HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.11.2019 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov uhasil Jiskru a je nadále suverénní

Poutníci před utkáním s Humpolcem představili posilu - navrátilce Adama Vylíčila a hned se ukázalo, že to byla trefa do černého. Již v první minutě poslal Pelhřimov do vedení Kopic a v polovině první dvacetiminutovky se poprvé trefil právě Vylíčil. Domácí však dokázali snížit, aby následně zvýšil opět Vylíčil a čtvrtou branku přidal Siříště. Po první třetině si tak Pelhřimov zajistil vedení 4:1. Ve prostřední periodě však domácí zabrali a dokázali utkání vyrovnat. Naštěstí v polovině utkání přidal pátou branku Poutníků Bohumil Svoboda a nakonec jeho branka byla tou vítěznou.

HC Humpolec

09.11.2019
17:00
4:5
(2:4, 2:1, 0:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 11. Brychta (Kulík), 19. Dvořák (Daňhel), 25. Dvořák (Zadina), 30. Bambula (Hubata) - 1. Kopic (Vylíčil), 10. Vylíčil (Votápek), 14. Vylíčil (Votápek, Svoboda B.), 18. Siříště (Šulák, Vrátný J.), 30. Svoboda B. (Vrátný D.). Rozhodčí: Hamr - Bušta, Soukup. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. 



HUM: Zour - Motl, Hurda, Rubner, Zadina, Šerák, Dolejš, Hubata, Brychta, Kulík, Jelínek, Daňhel, Dvořák, Hynek, Hendrych, Prokop, Bambula

HCP: Kaiseršot - Kasalý D., Kasalý F., Martínek, Zadražil, Hráček, Bříza P., Vrátný D., Bříza F., Kopic, Siříště, Moucha, Šulák, Votápek, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Vrátný J., Svoboda L., Svoboda B., Vylíčil

Osmé kolo jihočeské Krajské ligy, které připadlo na sobotu 9.11.2019, přineslo velmi očekávané derby mezi HC Pelhřimov a TJ Jiskrou Humpolec. Pelhřimovští hokejisté, i s posilou do útoku - navrátilcem Adamem Vylíčilem, vyrazili do Humpolce jako reprezentanti vedoucího celku celé krajské soutěže a všichni fanoušci pevně věřili v to, že první místo bude jejich oblíbeným týmem obsazeno i po tomto zápase.

Aktivněji do zápasu vstoupil pelhřimovský celek, který měl za zády notnou podporu svých fanoušků, kteří jej přijeli podpořit. Hned v první minutě úvodní třetiny dal Miroslav Kopic důvod příznivcům oslavně zvednout ruce nad hlavu, když po přihrávce od Adama Vylíčila dostal puk za záda humpoleckého brankáře.Následně se v desáté minutě trefil i sám Adam Vylíčil, čímž se ukázalo, že jako posila pro tým je opravdu trefou do černého. Humpolečtí hráči na navýšení skóre na 0:2 zareagovali záhy, když v 11. minutě snížil v přesilovce Jakub Brychta. Jednobrankový náskok se ovšem nelíbil Adamu Vylíčilovi, a tak ve 14. minutě po spolupráci s Petrem Votápkem a Bohumilem Svobodou vsítil za Zourova záda další touš. Po čtvrté se za své záda humpolecký brankář podíval v 18. minutě, kdy skórovala pelhřimovská čtyřiadvacítka, Lukáš Siřiště. O minutu později zkorigoval stav ze strany domácího celku Tomáš Dvořák, která prostřelil Kaiseršota.

Do druhé třetiny již Poutníci nevstoupili tak aktivně, což mělo za následek opět korekci stavu ze strany humpoleckých, a to na 3:4, když v pětadvacáté minutě snížil střelec posledního gólu první periody, Tomáš Dvořák. Ve 30. minutě se stav na výsledkové tabuli změnil dokonce dvakrát – poprvé, když za Kaiseršota dostal puk Jiří Bambula, čímž srovnal na 4:4 a podruhé, když na vyrovnání briskně zareagoval Bohumil Svoboda, a poslal tak hostující celek opět do vedení.

Poslední perioda sice žádnou změnu stavu nepřinesla, i přesto že Poutníci měli nejednu příležitost zvýšit svůj náskok a uklidnit tak sebe i diváky v přesilových hrách. Tento úsek hry ovšem také pokochal oko nejednoho diváka několik působivých zákroků brankářů na obou stranách.

Pelhřimovští hokejisté tedy přehráli humpoleckou Jiskru, dokázali vstřelit pět branek, což bylo o jednu více než domácí celek a z ledu soupeře si odváží zasloužené tři body. O další body do tabulky se Poutníci poperou v neděli 17.11. od 17:00 na ledě HC Slavoj Český Krumlov.

Hana Říhová