HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Třetí třetina zhatila šanci na dobrý výsledek

Úvod utkání patřil domácímu celku, když se nejprve po sedmadvaceti sekundách hry prosadil Kadleček, načež v šesté minutě zvyšoval pro pelhřimovskou rezervu na 2:0 David Šulák. Jenže Milevsko ještě do konce první třetiny vyrovnalo, ve druhé pak otočilo kormidlem utkání a vypracovalo si dvoubrankový náskok. Poslední část už patřila jen hostům, kteří se prosadili čtyřikrát a z Vysočiny si tak odvážejí tři body za vysoké vítězství 8:2.

Pelhřimov B

04.11.2018
17:00
2:8
(2:2, 0:2, 0:4)
Milevsko

Branky a nahrávky: 1. Kadleček, 6. Šulák (Bříza) – 8. Hájek (Štych), 18. Reindl (Sláma, Petřík), 29. Fořt (Radosta), 33. Muller (Štych), 52. Suchan (Sláma), 54. Suchan (Radosta), 57. Radosta (Reindl, Petřík), 60. Radosta. Rozhodčí: Urban – Šimánek, Maxa



LMB: Holata – Bříza, Vaněk, Cerhán, Kroupa, Sapík, Doubek, Hráček – Kadleček, Moucha, Šulák, Siřiště, Josef Vrátný, Buchta, Dominik Vrátný, Zadražil, Glejtek

MIL: Panec (Princ) – Štych, Havran, Jíška, Hamerle, Votruba, Tampier, Adam Hájek – Sláma, Petřík, Reindl, Radosta, Suchan, Seidl, Tomáš Hájek, Muller, Kořánek, Bílek, Šimák, Fořt

Pelhřimovská rezerva měla nástup do utkání jako z říše snů. Už po dvaceti sedmi sekundách hry dostal kotouč za Pancova záda Slavomír Kadleček. A když se na začátku šesté minuty trefil v přesilové hře David Šulák, vypadalo to, že by B-tým mohl navázat na zatím jedinou výhru proti Táboru. Ovšem karta se začala obracet nepříjemně brzy.

Už v osmé minutě totiž snížil Tomáš Hájek a o deset minut později pak vyrovnal Jan Reidl. Za pelhřimovské mohl kontrovat v závěru úvodní části Dominik Glejtek, ale jeho pokusy nepohnuly vyrovnaným stavem.

Do pětadvacáté minuty rozdali rozhodčí osm trestných minut, všechny týmu Milevska. Ovšem pak museli pomocí trestů zkrotit emoce na ledě. Na ledové ploše se strhla bitka, po které Kadleček obdržel pětiminutový trest s přídavkem do konce utkání. Stejný verdikt uslyšel i Doubek. Na milevské straně putovali předčasně do sprch Votruba a Šimák.

Dvacátá devátá minuta byla opět ve znamení gólové radosti. Ze vstřelené branky se radoval hostující Jiří Fořt, jenž prostřelil Holatu. V polovině zápasu pak dostal hosty do vedení Tomáš Muller. Vzápětí mohla korigovat stav zápasu dvojice Šulák-Buchta, avšak ani jeden z pelhřimovských hokejistů Pance nepřekonal.

Třetí dvacetiminutovka už byla gólově v režii Jihočechů. Ti v rozmezí od padesáté druhé do šedesáté minuty prostřelili Holatu celkem čtyřikrát. První dvě z těchto čtyř tref zaznamenal Jakub Suchan. Poté se na ledové ploše opět rozdělovaly vyšší trety. Utkání nedohrál Josef Vrátný ani Sapík a z týmu Milevska byl na pět minut plus do konce utkání vyloučen Bílek.

V závěru zápasu se pak dvakrát zaradoval Ivan Radosta, čímž podtrhl konečné skóre 8:2 ve prospěch Milevska.  

Tomáš Bečka