HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.12.2021 | Pavel Blažek | Mládež

Poutníci zlomili Sklářům píšťaly ve třetí třetině a zůstávají neporaženi

U Bělé bylo k vidění drama, jaké dlouho ne. Hosté ze Světlé nad Sázavou byli po většinu zápasu více než vyrovnaným soupeřem domácím Poutníkům. Pelhřimovští hokejisté ale trpělivě likvidovali náskok hostů, až přišlo rozhodnutí z hole Filipa Kasalého 66 vteřin před závěrečným hvizdem.

Pelhřimov

04.12.2021
17:00
4:3
(0:1, 1:1, 3:1)
Světlá nad Sázavou

Branky a nahrávky: 35. Filip Kasalý (Vysloužil), 45. Dvořák (Votápek, Vysloužil), 56. Hadrava Martin (Mečiar, Marek Hadrava), 59. Filip Kasalý (Dominik Kasalý) – 10. Dolinský (Svoboda, Kořínek), 26. Adam (Kalenský), 49. Kořínek



HCP:

Jíra – Vrátný, Bříza, Zadražil, Mečiar, Vácha, Kasalý D. – Martin Hadrava, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Dvořák, Marek Hadrava, Šulák, Kasalý F., Machovský, Svoboda L., Štěrba

SVE:

Koubský (Hanák) – Svoboda, Škareda, Piskač, Adam, Čapek, Kořínek, Souček, Kopecký D. – Kohout, Štros, Dolinský, Kopecký M., Špatenka, Kubát, Pokorný, Kratochvíl, Přibyl, Kalenský

Zápas začali aktivněji hosté, kteří si dobrým pohybem vytvářeli šance, Jíra však šance Sklářů kryl. Ve 2.minutě Dominik Kopecký trefil Jana Štěrbu do hlavy a nemohlo následovat nic jiného než pětiminutový trest. Dlouhou početní výhodu ale Poutníci nevyužili, byť zejména v její druhé polovině mířila na hostující branku řada tvrdých střel. V polovině úvodní dvacetiminutovky dostali hosté možnost dvojnásobné početní výhody, kterou Skláři využili. V 10.minutě se na brankovišti nejlépe zorientoval Dolinský a poslal puk za Jíru. A protože ve zbytku první třetiny měli hosté další početní výhody, Poutníci se do hry dostávali spíše sporadicky. Před prvním hvizdem donutili pelhřimovští hokejisté Koubského v hostující brance k několika těžkým zákrokům, Skláři si ale svůj náskok přenesli i do druhé třetiny.

Také do druhé třetiny vstoupili Skláři náporem a Jíra se měl co ohánět. Poutníci se v první půli duelu jen s obtížemi dostávali do šancí, Tomáš Dvořák a Marek Hadrava své nájezdy nepřetavili ve vstřelení branky. Ve 26.minutě za modrou napálil puk Adam, černý nesmysl chytil faleš a skončil za překvapeným Jírou. Tempo hostů neopadalo zejména díky přesilovým hrám, z nichž některé byly nařízeny více než necitlivě. Poutníci ale postupně vyrovnali hru a s blížícím se koncem třetiny si družina okolo trenéra Lukašíka vypracovala řadu šancí, ve 35.minutě Filip Kasalý protlačil puk za Koubského utkání rázem získalo nový náboj. Jíra i Koubský do konce druhé třetiny ještě několikrát podrželi své týmy a třetí třetina ještě slibovala velké drama.

Nástup do závěrečné třetiny mohl přinést vyrovnání, Filip Kasalý neprotlačil puk za Koubského. Domácí srdcař si ale na svou chvíli ještě musel počkat. Ale Poutníci šli za vyrovnáním, kterého bylo dosaženo v 45.minutě po tvrdé střele Tomáše Dvořáka. Ovšem ve 49.minutě po rychlé akci Kořínka šlo vedení opět na stranu hostů. Styl rozhodování hlavního rozhodčího a aktivita Sklářů, s tímto bojovali Poutníci prakticky celý zápas. Svou šanci si ale domácí vybojovali, v 56.minutě využil přesilovou hru Martin Hadrava a Poutníci byli na koni. Vzápětí domácí obránili přesilovou hru a výbuch euforie u Bělé způsobila 59.minuta – Dominik Kasalý střílel od modré a před Koubským ideálně tečoval Filip Kasalý mimo dosah hostujícího brankáře. Skláři ještě zkusili powerplay, ovšem nic platného jim to nebylo. Poutníci vydřené tři body uhájili po vítězství 4:3 a dál proplouvají soutěží bez porážky.

Soupeř od řeky Sázavy čeká na pelhřimovské hokejisty i v neděli 12.prosince, kdy Poutníci míří k zápasu do Ledče nad Sázavou.

Pavel Blažek