HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi dlouho trápili favorita, rozhodla třetí třetina

Hostům se podařil vstup do utkání. V polovině třetí minuty otevřel skóre zápasu Petr Voátpek a ten samý hráč zvýšil v minutě deváté už na 2:0. Draci ale ještě do první přestávky vyrovnali. Ve druhé dvacetiminutovce Šumperk tlačil na obrat, ovšem Holík všechny pokusy soupeře vychytal. Domácí tak stav utkání překlopili na svou stranu až v poslední periodě, ve které nasázeli Pelhřimovu čtyři branky. Na konečných 3:6 z pohledu Medvědů upravil Matyáš Šána.

Šumperk

09.02.2019
17:00
6:3
(2:2, 0:0, 4:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Vorobjev, Kuťák), 18. Mojžíš (Vachutka, Gewiese), 41. Drtil, 45. Sedlák (Vorobjev.), 48. Vorobjev (Sedlák), 53. Drtil (Čuřík, Vorobjev) – 3. Votápek (Kopic), 9. Votápek (Šána), 59. Šana (Votápek). Rozhodčí: Maršálek – Vašíček, Kraĺ



SUM: Polívka (Haloda O). – Mojžíš, Urban Martin, Gewiese (C), Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák (A), Blecha – Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek (A), Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

PEL: Holík (Urban Martin) – Kříž, Port, Kellner, Kasalý D. – Šána, Kaminski, Kopic, Votápek (A), Kuluris, Kasalý F.(C), Piš, Svoboda, Bazala

Fanoušci přicházeli na zimní stadion s tím, že by Draci měli splnit povinnost, poradit si s tápajícím soupeřem a naladit se na poslední tři zápasy základní části. Jenže úvodních deset minut zápasu všem zamotalo hlavu.

Hosté totiž nejprve využili první, zároveň i poslední přesilovku v utkání. Petr Votápek dorazil do sítě kotouč, který Polívka betonem vytěsnil po Kopicově střele. Draci se hned snažili srovnat, ale v deváté minutě nakupili několik chyb před vlastní brankou. A Petr Votápek podruhé v utkání prakticky před prázdnou brankou nezaváhal.

Medvědi po šokujícím začátku vedli senzačně 2:0. V dalších minutách je však čekalo zoufalé bránění domácí ofenzívy. Draci zabrali, převzali iniciativu a do konce třetiny měli duel plně ve své režii. A hlavně dvěma góly sebrali hostům vítr z plachet a vedení z výsledkové tabule. Již v 11. minutě sklepl kotouč za záda brankáře Holíka Tomáš Sedlák. A v sedmnácté minutě po závaru před brankou se kotouč dostal až k Pavlu Mojžíšovi, který načasoval technický pokus na moment, kdy Holík neměl žádný výhled. Kotouč zaplul do sítě.

Ve druhé třetině se Draci ještě marně snažili získat konečně vedení na svou stranu, to se podařilo až chvíli po začátku třetí třetiny. Rozehrávku hostů vystihl na červené čáře Tomáš Drtil, využil magistrály, která se před ním otevřela a po najetí do střelecké pozice konečně poslal Šumperk do vedení.

Ve 45. minutě dostal Tomáš Sedlák kotouč na vrchol kruhů, nic neuspěchal, potáhl si puk do ideální pozice a najednou před ním zírala prázdná branka. Šumperský zadák nezaváhal a utkání začínalo najíždět do očekávaných kolejí. Ve 48. minutě pro změnu Sedlák vykouzlil nádherný průnikový pas na Dmitrije Vorobjeva, který v samostatném úniku vstřelil pátý gól Draků. A když v 53. minutě lehkou tečí Drtilovy rány završil Tomáš Sedlák hattrick, druhý po sobě, bylo o vítězi zápasu definitivně jasno.

Sympaticky bojující Pelhřimov ve značně okleštěné sestavě si nakonec vzal poslední slovo. Třetí kanadský bod v utkání si připsal Petr Votápek, který asistoval u gólu Matyáše Šány na 3:6. Draci urvali tři body a zůstali na čele ligové tabulky s osmibodovým náskokem.

reportáž převzata z webu www.dracisumperk.cz

Tomáš Bečka