě a i nadále měli hosté více ze hry, ovšem bez gólového efektu. Ani v přesilové hře se Poutníci neprosadili, s blížícím se koncem první třetiny ještě dvakrát zahrozili domácí, Kaiseršot ale tentokrát nepřipustil domácím hráčům skórovat.

Velká Bíteš v úvodní třetině Poutníky trápila, v prostřední části hry byl ale nedaleko 162.kilometru dálnice D1 k vidění jiný obrázek. Hosté sevřeli Bíteš v jejich třetině a po 31 vteřinách šel Pelhřimov poprvé v zápase do vedení. Martin Hadrava si obhodil Bartoška a poslal puk do těch správných míst. Z protiútoku sice domácí zahrozili, Kaiseršot byl ovšem připraven. Ve 24.minutě Poutníci zvýšili vedení v zápase, Filip Kasalý v přečíslení našel Martina Vysloužila a ten již neměl problém vsítit čtvrtou branku Pelhřimova. Po tomto momentu střídal Bartoška v domácí brance Straník. Ten až po zbytek druhé třetiny čelil tlaku Pelhřimova, který byl zesílený díky přesilovým hrám, které pramenily z přemotivovanosti a frustrace domácího celku. A Poutníci trestali. V 28.minutě propálil tvrdou střelou Straníka Tomáš Dvořák a v 35.minutě poslal Filip Kasalý dobře umístěnou střelou puk do branky domácích pošesté.

Také závěrečná třetina se nesla v duchu nerovnoměrného počtu hráčů na ledě. Pelhřimovští svou početní výhodu nevyužili, domácí záhy promarnili dvě kratší výhody pěti proti třem. Klasickou přesilovku ale Velká Bíteš přeci jen využila, Dominik Trnka ve 49.minutě propálil zblízka Kaiseršota a kosmeticky upravil náskok hostujícího celku. V protiútoku mohl odpovědět Martin Hadrava, Straník ale na brankové čáře vyčaroval efektní zákrok. Ale v 50.minutě Poutníci kombinovali před domácím brankářem a Ladislav Pospíchal vsítil svou druhou branku v zápase. Utkání mělo i ve třetí třetině jasný vývoj, další korekce stavu mohla přijít z hole Pospíšila, na něhož zívala po kombinaci během domácí přesilovky prázdná brána, domácí hráč ale jen otřel puk o vnější konstrukci branky. A zase jednou platilo otřepané „Nedáš, dostaneš“, v protiútoku zasadil osmou ránu domácím Filip Kasalý, jehož pokus si Straník nešikovně srazil do branky. V 57.minutě využili Poutníci další přesilovou hru, zblízka se prosadil David Šulák. Poslední statisticky významný moment se udál v 59.minutě, kdy bylo nařízeno trestné střílení pro Velkou Bíteš. K exekuci se rozjel Liridon Dupljaku, domácí útočník si ale při zpracování úplně s pukem nerozuměl a z brankové příležitosti nezbylo nic.

Poutníci zvítězili ve Velké Bíteši přesvědčivě 9:3, ovšem zejména v první třetině byli domácí Pelhřimovu více než důstojným soupeřem. Poutníci tedy vedou ve čtvrtfinálové sérii 2:0 na zápasy a již v sobotu 5.února mohou oslavit na domácím ledě postup do dalšího kola play-off.

Pavel Blažek