HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.11.2018 | Jiří Rada | Mládež

Pelhřimovští dorostenci si vyšlápli na Písek

Pelhřimovští dorostenci si v neděli 25. listopadu vyšlápli na jihočeský Písek, který porazili na jeho ledě 5:3. Společně s hráči odcestovali i rodiče a klubový maskot, který budil pozornost a byl příjemným zpestřením nedělního utkání.

Písek

25.11.2018
14:30
3:5
(1:1, 1:1, 1:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 13. Kocour (Wimmer), 21. Wimmer (Kozlík), 60. Kozlík (Kocour, Rajskub) - 38. Kohout (Procházka), 46. Holenda (Soukup), 52. Prášek (Lagron), 52. Procházka (Holenda, Krejčí). Rozhodčí: Mitáš - Častoral, Košatka. Vyloučení: 2:7. V oslabení: 0:0. Využití: 2:0.



PIS: Maleček - Dušek, Velíšek. Kocour 'C', Brousil, Rajskub - Wimmer, Zoch, Kudrna, Lidinský, Novotný, Kozlík, Lechnýř 'A', Kašpar, Bečvář, Časta

PEL: Juda - Fišer, Zelenka, Kohout, Kříž 'C', Jaroš, Soukup - Zábrana, Hrdlička 'A', Kain, Lagron, Krejčí, Zukal, Procházka, Prášek, Holenda, Razima 'A'

Hned v samotném úvodu zápasu zahrozil hostující Pelhřimov, kdy jeden z hráčů obral o kotouč domácího obránce Velíška, který se však dokázal vrátit a vytlačil svého soka mimo střelecký úhel. Pelhřimov ve vysokém nasazení pokračoval směle dál. Hosté velmi dobře napadali rozehrávku domácích hokejistů a využít toho mohl Soukup, který udělal otočku a prudce vypálil, naštěstí pro domácí střela letěla mimo Malečkovu svatyni. Poprvé v zápase zahrozil i Písek – Rajskub unikl po křídle všem a mířil vstříc brankáři, ale jeho střela orazítkovala pouze tyč. Vzápětí se už ale radoval Pelhřimov. Jakub Kain dokázal využít nedorozumění domácích hráčů a neměl problém poslat kotouč do sítě. Písek dostal výhodu přesilové hry, ale více zlobili hosté, kteří neměli problém vyrazit ve čtyřech do útoku. To se jim stalo v následujících několika vteřinách osudným! David Wimmer byl v útočném pásmu namáčknut na mantinelu, ale šikovně prostrčil kotouč na volného Tomáše Kocoura, který tak vyrovnal stav utkání na 1:1. S vyrovnávacím gólem se rovněž zvedlo tempo hry a hrálo se v obrovském nasazení na obou stranách. V samotném konci první periody mohl skórovat domácí útočník Josef Lechnýř, ale jeho střelecký pokus vytěsnil brankář Juda.

Druhá třetina ani nezačala a na domácí lavičce propukla neskutečná euforie! Michal Kozlík našel snad i poslepu velmi dobře najetého Davida Wimmera, který ujel všem obráncům a bekhendovým blafákem vyzrál na brankáře Pelhřimova. Hostující David Krejčí se nechal inspirovat a zkoušel to podobně jako Wimmer, ale Maleček si s jeho pokusem dokázal lehce poradit. Poprvé v zápase se provinil i domácí celek a musel do čtyř. Pelhřimov měl nespočet šancí, ale všechny skončily u gólmana Malečka. Pelhřimov se se vší vervou hnal za vyrovnáním. Nejprve to zkoušel Jaroš, který dostal přesnou přihrávku od svého spoluhráče, ale zamířil pouze do středu branky, kde byl připravený Maleček. Dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky to hostům už vyšlo. Bekhendovou střelou se dokázal prosadit Jan Kohout.

Pelhřimov vstoupil do třetí částí lepší nohou a nenechával svému soupeři kotouč, ale Wimmer obral obránce hostů o touš a znovu štrádoval sám na brankáře, ale tentokrát mu to nevyšlo podle představ. Nedáš, dostaneš! Tímhle slavným citátem se řídí i Matyáš Holenda, který číhal před brankářem Písku na odražený kotouč, který se k němu nakonec dostal a neměl sebemenší problém vstřelit gól. Písek ale mohl v následné přesilové hře srovnat! Puk poskakoval na brankové čáře, kde nakonec své putování naneštěstí domácích ukončil. Necelých osm minut před koncem třetí třetiny přišel ten nejhorší možný scénář. Doposud kvalitní výkony brankáře Písku, které držely jeho tým ve hře jakoby odešly někam hodně daleko, neboť nejprve poslal puk Jaroslav Prášekpřímo mezi nohy Malečka a z následné akce do stejného místa poslal kotouč i David Procházka, který pálil z pravého kruhu. Písku se povedlo ještě devět vteřin před třetí sirénou skórovat v přesilové hře 6 na 4. Do horní části brány se trefil Michal Kozlík.

Reportáž převzata z webu: ihcpisek.cz - autor: Pavel Kovanda

Pavel Kovanda