HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci otočili zápas s Telčí a zůstávají stoprocentní

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání lépe a brzy vedli o dvě branky. Soupeř ale ještě v první třetině překlopil skóre ve svůj prospěch a Poutníci opět po týdnu museli zápas otáčet. To se jim nakonec povedlo a svěřenci trenéra Lukašíka jsou v soutěži i nadále stoprocentní.

Pelhřimov

02.10.2021
17:00
8:5
(2:3, 3:0, 3:2)
Telč

Branky a nahrávky: 1. Vysloužil (Svoboda), 8. Hadrava Marek (Vrátný, Martin Hadrava), 27. Hadrava Martin (Mečiar), 29. Mečiar (F.), 40. Vrátný (Martin Hadrava), 44. Kasalý F. (Vácha, Port), 50. Svoboda (Mečiar, Martin Hadrava), 51. Votápek (Port) – 13. Pucher (Lander), 15. V. (Sokolík, Berka), 16. Kříž A. (Prášek), 45. Lander (Bína), 60. Prášek



HCP:

Jíra (Novák) – Vrátný J., Bříza, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Svoboda, Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Dvořák, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F.

TEL:

Černý (Hrstka) – Prokop, Kret M., Kříž D., Havelka, Tušer, Havlík – Kret F., Sokolík, Bína, Kříž A., Smejkal, Kret V., Lander, Pucher, Prášek, Berka

Poutníci začali utkání aktivněji a hned v první minutě se měnilo skóre. Martin Vysloužil dorazil pokus Svobody a domácí byli na koni. Když pak v 8.minutě zvýšil povedenou tečí Marek Hadrava, zdálo se, že úvodní třetina bude z pohledu domácího celku pod kontrolou. Ale ve 13.minutě zakončil povedenou souhru Telče Pucher a o necelé dvě minuty později přetavil Vojtěch Kret kombinaci svého útoku ve vyrovnávací branku. Ovšem tlak Telče pokračoval a v 16.minutě stál na správném místě Adam Kříž, jenž dokonal obrat hostů v první třetině. Poutníci mohli reagovat, přesilové hry v závěru ale zůstaly nevyužity.

V prostřední části hry Pelhřimov dotahoval náskok soupeře, ale nejprve se museli Poutníci vypořádat s čtyřmi minutami početní nevýhody. Poté ale otěže utkání opět vzali domácí pod svou správu a v 27.minutě Marek Hadrava zakončil pohlednou souhru domácího útoku. A o necelé dvě minuty později bylo opět vedení na straně Poutníků, Tomáš Mečiar tvrdou střelou po ledě trefil prostor mezi betony Černého. Hosté v této části hry nepůsobili domácím mnoho problémů, naopak Telč inkasovala v závěru třetiny a mohla být ráda pouze za jeden puk ve své síti. Ve 40.minutě dorazil střelu Martina Hadravy Josef Vrátný a v následujících vteřinách hostující brankář předvedl několik pohotových zákroků, kterými výrazně podržel Telč ve hře o lepší výsledek.

Kvalitní tempo si Poutníci přenesli i do třetí třetiny. Ve 44.minutě dělal Černý v bráně Telče všechno možné, na dorážku Filipa Kasalého byl ale krátký. Za minutu vrátil hosty do hry Lander, ale poté hokejisté Telče hráli dvojnásobné oslabení a Poutníci trestali – v 50.minutě vrátil domácímu týmu tříbrankový náskok tvrdou střelou Bohumil Svoboda. Když se pak v 51.minutě prosadil na brankovišti domácí kapitán Petr Votápek, utkání směřovalo k jasnému vítězství domácího celku. Kosmetická úprava Práška v poslední minutě byla tím posledním zápisem do statistik sobotního duelu.

Pelhřimovským hokejistům se tedy povedlo zlomit nepříznivý vývoj utkání a přestříleli Telč v poměru 8:5. Stoprocentní bilanci budou chtít svěřenci trenéra Lukašíka potvrdit i za týden – v neděli 10.října míří Poutníci na horký led do Světlé nad Sázavou.