HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

První bod čtvrtfinále zůstává u Bělé

Poutníci vstoupili do čtvrtfinále aktivněji a v úvodní třetině si vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté ale kladli srdnatý odpor a byli domácím více než důstojným soupeřem. Pelhřimovský tým ale utkání kontroloval a dovedl zápas do pětibrankového vítězství. Střelecky se nejvíc dařilo Tomáši Dvořákovi, autorovi dvou branek. Ve středu 2.února se čtvrtfinálová série stěhuje do Velké Bíteše.

Pelhřimov
Pelhřimov
29.01.2022
17:00
5:0
(2:0, 1:0, 2:0)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 8. Dvořák (Vysloužil, Pospíchal), 16. Mečiar (Hadrava Martin, Hadrava Marek), 40. Šulák (Martin Hadrava, Mečiar), 44. Hadrava Martin (Šulák, Mečiar), 58. Dvořák (Vysloužil, Kasalý D.) Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Rozhodčí: Mareček - Augusta, Jančí.



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Zadražil, Bříza, Vácha, Martínek, Mečiar, Kasalý D., Pospíchal – Šulák, Svoboda L., Dvořák, Siřiště, Votápek, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Buchta, Vysloužil, Štěrba

VBI:

Straník (Bartošek) – Fischer T., Dittrich, Žalud, Šidák A., Novák, Vojáček – Jarolím, Pospíšil, Fischer O., Dupljaku, Šidák M., Trnka V., Zelinka, Petrčka, Grman, Trnka D.

Úvodní duel čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Velkou Bíteší začali lépe hosté, kteří si vytvářeli první šance. Jíra ale neinkasoval. Poutníci se osmělili záhy a Martin Hadrava řádně prověřil Straníka v brance Bíteše. Otěže utkání postupně přebírali domácí a v 8. minutě přišla přesná přihrávka Vysloužila na Tomáše Dvořáka, domácí útočník tvrdou střelou od mantinelu poslal Poutníky do vedení. Šance si ale vytvářeli i hosté a díky Jírovi vydržel náskok domácích po celou první třetinu. V 16. minutě přidali domácí druhý gól, nečitelný závar na brankovišti vyřešil pro Poutníky ideálně Tomáš Mečiar a dodal domácímu týmu více klidu. Před první sirénou se ale hostům naskytla přesilová hra, která byla po několika vteřinách ještě znásobena dalším trestem, ale stav utkání se již v první třetině nezměnil.

Početní výhodu hosté zkraje druhé třetiny nevyužili. Poutníci si také záhy vyzkoušeli přesilovku, Velká Bíteš se ale ubránila. I nadále se počet hráčů na ledě neblížil klasickému počtu, v přesilovkách se ale skóre neměnilo. Po většinu druhé třetiny byl k vidění bojovný hokej, oba týmy si nedarovaly ani metr ledu zadarmo, pokud se útočníci dostali do šancí kralovali oba brankáři. To platilo až do 40. minuty, během přesilové hry domácích efektně tečoval David Šulák pokus Martina Hadravy a poslal puk do hostující sítě potřetí.

Do třetí třetiny vstoupili Poutníci aktivněji a zaměstnávali častěji Straníka. Ve 44. minutě dostal trochu prostoru mezi kruhy Martin Hadrava a domácí střelec poslal puk pod víko hostující svatyně. I nadále byl k vidění hokej, kdy se šance střídaly na obou stranách, více práce měl ale brankář Velké Bíteše, který uchránil svůj tým od vyššího brankového přídělu. Poutníci kontrolovali vývoj hry a poslední statistický zápis zařídil v 58. minutě Tomáš Dvořák, jehož střelu Straník pouze zbrzdil a puk si tak jako tak našel cestu do sítě.

Pelhřimov porazil v úvodním čtvrtfinále Velkou Bíteš 5:0 a první bod tedy zůstává u Bělé. Navíc Jan Jíra udržel čisté konto, domácí brankář měl v dnešním zápase nemálo práce, ale prokázal své kvality. O druhý bod zabojují Poutníci ve středu 2. února na ledě Velké Bíteše.

Pavel Blažek